Merhabalar;
Sizin benzer durumlar bende de mevcut. Geçmiş zamanda yaşanmış çok etkilenmeseniz bile bir şekilde bilinçaltında kalıyor. Size bununla ilgili hikayemi anlatayım;
80'li yıllarda çocukluk arkadaşımla (çok sonra Rahmetli oldu) bankaların verdiği ücretsiz sinema bileti ile film izlemeye gitmiştik.
Arkadaşımda bir şekilde çok bilet vardı gitip izlerdik. Neyse sinema çıkışında arkamdan bir bayan bana seslendi (yanındaki tahminen kızıydı), kızın elindeki biletlerini neden aldınız gibi laflar etti. Tabi ben şoktayım ne kızı tanıyorum nede elindeki biletleri aldım. Yanımdaki arkadaşımın biletleri çok olunca ona birazını verdi de olay büyümeden bitti. Fakat ben hâlâ şoktayım vede iftiraya maruz kaldığım için çok kötü sinirlenmiş durumdaydım. Sanırım arkadaşımın elindeki biletlerden alabilmek için yaptıkları terbiyesizlik olsa gerek. Aradan zaman geçse bile bayanlardan çekinmeye başladım ki yıllar sonra kendime neden böyle olduğumu sorguladığımda az önce anlatığım olay aklıma geldi. İnsan en gereksiz bilgiler ve olaylar bilinçaltında olunca kurtulamıyorsunuz. Bu etkiler yüzünden evlenmek istesem de yaşım ilerledi ve işitme engelli olmam nedeniyle iletişim kurmakta zorlanıyorum. Bu sebeplerden dolayı hâlâda bekarım, kimseye de güvenemiyorum.
Bu yüzden sıkıntı veren durumlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
Kendinize iyi bakın. Selam ile...