Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfoma hodgkin 2 evre teşhisi ile malulen emeklilik..?

halil16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
önceliklele herkeze selamlar

bana lenfoma hackıng 2 evre teşhisi koydular daha önceden kasık bolgesının sıslıgınden dolayı bır defa ameliyat oldum sonrasında bagdemcıge bağlı olarak bağdemcık ameliyatı oldum teşhis koyulmadan onceydı sonrasındada işimden dolayı bel fıtığı cıktı şu anda 6 kemeoterapiyi alıcam çalışmak istiyorum ama durumlar el vermıyor calısmak için doktorum emeklı olabılcegimi soyledı 1985 doğumluyum sskda 2311 gün prim 11yıl çalışma sürem var acaba malulen emeklilik için baş vursam %kaç rapor çıkar ve duyduğum kadarıyla 24ay maaş başlanıyomuş anlamadığım konu bu maaşı ömür boyumu bağlıyolar yoksa 24 ay sonra kesılıyormu bu maaş tam olarak bir bilgim yok buna açıklık getırırsenız sevinirim

Malulen emeklilik için alınacak raporda oran olmaz, siz öncelikle şuan çalışıyorsanız ve işinizi kaybetmek istemiyorsanız maluliyet tespiti için başvuru yapın... Çalışmıyor olursanız malulen emeklilik başvurusu yapın, iki şekilde de sizi hastaneye sevk ederler ve raporda sadece tanı yazılır. sgk hastalıklarınızın toplamından malul olup olmadığınızın kararını verir, maluliyet tespiti yaptırırsanız ve sonucunda malul sayılırsanız işten çıkıp yeniden rapor almadan malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda emekli edilirsiniz... 1-2 yıl kontrol tarihi koyabilir sgk, süre sonunda yeniden sevkinizi istersiniz ve alacağınız raporda malulluğunuzun devam ettiğine karar verilirse emekliliğinizde devam eder...

ancak, sgk malul saymazsa sizi, bu durumda Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden % 60 ve üzeri oranında rapor alırsanız dava açarak hakkınızı alırsınız:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

soruma açıklık getırdıgın ıçın cok tessekkur ederim benım askerden önce her hangi bir hastalığım yoktu ve komando olarak zor sartlarda askerlik yaptım askerden geldikten sonrada mobilyada işe başladım cnc oprt olarak ve benım bilgim iş budur bu yastan sonra en fazla bir fabrıkada normal işçi olarak calısabılırım doktorum kendımı yormamı ve ozellıkle tozdan uzak durmamı soyle ve benım meslegımde tozlu olduğu ıcın meslegımı bırakmam gerekiyor ben 2011 kadar hastane nedır bılmezdım anca hasta zıyaretı olursa çıkardım doğayla iç içe olan bırıydım hafta sonları devamlı ormanlık alanda gecırırım bu yasıma kadar hep yedıklerıme ıçtıklerıme dıkkat ettım oylekı denizden çıkan balığı bıle yemıyorum sadece ve sadece kırmızı beneklı alabalık yerım onuda kendım tutarım yanı demek ıstedigim bu hastalığa yakaladığıma ısyan etmıyorum hastalığım meslegımı bırakmam gerektıgınmı gosterıyor ve devletten illada malulen emeklılık ıstemıyorum bana uygun işlere yonlendıre bılırler peki dıyelım bana ıkı yıl maaş verdı sonunda benım oran %20altına ındı ve bır kac yıl sonra tekrarladı yınemı 2 yıl maas bağlanıp tekrardan kesilecek bunada açıklık getırırsenız sevınır son olarakta 28 yıldır sigaraya başlamazken son bır aydır günde 1.5 paket sıgara içmeye başladım moral çokuntulugunden dolayı:((

Kontrol muayenesi sonucu emekliilik iptal edilirse, ilerleyen aylarda malulşyeti gerektirecek hastalığın nüksetmesi halinde yeniden malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurulabilir. Yani, kontrol muayenesi ile iptal edilmesi yeniden malulen emekliliğe başvurmaya engel sayılamaz.

27 şubatta heyete gircem hodgkin lenfoma hastasıyım 2evre şu anda raporluyum ay sonunda raporum bitiyor ve çalıştığım fabrikada görevim çok agır bir iş olduğundan emeklilik hakkım için baş vurdum prim ve çalışma surem dolduğundan acaba heyetten sonra gerekli rapor çıkarsa ne kadar süre içinde emekli olurum ve iş yerinden çıkarken tazminatım nasıl hesaplanır
resmi olarak 7.5 sene oldu ama sigortasız da 12 sene oldu

yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaşlar ben hastalıktan dolayı malulen emeklilik başvurusu yaptım şigortaya girşim 01.10.2003 yatan prim gun sayım 2311 araştırmama göre 2yılda bir heyet raporuyla /60 almam gerekiyormuş peki ben 3600 günü doldurduğum zaman mı malulen süresiz emekli olma hakkım varmı yada 2 yıllık kontrollumu emeklı olsan bilmiyorum bana açıklarsanız sevinirim hodgkin lenfoma hastasıyım... şimdiden tessekür ederim

vergi indirimine başvurdun mu? oradan gelen sonuç malulken bir işe yaramaz ama yarın öbürgün maluliyetin ortadan kalkdığında hangi günsayısı ile ne kadar yılda emekli olacağın ortaya çıkar. 1. derece vergi indirimi alsan 2018 de emekli olursun. bence şuan doğrusunu yapıyorsun eğer çalışamıyorsan.

20,01,2014 tarıhınde bana verılen raporum bitti ve gecım sorunu nedeniyle mecburen calısmam gerekiyor ve calıştıgım fırmadan tazmınat vs bu haklarımıda bırakmak ıstemıyorum son kontrollerımde doktorum tozlu ve agır bir işte calısmamam gerektıgını soyledı 1 yıl ıcerısınde 4 defa amelıyat oldum kasık bölgesi lenf dugumlerı alındı 2 tane yumruk seklınde şişlik +boğazdan biyopsi+bursa bahar hastanesınde sözde uzm doktor yüzünden sağlam bağdencıkler alındı iki arada bir derede kalmış durumdayım bt-tomografı için bana 4 ay sonrasına sıra verıldı doktorumda o tarıhte tekrardan kontrole gırmem ıcın anlaştık egerkı ilerleme olursa tekrardan kemoterapi 4kur dedı yada radyoterapi sgk ya malulen emeklılık ıcın bu yüzden baş vurdum bana 20.11.2013 tarıhınde bana heyete gırmem ıcın sevket yılmaz hastanesı 27,02,2014 tarıhıne randevu verdı şimdi heyete gırip malulen emeklı olsam bıle egerkı hastalıgm ilerlerse çalıştığım ortamdan dolayı bir işe yaramıycak herşeyden önce gelir sağlık ama bir yandanda yaşam savası var kira+çocuk +ev gecımı hepsı bana bakınca malum bazen zorunlu olarak secımler yapa bılıyoruz o yüzden Allahtan herkeze salıklı yaşam dılıyorum gercektn hayat çoooooooookkk zormuş hast olunca anladım.

Son düzenleme:
Şu malulen emeklilik süreciniz bir tamamlansın bakalım, gelişmelere göre erken Yaşlılık emeklilğine dair şartları da konuşurz... Ama nasılsa ona daha çok var. Şimdilik malulen emekliliğe odaklanın siz. Dilerim emekliliğiniz gerçekleşir.

Malulen emekli müracaatı yaptım ama halen ssk lı çalışıyorum ?

12,09,2013 malulen emeklı olabilmek için başvuruda bulundum lenf kanserı hastasıyım raporum bitti çalışıyorum ve halen daha emeklılık sonuçlanmasını bekliyorum 170 aradım bılgı almak için halen daha bazı aşamalarda dosyanız dedi SON OLARAKTA SSK LI OLARAK ÇALISIYORUM ÇALISIYOR OLMAM MALULLEN EMEKLI OLMAMDA SIKINTI ÇIKARIRMI???

Soruma cvp verecek yokmu arkadaslar

Çalıştığınız için malulen emekliliğiniz neticelendirilmez. Eğer durumunuzun malulen emeklilik için uygun olduğu yönünde karar çıkarsa sgk'dan, oz aman size "işinizden ayrılığ bize dilekçe verin ki sizi malulen emekli edelim" derler. Ve olası emekli maaşınız da siz o dilekçeyi verdikten sonraki ay başı itibarı ile başlatılır.

aradan 3ay gectı hala daha ses seda yok sgk sıtesınden baktım zımmetten cıkarıldı falen yazıyor 170 aradım yıne bır sonuc alamadım acaba 1yılmı suruyor anlamadımkı

Zimmetten çıkarılmışsa size bugünlerde yazılı olarak bildirim yapılır. Sigorta müdürlüğüne gidip durumu öğrenmeyi deneyin bence

malulen emeklılık

gecen gun benı arayıp gecıcı malulen emeklılıge hak kazandınız dedıler maaşı soylemedıler ıkı hafta olmasına rağmen ne e-devlette maasım gözüküyor nede bır bılgı geldı bana.. cnc operatoruyum sgk prımım 2.373 acaba ılerde çalışarak 3600 günden fazla prımım olsa suresız emeklı olabılırmıyım???

hiç kimse kimseyi arayıp malulen emekli oldunuz demez.siz emeklilik dilekçesi vermediniz ise ve arayan yer SGK değilse .büyük bir ihtimalle dolandırıcıdır bunu diyenler.

raporun süreli olduğundyan mı geçi emekli yaptılar . hastalığının düzelme ihtimali varmı.

turkuaz06 ben zaten malulen emeklılık için başvurdum sgkdan aradılar ama durum bıraz farklı

kemoterapiden sonra biraz düzelme oldu ama iş yeriyle papaz olduk ondan zıyade gecım ve hayat şartları farklı olmaya başladı sureklı kontrol muayene ilaçlar tomografi daha bir çok şey insanın hayatını değiştiriyor işe girip çalışsam her hafta izin vermez kımse anlaşmalıda kımse işe almıyor geçim sıkıntısıda ıyıce insanın ustune gelınce artık ınsan yasamaktan soğuyor :((

www.turkiye.gov.tr adresinde bir gelişme olası lazım. Orada görünmeden sigorta müdürlüğünden arayıp bilgi vereceklerine ihtimal vermem.

sisteme kayıtlı 4a emekli ödeme bilginiz bulunmuyor yazıyor???

Bu durumda henüz bağlanan bir aylık söz konusu olamaz.

Malulen emeklılık sonuçunu e-devletten hala göremiyorum

gecen sene başlarında malulen emeklılık için başvuruda bulundum gectıgımız ay kabul edıldı e-devletten yarım saat once baktım

Aylık Başlangıç Tarihi01.06.2014
Durum Kodu
Aylık Bağlama Oranı0.00
Göstergesi0
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka
Banka Şube
Aylık Tutarı

BENİM ANLAMADIGIM AYLIK BASLANGIC TARIHI 01.06.2014

09.10.2014
4 AYDA BİRMİ KONTROL OLUNUYOR
YOKSA YILDA
BİRMİ ANLAMADIM GITTI???? CVPLARSANIZ SEVİNİRİM

Kontrol Muayene Tarihi

Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun. EMekli maaşı bağlanma tarihine dair ayrıntıyı daha önce yazmıştım:

Çalıştığınız için malulen emekliliğiniz neticelendirilmez. Eğer durumunuzun malulen emeklilik için uygun olduğu yönünde karar çıkarsa sgk'dan, oz aman size "işinizden ayrılığ bize dilekçe verin ki sizi malulen emekli edelim" derler. Ve olası emekli maaşınız da siz o dilekçeyi verdikten sonraki ay başı itibarı ile başlatılır.

Üst Alt