Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise bire giden kardeşimin eğitim sorunu..?

zzehra

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Lise 1'deki kardeşimin eğitim sorunu? ACİL CVP!

Benim ortaöğretime (lise1) giden engelli bir kardeşim var.okul derslerde başarısız olduğu için sınıfta bırakmak istiyor.ilçede yaşadığımız için engelli okulu da yok.okul ya okuldan alırsınız yada 2 sene sınıfta bırakırız,2 sene sonunda da okuldan atarız diyo.bizim ne yapmamız gerekiyo.bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlardan acil bilgi istiyorum.

lütfen yardım edin...

size en yakın bı ılde kı özel eğitim okullarıyla bı gorussenız onların servısleri oldugundan hergun kardesınızı alıp goturup getırebılırler belkı eğer mesafe cok uzak degılse

ya kübra tamam da ilçe de zaten özel rehabilitasyon merkezi yok! ayrıca benim sorum şu ki kardeşimin sınıfta kalmaması için elimizdeki raporla falan halledebileceğimiz bi yaptırım yok mu?

ben zaten ilce demedımkı zehra....raporla ıtıraz edebılırmısın bılmıyorum ama demıssınkı ıkı sene ust uste bırakıp okuldan atarız demısler okul yonetımı bu kararı nasıl verebılıyor onu anlamadım belkı seneye ıı olcak lıseye kadar gelebıldıgıne gore ben burdan basarısına gore degılde kendı kafalarına gore yon verdıklerını cıkarıyorum bu soyledıklerını yazıp ımzalasın da gorımmm okul yonetımını

öncelikle tesekkur ederım.ortaöğretimde 2 sene sınıfta kalan okuldan atılıyo yani yönetmelik böyle.raporu var ama bısı fayda etmıyo.o yuzden ne yapacaz bılemıyorum

Zehra...en iyisi kardeşini açıköğretime yaz kafanı yorma 1-2 yılda bitirir....

Bende bu durumu yasadım lise 1 başlamadın beni okula alamıcaklarını burda zorlancaklarını savundular.çalısıpta anadolu lısesını kazanmısım ustune okula almamak gıbı bı durumları vardı.işitme engelliym ileri derece.Fakat okulu o durumdan bıtırdım.bence kardesın o hırsı alırsa yapamıcagı hıç bırsey yok derım bır yıl basarılı olsun bak nasıl bırakmıcak okul.kendı cahiilikleri bencillikleri yuzunden ne yaptıklarını bılmıyrlar

bak kardesım kardesının kac zayıfı varr( yav bu arda karneler alinmadimii) once ordan basliyyalimm .... simdi zayiifn gelen ogren 1 ay osnra kaldiig derslerden sinava gircekk... ozman calisrsa gecer... bu siitem her okulda var .... size boyle bir bilgi vermdielrmii,,, bu arda dil ve alatim dersindne muhahk basarili olmasi lazimm... kardesininn 2 zayiif olsada dahii sinifi gecer ....

zzehracım kardeşim engelli demişsin; fiziksel engellimi, yoksa zihinsel engellimi bilmiyorum ama aynı benzeri bizimde başımıza geldi.yeğenimi ilköğretim okuluna verdik ama öğretmenler uğraşmak istemediği için ,engelliler ilköğretim okuluna gönderdiler.biz çok çaba sarfettik ama nafile onlar yapacağını yapıyorlar zaten..

senin kardeşin içinde yapılması gereken tek şey bir engeliler okulu bulup(mesafe ne kadar uzak olsada onların zaten servisleri oluyor alıp bırakıyorlar)okula yazdırmak bence çünkü her ne olursa olsun eğitim alaması çok önemli kendi ayakları üzerinde durabilmesi için.

eger biraksalar direkmenn aciga kayde ed ....unutma okuldan taksitnamesini al halk egitim merkezine git onlarr sana n yardimci olcakk....acik liseye kayd ed

Üst Alt