Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunu düz memurların maaş durumları nasıl?

Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhabalar konum niçin kaldırıldı bilmiyorum. Bilgi almaya çalışıyorum.

Sorum bu arkadaşlar. Bir de üniversite bitince direkt diplomamı verip mevkiimi arttırabiliyormuşum. Peki bu artış maaşa nasıl yansır? Yani ben l lise mezunu düz memurken, üniversite mezunu olunca maaş durumum nasıl olacak? Teşekkürler.

lıse mezununun memurıyete baslama derece ve kademesı ıle unıversıte mezununınkı farklıdır. her derece ve kademenın maastakı çarpanı değişir. bu sebeple sız unıversıte mezunu olarak dıplomanızı sundugunuzda 9/1 e yukselmış olursunuz ve buna paralel olarak da katsayı carpanlarınız değiştiği için maasınız da artar.

Vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. Tahminen lise mezunu 1700-1800 alıyor diye duydum. Üniversite diplomamı verdiğimde 2000 tl'ye kadar artış olur mu?

cennetgülsevdi;
:) :) Allah iyiliğinizi versin beni güldürdünüz :D

cennetgülsevdi;

Haksız değilsin ama okumunın amacı sadece para odaklı olmamalı...

cennetgülsevdi arkadaşın şaşkınlığı çok doğru, bence de biraz garip bu durum :)

mayhan2515;

Siz de engellisiniz halden anlarsınız amacım para değil. 20 tl'yi örnek vermem bir benzetme sadece. Bir engellinin hem sabah çalışıp hem de ikinci öğretim olarak okula gitmesinin zorluklarını düşünemiyorum bile.

nurdan21;

Olacağım tabii ki de. Derdim para değil. Ya anlamadınız ya da anlamamak için diretiyorsunuz. Engelli bir memurun hem çalışıp hem okumasından bahsediyorum. 2 sene böyle sürecek bu. Zorluklardan bahsediyorum. Benim üniversite okumamın benim yaşam standartımla birlikte maddi olanağımı da geliştirmesi lazım. Benim çektiğim zorlukların ileride çocuklarıma kolaylık sağlaması lazım. Anlayabildiniz mi?

hangi statüde memur oluranız olun diplomanızın maaşa büyük bi etkisi olmaz ancak derece ve kademeniz 4 ün altına düştüğünde diğerlerinden bi farkınız olur onuda şimdiden düşünmeye değmez keza bir çok engelli memur arkadaşlarımız o kademeleri görmeden emekliliği hakedecek

hem okuyup hem çalışmanın zorluğunu ancak kendın karar verebılırsın cunku o engelle yasayan sensın kı sana tavsıyem kendı kazancın olsun ısterse 1000 tl olsun bızlerkı daha düne kadar 3 ayda 600 tl lık engelllı maaşı ile yasardık memur maaşını azmı çokmu demek hoş olmaz dıger memurllar vergı verırken bız onu dahı vermıyoruz bunlara rağmen kanaatkar olamazsak dıgerlerı ne yapsın mesala part tıme çalışanlar ne kadar kaZANIRKI....

nurdan21;

Bu ülkede kanaatkar olması gerekenler biraz da engelliler dışındaki insanlar değil mi? Biz hayatımızı bir eksik ile yaşıyoruz farkında mısınız? Asla umutsuzluk adına söylemiyorum lakin sağlık durumu iyi olan memurlarla da kendimi kıyaslayamayacağım kusura bakmayasın. Artı sadece kendim için söylemiyorum. Bu ülkede engelliler hizmetli olarak görev almak için gece gündüz ders çalışıyor. El insaf. Bu ülkede engellileri insan yerine koyduk diye açıklama yapan vekiller var. El insaf. Bana diğer insanların durumundan kimse bahsetmesin?

Arkdaşımızın sorduğu soru çok net ve açık.Üniversite okursa maaaşına ne kadar bir artış gelecek.Bunun ışığında okuyup okumamaya o zorluğu çekip çekmemeye karar verecek. Hal böyleyken neden ahlak dersi verilmeye kalkılır ki.(Gerçi ben çokta ahkaki bi durum olduğunu düşünmüyorum) Hayat konforunu artırmak için daha fazla nasıl kazanabilirim gibi bir araştırmaya giren her yazıda bu tür asgari ücetliye bak durumuna şükret ,olmayan napsın gibi bi sürü saçma bulduğum itirazlar yükseliyor.İnsan hayat konforunu artırmak istemekle kötü bir iş mi yapıyor.Bu mantığı bir türlü çözemedim.

Kamuda tahsilin getirdiği hiyerarşik üstünlük rahatlığı, bazen paradan çok daha fazla önem taşıyabiliyor.Hele ki birde engeliniz var ve tahsilliyseniz çalışma şartlarınız çok daha konforlu olacaktır.Maddi yöne dediğiniz gibi çok tatmin edici değil.

Rahat ve düzgün bir hayata sahip olmak istemek malesef bu ülkede suç gibi algılanıyor.

Engelsizbiz;

Yok kardeşim neden öyle algılansın ki herkes her şeyin en iyisine layıktır.

Üst Alt