Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise birinci sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldım...

emine28

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Dostlar,

Bu sitede çok yeniyim, engelli bir birey olarak, burada olmaktan mutluyum. İnşallah zaman zaman çalışmalarımı sunmaya çalışacağım. İlk yazımda kendimden ve duygularımdan bahsetmek istedim.

Değerli Dostlar! Ben liseyi bile bitiremedim. Çünkü daha ilkokuldayken başlayan amansız kas hastalığım artık benim okula gidip gelmelerimi engellemeye başlayınca, lise birinci sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldım. Daha o dönemler de bana “bir gün gelecek resim ve şiir dalında, sanat adına bir şeyler yapacak, sergiler açacak, şiir kitapların olacak ve bir yayın organında yazılar yazacaksın” deselerdi, asla inanmazdım. Çünkü bir gün geldiğinde yürüyemez olacağımı tahmin ediyordum ama sanatsal alanda bu gibi çalışmalar yapacağımı hiç düşünmemiştim. Ama yaşamın insanları nerden nereye getirdiğini bizzat görerek yaşamış oldum.

Okul bitip günlerim evde geçmeye başlayınca öylesine diyerek başladığım çalışmalarımın beğenilmesi beni bu günlere getirdi. Her beğenilen çalışmam benim daha da istekle çalışmama neden olmuştur. Yaşam benden pek çok mutlulukları çalarken yerine bambaşka mutlulukları yaşattı diyebilirim. Ayrıca bu sanatsal çalışmalarım sayesinde çok değerli insanlar tanıdım ve bu sayede sosyal bir çevreye sahip oldum.

Sanat yaşamım bana belki maddi olarak çok şey kazandırmadı ama kazandırdığı maneviyatı hiçbir şeye değişmem. Çünkü bu değerler benim mutluluk kaynağım ve çok anlam teşkil ediyor.

Hayatta hep şuna inandım. Kişinin hayatta başına ne gelirse gelsin, ne yaşarsa yaşasın, hangi konumda olursa olsun, hayata dair sorumlu davranmak zorundadır. Bunu yaparken de kendisi için yaptığının bilincinde olmalıdır. Çünkü yaşam insana sunulmuş bir armağandır. Bu armağanın her anını en güzel biçimde değerlendirmelidir. Kişi bunu başardığı sürece karşısına çıkacak olan olumsuzlukları lehine çevirebilir.

Ben engelli bir birey olarak tahmin edemeyeceğiniz zorluklar yaşadım ve halada yaşamaya devam ediyorum. Daha kötüsü de bu mücadelemde tek de değilim. Çünkü benim iki engelli kardeşim daha var. İşte bu zorluklar içinde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Buna rağmen hala bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Çünkü bundan büyük mutluluk duyuyorum.

Hayatımda karşıma çıkan iki pencere vardı. Bu pencerenin biri aydınlığa, diğeri karanlığa bakan, bunlardan birinden bakmayı tercih edecektim. Karanlık olan pencereden bakmayı tercih etseydim, her günümü ahla vahla geçirip, her halimden şikâyet edecek ve hep birilerini suçlayacaktım. Benim tercihim elbette ki aydınlığa bakan pencerem olacaktı. Çünkü aydınlık olanı tercih ederek her şeye rağmen umudumu yitirmedim. Elimde olanlarla yaşantıma kendimce yön vermeye çalıştım. Mutsuzluklarımı mutluluğa dönüştürmenin yollarını aradım. Azimle uğraştım ve uğraşılarımın karşılığını aldığıma inanıyorum.

İnsan inandığı ve istediği sürece ve bu doğrultuda emek verdiği takdirde karşılığını olumlu yönde alabiliyor. Halimizden şikâyet etmek yerine kendi eksikliklerimize bakmayı öğrenmeli ve ne yapabileceğimizin gayretinde olmalıyız. Bunu başardığımız sürece kendimizle barışık olmayı başarabiliriz.

Herkesin hayatı sevgiyle kucaklamayı başardığı bir yaşam diliyorum.

Sevgiyle kalın…

www.emineusta.tr.cx.

Sitenize girdim, şöyle bir baktım. Resimli şiirler olarak adlandırılan linkin altında ne gibi şiir var açıkca merak ediyorum. Edebiyat dünyasında resimli şiir diye akım olmadığını bildiğimden soruyorum. Resimli şiir ne? Ayrıca şair yazar titr'i çok iddalı değil mi?

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Sizi bu büyük azminizden ve yaşama sevincinizden dolayı tebrik ederim. Aydınlığa bakan pencereyi seçmekle en güzelini yapmışsınız. Sitenizi az da olsa inceledim. Şiirleriniz çok güzel. Yüreğinize sağlık. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

Makri;
Ben ben kendi durum ve konumuma göre şair ressam olduğuma inanıyorum
hiç kimseden üstünüm demedim resimli şiirin resim üzerine yazılmış şiir olduğunu anlamak zor olmasa gerek,ben de yorumlarınızda yapıcı olmak yerine iğneleyeyici bir tavır sergilemeninizin altında yatan nedenlerinizi merak ettim doğrusu, saygılar.

PRENSES;
Tesekkürler prenses, hoş bulduk, sevgiler.

Emine hanım hoş geldiniz..
Sizin bizle paylaşmak istediğiniz her şeyi paylaşırız biz..

Tesekkürler Kuyucak,
hoş bulduk, tanıştığımıza mutu odum, selamlar:)

Sayın şair, ressam Emine28,
Söylenişiyle "bu ne şiddet, bu ne celal." Bilmediğimden soruyorum. Tamam benim bilmediğim, duymadığım, keşfedilmeyi bekleyen birisi de olabilirsiniz. Ben sadece ve sadece resimli şiir akımının olduğunu bilmediğimi, öğrenmek istediğimi belirten bir yazı/mesaj yazdım. Hem ki ilk yazan, dikkate alanda benim. Neyse, size psikolojik durumumu çözümleyi bir kenara bırakıp şair ve ressam olgunluğu ve doygunluğu temenni ediyorum.

Hoşgeldiniz Emine hanım,
Bende aynı siz gibi ; kas hastalığından dolayı okulu ortason da bırakmak zorunda kalmıştım. Bir şekilde kendinizi geliştirmiş ve bir yerlere gelmeyi başarmışsınız. Azminizi ve inancınızı tebrik ediyorum.
Sitemizde kendi şiir ve yazılarınızı ekleyebileceğiniz bir bölümüz var isterseniz şiirlerinizi ve yazılarınızı sitemizde de paylaşıma sunabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/kendi-yazi-ve-siirleriniz/http://www.engelliler.biz/forum/kendi-yazi-ve-siirleriniz/

Kara kalem çalışmalarınıza bayıldım. Bence resim çizebilme yeteneğine sahip insanlar çok özel insanlar..:) Keşke bendede olsaydıda bu yetenek konuşmak ama anlatamamak yerine resime dökebilseydim içimi.. Maleseef yeteneksizim bu konuda da..:)

[SPOILER= Ve şiirin..][FONT=Tahoma]EVVEL ALLAH KALKARIM

[/FONT]
Kendimle barışığım
Baharla tanışığım
Karakışından korkmam
Karlarına aşığım

Hayat pencerem benim
Çiçekten ümitlerim
Dikenlerinden korkmam
Içinde güller benim

Mavi mavi düşlerim
Gönlümde seviçlerim
Ölümden bile korkmam
Dünyada misafirim

Mutluluğum elimde
Kanaatkarlık özümde
Düşmekten bile korkmam
Evvel Allah kalkarım.

EMİNE USTA[/SPOILER]

Çok sade bir dille yazmışsın sündürüp çekiştirmeden cümlelerini içinden geldiği gibi işte.. Ben çok beğendim canım.. Yüreğine ilham kaynağı hep "mutluluk" olsun..:)

Not: Şiiri alıntı yaptım telif hakkı falan demişsin amaa..:) Yani bu şiirini anmadan yazsam sana eksik olacaktı benim için söyleyeceklerim.. Kopyalayıp çoğaltmam ama bak söz..:)

Capricorn;
Çok tesekkürler tanıştığımıza mutlu odum,önerinizi dikkate alacağım.sevgiler.:)

Havva_vuu;
Canım ya çok tesekkürler, şiirimi burada okumaktan mutlu oldum
tanıştığımıza ayrıca mutlu oldum.sevgiler:):):):)

umutacar;
Tesekkürler, güzel bir hikayeydi selamlar:):)

hoşgeldiniz aramıza daha büyük başarılara imza atacağınıza eminim unutma herkesin içinde bir cevher vardır mühim olan bunu acığa çıkartmaktır.

Öncelikle hoşgeldiniz.Sitenizdeki karakalem çalışmalarını gerçekten beğendim.Yalnız eğer ben sanatçıyım diyorsanız övgüler kadar eleştirilerede açık olmalısınız.Çünkü insanları geliştiren övgüler değil eleştirilerdir.Bu eleştirileri iyi değerlendirirseniz size yararlı olacağı kanaatindeyim.
( Resimli şiirler, sesli şiirler akım değil sadece şiirin sunuş biçimini gösteriyor.)
Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.

Üst Alt