selamlar,
Eğer atanırsanız tercihinizi kendiniz yapın derim,aslında diğer durumlardada kendiniz yapın tercihinizi fakat şöyle detaylar bulunuyor:
1) türkiyede uygulamalı eğitim dahi çok geniş bir iş alanı size sunmayacak (çok sınırlı tıp gibi alanlar hariç ancak bunlarda muhtemelen ilerleyen aşamalarda sorun yaşayabilirler)
2) eğer teorik bir alanı tercih ederseniz (ki bunlara fizik ,matematik dahildir) o zaman şansınız daha da düşük olacak.
ancak şu detaylarda mevcuttur:
teorik / temel bilimler de aslında gelişimini sürdürmekte , uygulamalı bilimler ise çok populer (benim kanaatim)
üstteki detaylar (numaralı olanlar) yine de genelliği bozmaz. eğitimi denince belki kalite nedeni veya bazı uygulamalar nedeniyle kesin konuşmak çok zor ancak şu konu kesindir: bilim/ilim her zaman kıymetli idi ve halen de öyle. (yine bu benişm kanaatim)
genel bir idea: para malesef hayatta çok etkili o sebepten bu detayı hiçbir zaman gözünüzün önünden ayırmayın derim.
asliölge
sorduğunuz soru şu idiyse: ("ekpss ile atanırsam bu eğitimime devam etmeme engel olur mu cevap: hayır fakat koşullu olacaktır" veya şu idiyse "ekpss ye başvurdum üniversiteye kayıt olursam sorun olur mu (puan geçerliliği felan)" cevap: siz üniversiteden mezun olmadıkça sorun olacağını sanmıyorum)