Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunu olduktan sonra atanırsam lise düzeyinden yerleştirilir miyim?

gizemli95

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba;
Ekpssye lise düzeyinden girdim. Ocak ayında lisans mezunu olacağım. Lisans mezunu olduktan sonra atanırsam lise düzeyinden yerleştirilirmiyim? Ayrıca sınavların 4 senede bir yapılıcak olması lise düzeyinde sınava giren biririnin bu süre zarfında lisans bitirme ihtimalı olucaktır. Bunu düşünerek bir sorun teşkil etmiceğini düşündüm bir fikri olan var mı ?

Ekpss' ye hangi düzeyde girdiyseniz aynı düzeyde tercih ve yerleştirme için başvuru yapabilirsiniz.
Ortaöğretim/lise düzeyinde tercihde bulunabilirsiniz.
Lisans mezunu olmanız engel teşkil etmez.

Lise düzeyinde kazanıp lisans düzeyinde devam etme şansım var mı?

Merhaba iyi akşamlar.
Lise düzeyinden sınava girdim şubat ayındada iş yeri eğitimim biticek ve mühendis olacağım. Lise düzeyinde bir yere atanıp daha sonrasında diplomamamı gösteririsem kendi mesleğimi yspma şansım olabilir mi birde atama bekleyen bölümlerde direkt mühendis yazıyor ne mühendisi olduğunun bir anlamı yok mu acaba şimdiden teşekkür ediyorummm

Soruya cevap verebilirim ama çok karışık... siz sordukça cevaplarım çünkü belki de bir noktada aydınlatamamış olurum..

Basitce yazayım: Diyelim Lise mezunu olarak işgal ettiğiniz kadrodasınız şuan. Lisans mezunu olduğunuzda; lisans kadrolarına verilen işinizi yapamazsınız.

Görev kadrosunda lise mezunu İnşaat teknisyeni olarak çalışan biri THS sınıfında olsa bile ileride İnşaat mühendisi mezunu olup da mühendis ünvanı ile imza atamaz.

Bu nedenle Yeniden EBYS ya da Ünvan sınavına (görevde yükselme sınavı değil) girmeniz gerekecek..

@gizemli95

Öncelikle sınava lise mezunu olarak girmekle hata yapmışsınız. Neden? Çünkü Şubat ayında lisans mezunu olduğunuz zaman lise mezunu olarak tercih yapamazsınız. Buna sistem müsade etmeyecektir. YÖKSİS ten herşey görünmektedir.

diğer sorunuzun cevabı ise: Lise mezunu memur olarak göreve başkayan GİH sınıfındaki bir memur Mühendis olsa dahi mühendislikte yapamaz. maaşıda artmaz. Yani mühendis maaş almak için TH den Mühendis ünvanınızın olması gerekiyor.

Mezun olup olmayacağı garanti edemezsiniz. Ayrıca Liseden tercih yapmayacağı nerden biliyoruz?

Mr.No
Lisans düzeyinden 6 7 ay sonra tercih yapacak bir kişinin, sonucunun 4 yıl süre ile geçerli olacağı bir sınavda lise mezunu olarak girmesi basbayağı yanlış bir seçimdir. İllaki derse ben liseden gireceğim derse girer sorun yok...
1. Lisans mezunu taban puanlarını ve lise mezunu taban puanlarını kontrol ederek,
2. Memur maaş ve mühendis maaşı arasındaki farkı araştırarak
3. Çalıştığın iş yerinde memur ve mühendisin konumundaki farkı gidip bizzat görerek
ve daha bir çok sebepten dolayı ...
bunu analiz edebilrsiniz.

Canı istemiş liseden girmiş ve EKPSS sağ olsun. Bırakalım gönül rahatlığı ile tercih yapsın. Lise düzeyinden işe başlasın ileride değiştirir belki.. Moralleri bozmayalım , güzel insanlar.

Neden moralini bozayım ben onu anlamadım. Belki başka arkadaşlarda okur bilgileri olur. ve aynı hatayı yapmazlar.
Kulağı tersten tutarak ilerlemenin anlamı yok ki
Sen diyorsan ki ben kamu kurumuna gireyimde ne olursa olsun diyorsan o ayrı. Ama şunu da bilmeni isterim ki. Elinde mühendis diplomasıyla memurluk yapmak zordur. Bunu yaşarsan anlarsın

ortaöğretim (lise) düzeyinde sınava başvurmuş, girmiş ve kazanmış biri daha sonra lisans mezunu olsa da sınav sonucunun geçerli olduğu süre boyunca sınava girdiği ortaöğretim düzeyinde tercih yapar, yerleşir, atanır...

sınava girdiği ortaöğretim düzeyinde tercihini yapabilir. sonradan lisans mezunu oldu diye hak kaybına uğramaz.

diğer mevzu ise; ortaöğretim mezunun olarak gih sınıfında memur oldu diyelim. sonradan mezun olduğu lisans programına göre mühendis olamaz teknik hizmetler sınıfına doğrudan geçiş yapamaz.

bu hak yalnızca bir defaya mahsus şehit ve gazi yakınlarına verilmiştir.

normal statü ya da engelliler için hizmet sınıfı değişikliği yapılması yeniden kpss/ekpss' ye girmesi (lisans düzeyinde) ve atanması gerekmektedir.
ya da kişinin kurum bünyesinde düzenlenen ünvan değişikliği sınavına girmesi gerekmektedir.

Lise düzeyinde girmemin sebebi daha iyi bir sıralama yapabilme ihtimalin olmasıydı keza öyle oldu 1098.oldum lisans düzeyinde çalışmadan böyle bir sıralama alamazdım. Mühendislikten atanamicağımı düşündüğüm için böyle birşey yaptım önceki senelerde normal kpssde bile 5 adet tekstil mühendisi atandıysa ekpssde hiç atama olmicağını düşündüğümden lisans duzeyindede llise düzeyindede düz memurluk yazıcağım ikisi arasında uçurum bir maaş farkı olmadığını için lise düzeyinde girerek şansımı arttırmak istemiştim eğerki ünvan değişikliği gibi bir sınav var ise bu işimi görecektir ne kadar sıklıkta yapıldığını bilemiyorum tabi

Lisans mezunu olan bir kişi mezun olduğu tarihten itibaren kesinlikle ortaöğretim düzeyinden tercih yapamaz. @gizemli95

Düz liseden 1098 ile belkide 2. atamada memur ollabileceksiniz.

Fakat lisanstan ilk atamada atanabilirdiniz düz memur olarak düz lisede 50 60 bin kişiyle yarışırlen lisansta 10 12 bin kişiyle yarışıyorsunuz. Aynı zamanda lisansa daha çok kadro veriliyor. Bu da ayrı bir avantajdır. Ben bu konuda sizin yanlış seçim yaptığınızı düşünüyorum. Ama sağlık olsun. Bu saatten sonra yapacak bir tek şey var Liseden atanarak kurumunuzun Ünvan değişikliği sınavını beklemek olacaktır.

Lisans mezunu olan bir kişi mezun olduğu tarihten itibaren kesinlikle ortaöğretim düzeyinden tercih yapamaz.

Lise düzeyinde sınava girip de lisans mezunu olduğunda ise tercih yapamayacaktır diyorsun...dayanak var mı?

MEraktan sordum..

@Swetheart yanlış bilgi veriyorsunuz... Dediğinizi destekleyen Örnek İdari ve Yargı Kararını Gösterin... Yok...

Kişi Sınava girdiği eğitim düzeyinde tercih yapabilir... Sonradan Lisans mezunu olması bir sonraki sınava kadar hak kaybına sebep olmaz !!!
En basit tabiriyle Kazanılmış Haktır bu...

@gizemli95 Ortaöğretim olarak bir sonraki sınava kadar tercihizi yaparsınız...

Bununla birlikte; sınava Lisans düzeyinde girmeniz daha mantıklı olurdu...

1 ders bırak seneye mezun ol yerleşmen garantiyse:)

Üst Alt