Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Liseden mezun olup EKPSS ile atandıktan sonra üniversiteye kaydolmak!?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
liseden mezun olup ekpssye basvurdum bu yaz uni tercihi yapıcam kazanırsam sorun mu??

selamlar,

Eğer atanırsanız tercihinizi kendiniz yapın derim,aslında diğer durumlardada kendiniz yapın tercihinizi fakat şöyle detaylar bulunuyor:

1) türkiyede uygulamalı eğitim dahi çok geniş bir iş alanı size sunmayacak (çok sınırlı tıp gibi alanlar hariç ancak bunlarda muhtemelen ilerleyen aşamalarda sorun yaşayabilirler)
2) eğer teorik bir alanı tercih ederseniz (ki bunlara fizik ,matematik dahildir) o zaman şansınız daha da düşük olacak.

ancak şu detaylarda mevcuttur:

teorik / temel bilimler de aslında gelişimini sürdürmekte , uygulamalı bilimler ise çok populer (benim kanaatim)
üstteki detaylar (numaralı olanlar) yine de genelliği bozmaz. eğitimi denince belki kalite nedeni veya bazı uygulamalar nedeniyle kesin konuşmak çok zor ancak şu konu kesindir: bilim/ilim her zaman kıymetli idi ve halen de öyle. (yine bu benişm kanaatim)

genel bir idea: para malesef hayatta çok etkili o sebepten bu detayı hiçbir zaman gözünüzün önünden ayırmayın derim.

asliölge
sorduğunuz soru şu idiyse: ("ekpss ile atanırsam bu eğitimime devam etmeme engel olur mu cevap: hayır fakat koşullu olacaktır" veya şu idiyse "ekpss ye başvurdum üniversiteye kayıt olursam sorun olur mu (puan geçerliliği felan)" cevap: siz üniversiteden mezun olmadıkça sorun olacağını sanmıyorum)

Ya nasıl bir sorundan basetigini anlamadım ama tabi eger atanırsan universite ve isini bir arada yürüyo olman gerekir yada tercihi yaparsın 1 yillik zorunlu gorevini yaparken üniversiteyi dondurylup calisip sonraki yil ucretsiz izin alabilirsin o yilda universtene baslarsın sonra üniversitenin oldugu yere isini aldirip orada hem çalışıp hem okuyabilirsin ayrica mesela ben hem üniversite okuyorum hemde calisiyor olsaydım oyle olacakti fakat simdi mesela ben daha üniversiteye baslamadan girdim ekpss seye atanamadım su an daha lisans bitmedigi icin hala en ust egtim duzeyim eski egtim duzeyim olarak gorunuyo lisans bitmeden atansaydım veya hala cunku okuyorum ben lisansı bitirimeden evvel tekrar sınav var ona basvurdum lisanstan mezun olana kadar ben bu basvurdugum duzeyden atama yapilip atanir sonradan okulu bitirirsem atamam kabul olur fakat ben atanma zamanında lisanstan mezun olmus olursam atamam gerçeklesde adamlar der ki evet seni atama olmus ama sen lisans mezunusun o yuzden lisanstsn. Gir tekrar der ona dikkat et yani

Üst Alt