Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfoma hastalığından dolayı yüzde kaç oranında rapor alırım?.

razıye1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben rahatsızlıgımdan dolayı (Lenfoma) İlik nakli oldum ve iki kalçamada protez takıldı. Femur başları çıkarılarak yapıldı bu işlem İlk önce tekerlekli sandalye ile işleme başladık
14 ay yürüyemedim sonra ilik nakli ve protez ameliyatı ile ayaga kalktım. Ancak şuanda sadece ben söyleyince insanlar anlıyor . hiç fark edilmiyor. Normal yürüyorum. Acaba heyyete girsem bana kalçada olan protezlerden dolayı özürlü raporu verirmi. Sizden cevap bekliyorum.

sakatlık oranı cetveli, Lenfomalar için verilen oranlar:

a.Hodgkin Lenfoma:
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar):% 20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra):% 10
3-Evre III-IV remisyonda:% 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan):% 80

b.Non-Hodgkin Lenfoma:
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar):% 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra):% 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan:% 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda:% 40
6-Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan:% 80

Kalça protezi için verilecek oranın hesaplaması biraz karışık. İlk önce size yaşattığı herhangi bir ya da birden fazla sıkıntı varsa onlar tek tek puanlandırılıyor, toplanıyor ve ona göre oran veriliyor. Bu yüzden net bir şekilde yüzde x oranında alırsınız diyemeyiz..Yinede ben fikir olması açısından ekleyeyim:

Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı) veya bipolar (çift taraflı) endoprotez (Diz protezi) içerir:
İyi sonuç, 85-100 puan: % 37
Orta sonuç, 50-84 puan: % 50
Kötü sonuç, 50 puandan az: % 75

Ek Bilgi: Kalça protezi tecrübesi olanlar şu konuda rapor oranları hakkında bilgi vermişler: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-icin-yuzde-kac-oraninda-rapor-veriliyor.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-ozurlu-raporu-orani-ne-olur.html#post471147

Kalça protezinden sonuç aldığınız zaman buraya yazar mısız?

arkadaşım bende aynı seningibi 2010 da lenfoma ve çift taraflı kalca protezi ameliyatı oldum bana doktorum proteze 3 .2 TABLODAN 26+26 verdi heyet 18 e düşürdü lenfomaya ise 5 yıla kadar yüzde 20 verdi heyet toplamda yüzde 34 verdi ama 2 yıl sonra kontrol dedi Tekrar ayrı bir hastaneden aldığım raporda ise ortapedi 3.33 tablodan 30+30 hemotoloji ise 5 yılakadar yüzde 20 heyet ise toplamda yüzde 70 ve sürekli rapor verdi

Üst Alt