Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lirika 225 kullanıyorum. Artık SGK ödemiyor..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar t5 omurilik felçlisiyim. sabah 225-akşam 225 lrika kullanıyordum. artık SGK ödemıyor diye. sadece gunluk 225 yazıyor. ancak bacak yanmalarım cok cok fazla. sizce buna ek olarak ne yazabilirim. ne yapmam gerekiyor.

geçmiş olsun , lyrica bendeki rahatsızlıklarım nedeni ile içtiğim dönemde çok kötü yapmıştı , çalışamaz düşünemez olup işimi etkilemeye başlayınca kestim .ben de yan etkisi az olan bir ilaç arıyorum doktorum 2-3 tane daha denetti ama yok yok uyuşukluk hali ile devam edemedim

İki yıl önce trafik kazası geçirdiğimden dolayı sağ kolum ampute oldu. Şiddetli fantom ağrısı vardı ve Algoloji biriminden destek alarak bu ilacı kullanmaya başladım.
Ağrılarımı azalttı ,iyi geldi fakat inanılmaz derecede bağımlı olarak yaşamaya başladım. Düzenli olarak içmedigim an allak bullak oluyordum.
20 ay kullandım ve sonunda ne olursa olsun bırakmaya karar vererek bıraktım .Şuan ağrılarla savaştığım halde o ilaca bir daha başlamayı düşünmüyorum.

denesos

Nasıl bıraktın doktor kontrolü yada psikiyatri kontrolünde mi bıraktın çok zor oldu mu bırakmak

Psikiyatriden de tedavi gördüğüm için zaten Lyrica nın yanında antidepresan kullanıyordum.
*Ömrümün sonuna kadar bu ilaçlara bağımlı yaşamak istemiyorum, nereye kadar böyle devam edeceğim * dedim ve hiçbir destek almadan ,kendi iirademlei kisini birden bıraktım .Üç aya yakın zamandır içmiyorum ve bunu yapabildiğim için mutluyum.

(Bu arada kendi kendinize bırakmanızı önermiyorum.)
albatros_070

ya bu forumda biri istedi ben de olmaz dedim yasal değil etik değil.....zaten artık yeşil reçete ile veriliyor.nasıl başkasından istenir bu aspirin değil ki...bela bir ilaç ...pölinöropati için başka ilaç bakıyorum uyuşturmayanı yok ...tıp neden bu alana yatırım yapıp ilaç geliştirmiyor hayret

Nasıl ödemiyor sgk? Ben alıyorum...
Raporlu reçeteli kağıtlı kürekli alırsanız öder..
Üstelik 300mg..

ya bu forumda biri istedi ben de olmaz dedim yasal değil etik değil.....zaten artık yeşil reçete ile veriliyor

Bu tür ilaçları sakıb başka birine vermeyin .

Uyuşturucu bağımlıları da madde bulamayınca bu ilaca yöneliyorlar krizleri ve yoksunluğu Lyrica ile atıyorlar. çok sıkıntılı bir ilaç cidden.

O kadarda abartma dostum. Bir ara oeynir ekmek gibi parayla satiliyordu. Son zamanlarda sıktılar...

ve hiçbir destek almadan ,kendi iirademlei kisini birden bıraktım

Ağrılarla uğraşmak zordur . Hayat kaliteni mahveder bence drunuza danışın..

kaderimsee çekerim..

vermem zaten direk yazdım yeşil reçeteli nasıl benden forumdan herhangş birinden direk isteyebilir ne cüret. durumun o kadar kötü ise yeşil reçete ile verirsin paranı alırsın .

silmiş yazısını kimdi hatırlayamadım

Lyrica kısa süreli kullandım, yan etkilerinden dolayı bıraktım. Nöropatik ağrılarım için doktorum GABASET önerdi, onu kullanıyorum. Yan etkileri Lyrica kadar şiddetli değil... belki onu deneyebilirsiniz. Bu arada suistimallerden dolayı ona da kısıtlama geldi, 3 doktorluk heyet raporu ile alınabiliyor.
Kasılmalar için ise Lioresal kullanıyorum. Nöroloji doktorunuza danışın bence..

Üst Alt