Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunu olup EKPSS'ye girenlerin çalışma alanları nelerdir?

hastaperi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Ben bu sene ilk defa ekpss ye gireceğim.
Lise mezunuyum.
Ekpssden atamam gerçekleşirse hangi pozisyonda çalışabiliyorum ?
Benim koah benzeri bir hastalığım var çabuk yoruluyorum. 2 adım atsam veya eğilip kalksam nefes nefeseyim. Her işi yapamam. Masa başı iş oluyor mu lise mezunlarına ?

Merhaba. Lise mezunları EKPSS'den çok büyük oranda hizmetli kadrosuna alınıyorlar ve fiziksel yeterliliğine, başka yeterliliklerine göre iş veriliyor, ama kadrosu hizmetli oluyor. Hizmetli olarak atananlara fiziksel bir engeli olması durumunda efor gerektiren işler verilmesi söz konusu değil. Bir de ruhsal duygusal engelli olup, yani fiziksel hiç bir sıkıntısı olmayıp dayısına amcasına baş vuran ve masa başına alınanlar var o ayrı. Ben denedim, amcam yetrince forslu değidi. Rize' ye atanan 12 hizmetlinin 7'si ruhsal duygusaldı, sadece benimle birlikte 2 kişi paspasçı olduk. 2016 EKPSS'de ortaöğretimde düz liselilerin alımına uygun 152 masa başı memur kadrosu açıldı mesela. Gerisi, yani yaklaşık 2500 kişi hizmetli ya da kaloriferci. Masa başı memur taban puanı 91'i geçti. 2. atamayı pek takip edemedim ama m.e.b'e masa başı memur atanma taban puanı 85'e kadar düştü.

Cevabın özeti, sizin masabaşına atanmanıza gerek yok çünkü fiziksel durumunuzdan dolayı ve kabiliyetinize göre masabaşında yapabileceğiniz bir iş verecekler. Doğrudan masabaşına atanmak istiyorsanız takriben 51 soruyu doğru cevaplamanız gerek. İnşallah yetrince açıklayıcı, gereksizce detaylı olmamıştır. İyi günler.

Üst Alt