Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans 3. Sınıf oldum. EMSS'ye hangi düzeyde gireceğim?

parrot

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım burada bulunmak gayet güzel, birbirmize yardımcı oluyoruz ortamı çok beğendim beinm sorum şöyle olacak.
1-ben eğitim fakültesi lisans öğrenimimi görüyorum 3. sınıf oldum bu sene, EMSS 2014 te sınav yapılırsa bu sınava Lisans düzeyinden girebilir miyim?
2-Eğer Lise Düzeyinden girersem mezun olduğumda (2 yıl geçerlilik süresi olduğu için) Lisans düzeyinde atamam gerçekleşir mi istediğim yere ?
3-Sınava 2014 te girip 2015 te tercih yapacağimi bildirsem yinede imkanım olur mu ?
cevap veren herkese teşekkür ederim.

sorduğum soruların hiç birine cevap olamamış, başlığı okuyup cevap yazdiğiniz için sağolun yinede..

Gökhan kardeşim kesinlikle kurumlar iki yıllık diplomanın yerine geçecek olan ön lisans yazısını kabul etmez.... yani çok dikkatli olmalısın lise olarak girmen daha mantıklı sonrasında lisans mezunu olduğunda iş yerine bildirirsin onlarda derece kademe yükseltirler... Başıma geldiği için söylüyorum.

sayin twilight cevabın için öncelikle teşekkür ederim. fakat mesele şu ki: düz memur olmak istemiyorum kendi işimle alakalı olmalı, lise düzeyinde çok kişi giriyor lisans az kişi var ve branşım olduğu için şansım biraz daha fazla. Durumu Aile ve Sosyal Pol. Bakanliğina ileticem cevaplarına göre hareket edicem..

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

S.a Kardeş istersen Lisans düzeyinden sınava katılabilirsin ve 1. Tercihlerde tercih yapmayabilirsin ve olursa 2. tercih de tercih hakkını kullanabilirsin. Tabi bu söylediklerim bunları yapabilmen için yüksek bir risk aldığının farkına var. Ve o zamana kadar Yani (2. Tercihlere kadar)Lisans 'tan mezun olabileceksen bu yolu izleyebilirsin. Ama yok yapamam o zamana kadar mezun olamam dersen kriterleri boş ver lise düzeyinden başvurman senin için daha isabetli olur.. Tabi bir yol daha var tasdikname alarak 2 yıllık önlisans tan başvurabilirsin tabi buda senin tercihine kalmış ve unutmaman gereken öğrenim düzeyi artıkça rakip sayısı azalıyor o açı dan bu açıklamaları yapma gereği duydum...Vesselam..

Bildiğim kadarıyla lisan düzeyinde girmek mecburiyetindesin ve mezun olduğunda tercih yapabilirsin. Eğer lisans düzeyinde girmezsen ve şayet atanırsan ataman iptal olur dye biliyorum.

1- 2013-2014 öğretim yılı yani bu yıl 3. sınıftasın, sınava 2014 ağustosunda gireceksin yani 4. sınıfa başlamamış olacaksın ekpss için ayrıcalık tanınır mı bilemiyorum sen eğitim fakültesindeymişsin stajların vardır son yıl bir kabul edip memur olarak atamanı yapsalar bile stajlarına gidemeyeceğin için eğitim fakültesini yakmış olursun (ama tekrar ediyorum belki ekpss için ayrı bir durum yaparlar) ama ösym genel olarak ya mezun ister ya da son yılında ve bitirme ihtimali kesin olan birini ister çünkü sınava girdin atandın diyelim ama mezun olmazsan ataman iptal edilir sen sınav başrusu olduğu zaman bilen birilerine sor genel durum budur lisans son sınıfta ben de bu şekilde mezun değilim yıl sonunda mezun oluyorum seçeneğini işaretleyerek kpssye girmiştim

2- sınava en son bitirdiğin mezuniyet derecesinden girersin lise,önlisans,lisans gibi eğer lise mezunu olarak lise düzeyinde sınava girersen ondan atanırsın lisans diplomanı hemen kabul ederler mi bilmiyorum çünkü başvuru nisan-mayıs gibi olsa yine başvuru sırasındaki eğitim durumunu isterler mezun musun son sınıfta mısın? gibi

3- puanın elinde olduktan sonra elbette istediğin zaman kullanabilirsin

Arkadaşlar cevabınız için teşekkür ederim. mehmet bey dediğiniz gibi bende öyle yapmak istiyorum. Fakat bunu nereye bildireceğim, ne yapmam gerekiyor, böyle bir imkan var mıdır hiç bilmiyorum. sınava lisanstan girip ilk sene tercih yapmayacağim bir daha ki sene tercih bildireceğim böyle bir imkan verirlerse çok iyi olur..

mutineer901 evet bende lisans düzeyinden girmek istiyorum benim için daha çok avantajı olacak.

nihal hanım dediğiniz gibi durum karışık ekpss için durum farklı olabilir durumumu gayet iyi anlamişsiniz bimer'i arayıp sorsam yardımcı olurlar mı ya da sizin bildiğiniz bi yer var mı sorabileceğim ?

Lisans diplomanız olmadan yada herhangi mezun belgesi sunmadan kayıt yapamazsınız...

bimerin buna cevap vereceğini sanmıyorum ama boş bir zamanında aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip ayrıntılı bir şekilde sor ben olsam öyle yapardım ama şu anda onların da elinde net bilgiler olduğunu sanmıyorum durumun biraz özel yine de git sor ama en azından farkındalık yaratırsın onlarda bilmiyorsa birilerine sorarlar öğrenene kadar tekrar tekrar git bence :)

parrot;
S.a Zamanı gelince her şey daha da netleşir kalbini ferah tut ... Bu yazdıklarımız aklında bulunsun...Vesselam...

EKPSS eğitim bilgileri seneye mezun durumu

Arkadaşlar şu an üniversite 3.sınıf okuyorum lisans olarak sınava girmek istiyorum, bunu yapanlar hangi yolu izledi bilgi verebilirler mi? forumda okuduğum kadarıyla mezuniyet belgesi ile oluyor denmiş fakat mezuniyet belgesi verilmiyor sadece öğrenci belgesi bir de transkripti alabiliriz. Lisanstan giremeyeceksem;
Sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecekler diye madde neden eklediler ? Ösym bürosu dilekçe yazip göndericeksin diyor biz müdahale edemiyoruz dedi, ösym aradiğimda mezuniyet belgesi ibraz edin diyor, bu yüzden sınavı iki sene daha beklemiş olacağim bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim..

Üst Alt