Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunu tüm dereceleri seçebilir mi?

loddin

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
lisans mezunu tüm dereceleri seçebilir mi? mesela yeni lisans mezunu 7. derece de işe başlayamaz diyorlar. bilgisi olan var mı?

evet lisans mezunları derece olayında neye dikkat etmeli?

Derece olayı tercih dışıdır yani sadece kadro tercih edeceksiniz. Her kadronun derecesini devlet belirlemiş. Lisans mezunları gih sınıfında 9/1 ile başlar ve 1/1 e kadar çıkabilir yanlış bilmiyorsam. Derece olayına fazla takılmadan tercih yapınız. Ancak dereceler düştükçe(rakamlar düştükçe derece seviyesi yükselir) maaşlar biraz artar (10-20 lira falan) .

çamlıca;
bende lisans mezunu gih de 9/1 ile başlar diye biliyorum. ama kontenjanlarda 7 ve altı gibi dereceler var. sıkıntı çıkmaması için sormak istedim. düşüncene katılıyorum. devlet açmışsa bize tercih etmek düşer.

Arkadaşlar. klavuzdaki derece kadro derecesi. Yani sizin için hiç bir önemi yok.Kılavuzda 5. derecede yazsa, 9. derecede yazsa alacağın maaş aynı. memuriyette 3 tane derece vardır.

1. Maaşa esas derece;Aldığın maaş bu dereceye göre hesaplanır. Üniversite mezunları 9. dereceden başlar (bazı istisnalar hariç.
2. Emekliliğe esas derece; emekli olduğun zaman gecerli olan ve emekli maaşı bağlanılan derece.
3. Kadro derecesi; Buda çalıştığın kadronun derecesidir. Hiç bir önemi yoktur.

Mesela ben şimdi milli eğitim bakanlığında maaş derecem 9.derece, Emeklilik derecem 6. derece ve kadro derecemde 7. derece.

Maaş derecesi sadece 3 yılda bir 1 derece düşer. Emeklilik derecesi ise özel dersanelerde ve kolejlerde 9 yıl öğretmenlik yaptığım için 9/3=3 derece düştü ve 6 dereceye kadar indi. Kadro derecesi klavuzda yazan 7. derecede. Maaş derecesi 7 dereceye gelince kadro derecesi 5 e düşer. Ancak müdür olursan 3-2-1 derecelere düşer ve yeşil pasaport alabilirsiniz.

Üst Alt