Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise düzeyinden EKPSS ile atandıktan sonra üniversite bitirmek ve yeni EKPSS?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
112
merhaba. Ben üniversite okuyorum. %51 engelliyim. Bipolarım. Ben okulum bitene kadar çalışmak için lise ekpss sine gireyim çalışayım diyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra mühendis olarak kamuda çalışabilmem için üniversite ekpss sine gireyim diyorum. Ancak sorum şu:
1.) Lise ekpss sinden atanırken öğrenci durumumdan uygun yere tayinim çıkar mı?
2.) Üniversite ekpss sine girerken mühendis olarak yeniden atanmam için istifa etmem gerekecek mi?
3.) Üniversite ekpss sine girmesem derecemi üniversite mezunu olarak yükseltebilirmiyim?

Hem lise hem üniversite ekpss sine girebilirmiyim?

Mart ayında üniversiteden mezun olabilirim. Bu yüzden üniversite ekpss ye girmek istiyorum. Fakat mezun olamazsam da bir an evvel atanmam için lise ekpss de girmek istiyorum. Bu durum gerçekleşebilir mi? Hem lise Hem üniversite ekpss ye girebilirmiyim?

Hangi bölüm okuyorsun. Öncelikle Allah muvaffak etsin herşeyin hayırlısı olur inşallah
Atanacağın yeri sen belirleyeceksin kendine. Uygun mu değil mi diye
Lise mezunu olarak atanırsan aslında istifa etmene gerek yok bakanlığın görevde yükselme sınavıni takip et kurumun içinde Yüksel
Zaten üniversite mezunu olarak derecede otomatik olarak yükselir

İkisine giremiyorsun diye biliyorum en yüksek mezuniyetin hangisi ise ondan sınava girebiliyorsun

Mezun olmana az kalmış bence lisanstan girmelisin. Unutma ki puanın 4 yıl geçerli olacak. Lisede giren çok alım az ve hizmetli kadrosu açılıyor genelde. Mühendis adamsın iyi düşün pişman olacağın aceleci kararlar verme.

Diyelim ki lise sınavından girip hizmetli olarak atandın. Daha sonra da mezun oldun. 2026 sınavına girebilirsin anca. Yani 3-4 sene hizmetli olarak çalışman gerekecek. Bunun yerine geç bile mezun olsan lisanstan sınava girip 1-2 yıl beklesen dahi mühendis olursun. İkisi de memurluk diye düşünme mühendise getir götür işleri yaptıracaklar diye düşün. Eğitimin heba olmasın.

Üst Alt