Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfoma kanseriyim. Malulen emeklilik şartlarım nedir?

ahmet1905

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar
herkes duymustur şu malülen emeklilik olayını bızzat kendım gıttım sgk ya
10 yıl sigorta ve 1800 gün prım sartı ıstıyorlar
sızden rıcam
benım 1890 gün prım
ve 2008 te girisim var yani daha 5 sene daha beklemem lazım.
ama merak edıyorum benım raporum aranılan sartlar ıcerısındemı
yuzde 80
ve yuzde 80 agır ozurlu olmak uzere ıkı tane var
hastalık mıkozis fungoıdes
t hücreli lenfoma
hodgın lenfoma tanısıyla takıp edılıyorum rapor sureklı
suregen kronık yazıyor sakatlık durumum yok Allah'ıma şükürler olsun bu hastalık kötü sadece
sıgorta yatırmak zor gelıyor maddı durum vs vs
sımdıkı kanune göre 5 sene sonra malulen emeklılık olurmuyum
ıkıncı sorum ıse sıgortamı ıptal edıp yesıl kart cıkartsam 5 sene sonra gıdıp malulen emeklılık basvurusu yapsam sorun cıkar mı.
cevaplayan cevaplamayan herkese tesekur edıyorum

SGK açısından Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaç Olma Halleri 'ne uyuyorsanız 10 yıl aranmaz, sadece 1800 günle emekli olabilirsiniz...

Ayrıca maluliyet cetveli 'ne göre malulen emeklilik için şu bölüme uymanız gerekiyor:
  1. Lenfoma (T-hücreli Lenfoblastik Lenfoma hariç)
A. Non-Hodgkin lenfoma: 1 veya 2’de tanımlanan şekliyle;
1. Agresif lenfoma (diffüz büyük B-hücreli lenfoma dahil), başlangıç antineoplastik tedavi sonrasında ilerleyen hastalık
2. 12 aylık periyot süresince birden fazla antineoplastik tedavi başlanması gereksinimi olan, yavaş ilerleyen lenfomalar (mikozis fungoides ve foliküler küçük çentikli hücreli dahil)
B. Hodgkin hastalığı: Antineoplastik tedaviden sonra ilerleyen hastalık
C. Kemik iliği veya kök hücre nakli ile beraber olan lenfomalar: Nakil tarihinden itibaren en az 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriterleri altında değerlendirilir.

cok saolun pekı 1890 gunum var calısmazsam sıgorta yatırmazsam 5 sene sonra 10 sene olacak sıgorta gırısı o zaman sorun olur mu yoksa sıgortayı yatırmam mı lazım 5 sene .1890 gunum doldu bu ay .

yılı çalışmadan bekleyebilirsiniz, ve bu sürede çalışmadığınız için gss'ye prim ödememek için başvurmanız sorun olmaz ve hatta 2022 haklarınızdan yararlanabilirsiniz...

KELEBEK hanım cevaplarınız ıcın cok saolun yalnız bugun sosyal sıgorta kurumunu aradım.malulen emeklılık ıcın
ben durumumu anlattım 6 yasında hastalandım sımdıye kadar 2005 te kanser tedavısı aldım. mıkozıs fungoıdes hodgın lenfoma kutonoz t hucrelı lenfoma tanısıyla
1.900 gun sıgorta
2008 te gırısım var dedım
bana dedıler 15 sene sigortalı olmak lazım 3600 gün prim
yasa kabul edılmedı mı resmı olarak ?
ne yapmam lazım sızce?

Kural, ilk sigortalı olduğunuz tarihte maluliyeti gerekirecek düzeyde işgücü kaybının olmamasıdır. Yani, ilk sigortalı olduğunuz tarihte aynı hastalığa sahip olmanız malulen emekli olmanıza mani sayılamaz. Yeter ki o hastalığınız zaman içerisinde ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye yükselmiş olsun.

lütfen yardım edın

arkadaslar gercekten cok kafa karıstırıcı kusura bakmayın sızıde cok sıkıyorum yalnız bazıları 15 sene 3600 dıyor bazıları 1800 10 sene dıyor .
Allah aşkına biri el atsın bu duruma ben 6 yaşında hastalandım.
2012 de öüzrlü raporum yüzde 80 var. normal ve ağır özürlüğde var iki tane rporum var.
mikozis fungoıdes hastasıyım.
suan 1955 prim ve 2008 şubat ta gırısım var.
şimdi ben ben 4 sene sonra emeklı olacakmıyım yoksa .3600 sigorta yatırıp 15 senelık sıgorta gırısımını beklemem mı lazım

aşagıdakı goruntu kafamı karıstırıyor
2008_oncesi.PNG

Durumunuz şuna uyuyor mu?

ilk sigortalı olduğunuz tarihte aynı hastalığa sahip olmanız malulen emekli olmanıza mani sayılamaz. Yeter ki o hastalığınız zaman içerisinde ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye yükselmiş olsun.

Üst Alt