Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Linç edilme korkusu yaşıyorum. Böyle bir şey var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
344
Haberlerde hırsızlık vs. yapıp suç işleyen kişileri yakalayıp bir güzel benzetiyorlar. Polise teslim edene kadar. O an kendimi dayak yiyen kişinin yerine koyup sanki bana yapılıyormuş gibi hissedip ürküyorum.
Özdeşleşme mi yapıyorum nedir bilmiyorum ama bunu sürekli yaşıyorum. Benzer durumda olan var mı ?
Saçmalıyorsam kusura bakmayın

(NOT: paranoid şizofrenim)

perseküsyon

Bi nevi suçluluk duygusuna kapılıyorsunuz. Böyle haberleri izlemeyin istersiniz.

perseküsyon

Şizofreni hastalığının bir belirtisi de televizyondan kendisine mesajlar verildiği hissi. Bazen de düşüncelerinin okunduğunu çalındığı hissine kapılabilirsin. Tavsiyem bunlar beynimin bana bir oyunu de ve geç. Kendini telkin et başka bir gelmez elden.

Cevaplarınız için teşekkürler. Bazen de cinsel taciz haberleri aklıma geliyor İş yerinde kadınlarla görüşürken ters bir şey derim de sözlü taciz yaptı derler diye çekiniyorum. Kelimeleri çok dikkatli seçip konuşuyorum. Bu bende uzun zamandır var. Şizofreniden kaynaklı mı bilmiyorum.

Bende kendimi zaman zaman kötü suçlar işlediğimden dolayı polislerin beni arayıp yakalayacaklarmış gibi hissediyorum. Sanki arananlar listesinde gibi hissediyorum kendimi.

(Atipik Psikoz, Okb, Asperger Sendromu)

Bence uzun süredir toplum olarak şiddete ve adaletsizliğe o kadar yoğun maruz kalıyoruz ki, hepimiz her an başımıza kötü bir şey gelecekmiş gibi hissediyoruz. Yani, bence bu hissettiğin senle değil de baskı ve sonucunda oluşan toplumsal cinnetle ilgili bir şey. Hayat zor.

perseküsyon Google da arama yaptığımda endişenin aslında normal düzeyde olmasının aslında iyi birşey olduğu insanı dışarıdan gelebilecek tehlikelerden koruduğu ama fazla olmasının ise insanı bu tehlikeli durumlara doğru götürdüğü istem dışı bu yola sürüklendiğine dair yazı okumuştum şu anda yapılabilecek tek şey doktora şikayetini söylemen ilaç kullanman ve kendini telkin etmeye çalışman kafanı meşgul etmen -spor yapmak kitap okumak gibi hobilerinle- sürecin daha sancısız ilerler psikolojik rahatsızlıklar ağır adımlarla yenilmeye calışılmalıdır 10 yıllık tecrubem bana bunları söylüyor.

Rddvl

Aynen öyle hocam. Yazdıklarınızdan birikimli birisi olduğunuz anlaşılıyor. Dediğiniz gibi dozunda olmalı Yoksa sakınılan göze çöp batar gibi durumlar ortaya çıkıyor. Doktoruma bu şikayetlerden bahsettiğimde "hezeyan yaşıyorsun ama tehlikeli seviyede değil" diyor. Çok şükür 20 seneye yakındır şizofreni tedavisi görsem de GBT'M temiz. :D Davranışa dönüştürmedikten sonra sıkıntı yok

OturanBoğa

Sizin bu yazdıklarınız açısından da düşündüm. Haklısınız

ayDÜNYAvazo

Aynen :D Balkonda otururken polis arabası görsem beni arıyorlar gibi hissediyorum

Acaba bunun nedeni kendimizi büyük bir zat veya kişi olarak zannetmemizden dolayımıdır. Sanırım bunun nedeni "suçluluk" duygusu.

ayDÜNYAvazo

Bu dediğinizin tıbbi karşılığı grandiyöz diye bir kavram. Aslında kendini büyük zannetmenin temelinde yalnızlık ve değersizlik duygusu var. İlerleyen vakalarda insanların geneli karşına alınıyor. "Bu kadar kişi bana cephe aldıysa demek ki bende bir üstünlük var" gibi yanlış çıkarımlara ulaşılıyor Ama bunu yaşayan zihin böyle algılamaların yanlışlığını idrak edemiyor. Paranoid olarak çok ileri vakalarda birey kendini mehdi veya napolyon zannedebiliyor. Böyle bir durumda değilim ama yaptığım araştırmaların sonucunda ulaştığım netice böyle. Sende böyle oluyor mu ?

perseküsyon
Megolamani bizlerde cok görülür acıkcası bende de yok değil 😬 hatta karşısındaki insandan çok talepkar olma eklenirse narsist kişilik bozukluğunu oluşturur benim teşhisim de paranoid şizofreni doktoruma sorduğumda bu durumu nasıl atlatabilirim diye bu seni ömür boyu takip edecek dedi çünkü bu bir kişilik bozukluğu hastalık değil tek yapabileceğin durumun farkında olup kendini dizginlemeye çalışmak dedi kişilik bozuklukları dışında psikolojik rahatsızlıklar da bana böyle geliyor kendimizi dizginledikçe normale yakın hayat yaşarız bazı şeyler elimizde aslında
Ayrıca bahsettiğiniz Napolyon da megolamandı😄

Aynı sorun bende de var. Hiç bir kadınla konuşamıyorum. Ben bipolarım fakat aile hekimim paranoid kişilik bozukluğum olduğunu söyledi. Bende ayrıca sanki herkez bana saldıracakmış gibi hissediyorum.
perseküsyon

Merhabalar;
Sizin benzer durumlar bende de mevcut. Geçmiş zamanda yaşanmış çok etkilenmeseniz bile bir şekilde bilinçaltında kalıyor. Size bununla ilgili hikayemi anlatayım;
80'li yıllarda çocukluk arkadaşımla (çok sonra Rahmetli oldu) bankaların verdiği ücretsiz sinema bileti ile film izlemeye gitmiştik.
Arkadaşımda bir şekilde çok bilet vardı gitip izlerdik. Neyse sinema çıkışında arkamdan bir bayan bana seslendi (yanındaki tahminen kızıydı), kızın elindeki biletlerini neden aldınız gibi laflar etti. Tabi ben şoktayım ne kızı tanıyorum nede elindeki biletleri aldım. Yanımdaki arkadaşımın biletleri çok olunca ona birazını verdi de olay büyümeden bitti. Fakat ben hâlâ şoktayım vede iftiraya maruz kaldığım için çok kötü sinirlenmiş durumdaydım. Sanırım arkadaşımın elindeki biletlerden alabilmek için yaptıkları terbiyesizlik olsa gerek. Aradan zaman geçse bile bayanlardan çekinmeye başladım ki yıllar sonra kendime neden böyle olduğumu sorguladığımda az önce anlatığım olay aklıma geldi. İnsan en gereksiz bilgiler ve olaylar bilinçaltında olunca kurtulamıyorsunuz. Bu etkiler yüzünden evlenmek istesem de yaşım ilerledi ve işitme engelli olmam nedeniyle iletişim kurmakta zorlanıyorum. Bu sebeplerden dolayı hâlâda bekarım, kimseye de güvenemiyorum.
Bu yüzden sıkıntı veren durumlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
Kendinize iyi bakın. Selam ile...

[FONT=sans-serif]@[/FONT](Gölge) --- Özelden bana aşağıdaki mesajı göndermişsin

[FONT=sans-serif]SLM NASILSINIZ HOCAM EVET İSMİMİ DEGİŞTİRDİM SIKILDIM DEGİŞİKLİK İYİDİR SİZİN TEŞŞİZ YANLIŞMI KONULDU DAHA ÖNCEDEN HOCAM ONDAN SORDUM
--------------------------------------
Sana aynı şekilde özelden bir şeyler yazacaktım ama mesaj kutun engel veriyor. [/FONT]

hcozalp

Oldukça travmatik bir olay. Kafaya takılmayacak gibi değil. Bende de bunun gibi şeyler var. Pek çok kimsede oluyordur

dreamfail

Aile hekimi dediğiniz kişi ,sağlık ocağındaki doktor değil mi ?

Sanırım bu yaşadıklarımızın hepsi olmasada bir çoğu hayal ürünü. Ama ne yapalım kafamızın içinde bunlar var.

[FONT=sans-serif]@[/FONT](Gölge) senin mesaj kutunda yine sorun var. Yazdıklarım sana gitmiyor

Üst Alt