Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans düzeyinde Ekpss'ye girdim. Mezun olmadan tercih yapabilir miyim?

1Şans

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben üniversitede son sınıfa geçtim. Sınava lisansdan girdim. Okulumun 1 senesi daha var ben bu sene tercih yapabiliyormuyum yoksa seneye mi yapıcam? Yapabiliyorsam olduki tercihim geldi . Üniversite mezunu değilim nasıl olucak ?

Tercih ekranı size geliyor mu sisteme giriş yapıp denediniz mi? Herhangi bir uyarı var mı? ==> https://ais.osym.gov.tr/

Sınava lisanstan girmiş olamazsınız çünkü daha yeni son sınıfa geçmişsiniz, 2016 ekpss başvuru kılavuzunda ilgili madde de şöyle der;

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Siz sınava ya lise ya da önlisans mezunu olarak girmişsinizdir, tercih ekranı açılmıyorsa bulunduğunuz ildeki ÖSYM Sınav Koordinatörlükler'ine diplomanızla beraber giderek sorunun giderilmesini talep edin 3 tl karşılığında öğretim durumunuzu güncelleyerek tercih ekranınızı açarlar ve tercih yapabilirsiniz.

Tercih yapabiliyosanız ki şu an lisans mezunu olarak tercih yapabileceğinizi sanmıyorum (dediğim gibi mezun değilsiniz daha yeni son sınıfa geçmişsiniz) ama tercihleriniz sonucu atanırsanız göreve başlamanız gerekir, üniversiteyi de ya dondurursunuz ya da ikinci öğretime geçersiniz.

2 yılınız varken sınava neden lisans dan girdiniz? Lise diplomanız ile neden girmediniz ? Alttan ders bırakmazsanız 2017 yazında diplomanızı alacaksınız, 2017 başlarında da bir atama daha yaparlar onda da tercih edemeyebilirsiniz, anca 3üncü atama olursa 2017 icinde o zaman tercih yapabilecek durumunda olursunuz. sonuçta atanırsanız sınava girerken teyit ettiğiniz belgeleri vermek zorundasınız.

Ben lisansdan girdim. Seneye okul bitiyor, alttan dersim yok. Ya kendimi denemek amacıyla girdim. Ben diploma meselesini konustum hocalarla sıkıntı olmaz. Dönem biter bitmez diplomanı veririz dediller. Uzatmayiz dediler. Ya diplomadan sıkıntı çıksa bile 1 sene hazırlanmayı düşünüyorum da dedim bi sorayim belki bu sene tercih yapabilirmiyim diye. Benim ösym sayfamda tercih listesi felan geliyoya o yüzden sordum.

Tercih listesi tercih yapabileceğiniz anlamına gelmez diyelimki yaptınız ve yerlestiniz eğer ki sınava girdiğiniz düzeyden mezun olmadiysaniz kesinlikle aramanız yapılmaz çünkü diploma isticekler 2.veya 3. Tercihleri bekleyin puaninizi boş yere yakmayın

Üniversite 3. sınıfta olduğunuza göre, 2 yıllık eğitimin karşılığı "önlisans" diplomasına hak kazanmış olmanız gerekir. Belki önlisanstan girseydiniz şimdi tercih yapıyor olacaktınız.

Yok ben lisansdan girdim diyorum. Kaç kere diyicem. Vallahi lisansdan girdim. 3.sınıfta olunca lisansdan girebiliyosun.

enes_mrl
Teşekkür ederim

merhaba önlisans okuyorum ekpss girdim tercih yapıp calısırken okuyabilir miyim lütfen umuyorum bu konuda çözüm vardırç

Slowinsan
Evet okuyabilirsin. Okuduğun şehir ile çalıştığın şehir aynı anda olabilir. Atandıktan sonra yaşadığın yerde çalışmak için başvuru yaparsın.

böyle bir şey yokmus diyorlar net bilgi verebilirmisiniz

okurken önlisans ekpss atama yapabilirmiyim

merhaba önlisans okuyorum ekpss girdim tercih yapıp calısırken okuyabilir miyim lütfen umuyorum bu konuda çözüm vardırç

Slowinsan

Tercih yapıp atanırsan yaşadığın ve okuduğun şehirde çalışmak için işe başlamadan dilekçe veriyorsun.

ciddimisiniz bu işe cok ihtiyacım var herkes mezun olmadan imkansız diyor :(

umuyorum teşekkür ederimm

Merhaba önlisans okuyorun mezun olmadım ekpss önlisansdan girdim mezun olmadan atama

Merhaba önlisans okuyorun mezun olmadım ekpss önlisansdan girdim mezun olmadan atama olur mu

Üst Alt