Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunu memurun Kadro Derecesi kaçtan başlar?

fsmehmet

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sorum kısaca şu: Lise Mezunu Memurun Kadro Derecesi Kaçtan Başlar? Bazı Lise Mezunu arkadaşların 13/3 dereceden başladıklarını gördüm ama bende aynı şekilde Lise Mezunu Memur kadrosuna atandım ama derecem 13/1 olarak başlatılmış. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?

13/3 olmalı yanlış yapmışlar
söyle yapan kişilere bence

Pratıik olarak herkesin bildiği..13/3 den başlatılır ama kadro 13/1 den veriliyorsa o kadrodan da başlatılıır.
Yani söyle anlatalım okula başlarken anaokulundan başlatılır diyelim: Ancak kadro alımı yaparken tercih kısmında kadro 13/1 yazısı görülür. ilkokuldan başlatılacak anlamına geliyor. 13/1 ile 13/3 arasındaki aman aman bir özellik yok ancak maaş biraz iyi.

Tercih yaparken sıralamaya dikkat edersiniz umarım.

olur mu öyle şey adamın hakkı 13/3 ise o kadrodan verilir ne demek?
4 de gösterge alıyoruz adam 2 sene sonra niye alsın ki?

çirkin

tercih zamanı geldiğinde görürsünüz. Kadro dereceleri de açıklanıyor..

Bende öyle en önden kadro aldım :)

Bilmediğiniz birşey: farklı sistem ama sonuç değişmiyor. atıyorum 12/1 den başlatabilir ancak
Prosedür gereği 12/1 gelene kadar derecesi düşmeyecek.
söyle anlatalım siz 13/3 ile başlarken ben 12/1 ile başlamışsam seneye sizin dereceniz 13/2 iken benimki 12/1 olarak kalır.

Yinede bazı istisnalar var; önün açılırsa 12/1 den 11/3 e gelebilirsiniz.
mevzu karışık iş.. burada anlatmak istediğim
çok ahım şahım bir konu değil.
sadece bilmekte fayda var.

Önüm kapalı ise bakmışsın derecem yıllardır duruyor olabilir. bazende 13/1 den sonra bakıyorsun 12/4 olabiliyor. 12/3 olması gerekirken 12/4 ne iş diyebilirsiniz.

en önden mi aldın?
onu da ilk defa duydm
4 yılddır personelde çalışıyorum öyle bişe duymadım

yanlış yapmışlar.13/3 den başlarsınız.düz lise 13/3 den,meslek lisesi 12/2 den başlar.

hatta 12 yıllık eğitimden mezunsanız,yani 4 yıl lise okumuşsanız 12/1 den başlarsınız.

Kadro derecesi ile kazanılmış hak aylık dereceyi karıştırmayın. Eğitim düzeyinize göre aylık derece ve kademeniz aşağıdaki tabloya göre belirlenir. Kadro derecesi görev yaptığın yıllara göre en az 8 yıl, üst kadro boş ise duruma göre atama yaparlar. Tercih klavuzunda kadro derecesini görürsünüz. 11-12-10-9 gibi. Mesela benim kadro derecem 11 , kazanılmış hak aylık derecem 8, kademem 3, Emekliliğe esas derece var bir de.Bunlar ayrı kavramlardır çok kafa karıştırır. Duymuşunuzdur belki yeşil pasaport için üst kadrolara atama yapacaklardı oradaki bahsettileri derece, kadro derecesi.
Aşağıdaki tabloya göre düz lise mezunu iseniz 13/3 den başlamanız gerekiyordu, adaylık süreniz bitene kadar kademe almazsınız. Adaylığınız kalktıktan sonra göreve başladığınız tarihten itibaren her yıl için 1 kademe her 3 yılda bir de 1 derece alırsınız. Maaş ile ilgili kısım bu.

moPVk0.png

Üst Alt