Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunu işçi adayları kura ve mülakat ile belirlenecek

neet

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren binlerce adayın moralini bozan düzenlemeyle ilgili Kamu Bülteni'n yüzlerce mail geliyor. Bilindiği gibi 9 Kasım'da yapılan değişiklikle birlikte bundan sonra KPSS Lise ile kamuya işçi alımı yapılmayacağı, Kamuya işçi alımlarında ön lisans ve lisans mezunlarının puanlarının geçerli olacağı, lise mezunu işçi adaylarının ise kura ve mülakat ile belirleneceği yönetmelik yürürlüğe girmişti.

İlgili yönetmelik sadece KPSS için geçerli değil, EKPSS için de durum aynı şekilde. Bundan sonra kamuya işçi alımlarında lise mezunları kuraya girmek durumunda ve mülakatları geçmek zorundalar. Tıpkı ilkokul mezunları gibi. Hal böyle olunca hali hazırda torpile yönelik ortaya atılan iddialar daha da artacağa benziyor. Bilindiği gibi son Sağlık Bakanlığı personel alımlarında bazı kuralar kalabalık gerekçe gösterilerek halka kapalı gerçekleştirilmişti.

Resmi Gazete'de Yayımlandı ! 2018 KPSS'ye Girenler Büyük Şokta

2- Ortaöğretim ve daha alt düzeyde eğitim şartı arayan kadrolar için ise KPSS puan şartı aranmayacak. İstenen niteliklere haiz adaylar kurayla belirlenecek, sonrasında ise sözlü sınava tabi tutulacak. Bu durum aynı şekilde EKPSS için de geçerlidir.

https://www.memurlar.net/haber/7880...s-sarti-aranmayacak.html?utm_source=headlines

İyice cırkını çıkardılar !!! İŞKUR dan alanya belediyesine işçi alımı için başvuru yapıyosun 1 gün kala ilanı iptal ediyolar....! Allah bilir kimin dayısı devreye girdi kimi aldılar..!

sgurkan

Ezelden beridir bu var maalesef :( Ankarada dayısı amcası olanlar milletvekili yakını olanlar falan işte anladınız.. gerçekten içler acısı bir halde ülkemizde bu tür işler...!

sınavda torpil yok diyorlar ya sinir oluyorum sınavı kazansak bile sözlüde eliyorlar bu torpil değil mi?.Dediğiniz gibi adamı olan bazı kişiler sen sacede sınava gir gerisini bana bırak diyorlar bu zaten yazılı da sözlü de torpil olmuyor mu?

özel sektör olmasa aç kalacağız yani.

zaten memurluğu da kaldırıyorlar. sözleşmeli yapacaklar ve şuan meclise sunuldu ki kabul hayli hayli olacak! çünkü kendi işlerine gelmeyenlerin sözleşmelerini yenilemeyip kendi adamlarını alıp bi şekilde hiç çıkarılmayacak şekile sokuyorlar. Ama en önemli şeyi unutuyorlar. Allah var ve kul hakkı yiyorlar.. Hepsi kendini ölümsüz zannediyorlar !

kesinlikle,kul hakkını Allah cc.bile affetmiyor ama bunu düşünen kim herşey menfaat çıkar ilişkisi olmuş,gelecek nesillerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.bizden geçti demek istiyorum ama emekli maaşı bir avuç bıraktılar emekl olmak için çabalıyoruz ama onuda tükettiler ne yazıkkı.Onca sene çalış çalış aldığın emekli maaşı bit gibi helal etmiyorum.

Nasıl yani?
Şimdi merkezi atamalar dışında başvurulan kamu işlerinde zaten kura ve mülakat var.
Aynı şey değil mi?

Ortaöğretimden sınava girdim bizim aldığımız puanlar geçersiz mi sayılacak ?biz bu durumdan etkileniyor muyuz sınava girenler olarak, tam anlayamadım ?

EKPSS ile girenler; işkur aracılığı ile işçi olurlarsa EKPSS puanı ve tercih hakları yanmaz ve etkilenmez

Yani ortaöğretim puanımla tercih yapıp atanabilecek iyim onu soruyorum
Aralık ayında tercih bekliyoruz o yüzden

Üst Alt