Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfoma tanısı ile malulen emekli olma şartları nedir?

yavuz244

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, lenfoma tanısıyla %80 engelli raporu aldım,sigorta girişim 08.02.2010,1702 gün primim var.sgk ya gittiğimde malulen emeklilik için gereken şartları taşımadığım söylendi,10 yıllık ssk başlangıcı gerekliymiş.Kaymakamlıktan engelli maaşına başvurdum olumlu cavap aldım acaba 08.02.2020 itibarıyla malulen emekli olabilirmiyim? cevap veren olursa sevinirim.

yavuz244

Merhaba,

08.02.2020 tarihinde başvuru yapabilirsiniz ama gün sayınız 1800 olmalı.

akerlik borçlanması yaparak eksik günlerimi tamamlamam mümkün olurmu,birde malulen emekli olursam o tarihe kadar eldığım engelli maaşlarını iade etmem gibi bir durum varmı...teşekkürler

yavuz244

Maluliyet cetveli'nde maluliyeti gerektiren haller şu şekilde sıralanmış:

"4. Lenfoma (T-hücreli Lenfoblastik Lenfoma hariç)
A. Non-Hodgkin lenfoma: 1 veya 2’de tanımlanan şekliyle;
1. Agresif lenfoma (diffüz büyük B-hücreli lenfoma dahil), başlangıç antineoplastik tedavi sonrasında ilerleyen hastalık
2. 12 aylık periyot süresince birden fazla antineoplastik tedavi başlanması gereksinimi olan, yavaş ilerleyen lenfomalar (mikozis fungoides ve foliküler küçük çentikli hücreli dahil)
B. Hodgkin hastalığı: Antineoplastik tedaviden sonra ilerleyen hastalık
C. Kemik iliği veya kök hücre nakli ile beraber olan lenfomalar: Nakil tarihinden itibaren en az 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriterleri altında değerlendirilir."

Bu durum varsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsa, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...
Yani 09.02.2020 tarihinde hak ediyorsunuz.

Askerlik borçlanması yaparak prim gün sayınızı tamamlayabilirsiniz tabii. Eğer askerliğiniz ilk sigortalılık tarihinden önce ise, olası bir borçlanmada, sigorta başlangıcınız borçlandığınız gün kadar geri çekilir.

Hayır, 2022 maaşının geri istenmesi söz konusu değil.

Üst Alt