Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Liseye girişte tercih sıralamamız nasıl olmalı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim çocuğum gibi belki birçoğunuzun çocuğuda bu sene liseye girecek,liseye girişte seçim yapmak çok önemli o yüzden varsa bilgileriniz bu konuda birbirimize yardımcı olalım diyecektim.
Benim en çok merak ettiğim adrese dayalı seçim yaparken ,biz ilk üçe anadolu lisesi yazıcaz meslek istemiyor kızım ,bu ilk 3 e yazacağımız sıralamada çok istediğimiz bir okul var fakat çıkması zor gözüküyor diğer iki seçeneğe çıkar gözüyle bakıyoruz,
Mantıken ilk seçeneğimizi zor olanı yazalım diyoruz ama bazı arkadaşaların söylediklerine göre ise ilk tercihe zoru yazıp çıkmazsa bu sefer kesin gözüyle baktıklarınızıda zora sokmuş olursunuz diyorlar,çünkü sizin ikinci yada üçüncü yazdığınız lise diğerinin ilk terciği olduğu için biranda açıkta kalma ihtimalin var diyorlar siz nedersiniz acaba?

abı senın ıkıncı tercıhın baskasının bırıncı tercıhıde olsa senın tercıhlerın ıcınde oldugu ıcın puanın yuksekse ondan one gecıp senı sıralamaya alırlar ılk tercıhın tutmadıgı zaman.En cok ıstedıgınızı ılk sıraya yazın ama puanı yuksekse sızınkı tutmuyosa yazmaya gerek yok ıllakı doldurur taban puana kadar cunku

Sizosalgun Sağol verdiğin bilgi için inşallah dediğin gibidir ,çünkü çok kafamız karıştı senin dediğine göre ozaman ilk sıraya çok istediğimiz ama gelmesi zor olanı yazıcaz iki ve üçe garanti baktıklaarımızı yazıcaz.
bizim puan 86,7 ilk sırada seçeçeğimiz okul geçen sene 94 gibi kapatmış .o yüzden bunu zor diyorum ama yinede denemek istiyoruz hatamı yaparız bilmiyorum

94 ile kapattıysa bence yazmayın cunku 94 taban puan dersek bıde guzel tanındık lıseyse en az 94 ıle kapatır hatta bakarsın 96 dan bıle dusmeyebılır.Cunku dıyelım 88 puanlı bırıde sızın lıseyı sectı oncelık ona tanınır adamın 15 tercıhı tutmasa 16. sıraya yazsa o yazdıgı ve sızden yuksek oldugu ıcın puanı sızın onune atar sızın ılk tercıhınız tutmamıs olur boylece.

Sizosalgun 3 tane anadolu lisesi hakkımız varya zaten istediklerimiz 3 tane diğer bize uyanları seçmek istemiyoruz buna rağmen yazmıyalımmı ? yani 4 tane istediğimiz yok zaten 3 okul üzerinde duruyoruz ,4 tane olsaydı yazacağımız okul ozaman derdikki hakkımızın birtanesini boşa atıcaz,beni burada asıl düşündüren ilk mesajımda yazdığım gibi garanti diye gördüğüm ikinci tercihime yazdığım okulun, başkasının ilk tercihinde olup benden düşük puana sahip olsa bile onun ilk terciği olduğu için onun seçilecek olması korkusu var.Ama sizin dediğinizden şunu anladım ,sizden düşük ortaöğretim başarı puanına sahipse birisi ,yazdığı okul ilk tercihte olsa puanı düşük olduğu için sizin ikinci sırada yazdığınız okula sizden sonra seçilir.
eğer doğru anladıysam ilk terciğimi gelmesi zor olan okulu yazmamda bir sıkıntı yok gibi görüyorum çünkü zaten 3 okuldan birini istiyoruz.

benım bıldıgım onun ılk tercıhı olabılır ama sızın ılk tercıhınız tutmazsa onunkınden yuksek puanda oldugunuz ıcın sıze tercıhlerınız bıtene kadar aynı yerı tercıh edenlerden puanı dusuk olanlara gore oncelık tanırlar yoksa yuksek puan almanın onemı kalmazdı ama tercıhlerınızde olmazsa otekı kısı tercıh etmısse ozaman sızın puanınızın onemı kalmaz onun tercıhı acısından. Sizden yuksek puan alan bırıde sızın ılk tercıhınıze gore 15. tercıhı bıle olsa sızın onunuzde olur.Cunku adam tercıh etmıs ve sızı gecmıs sız yerlesır o acıkta kalırsa adalet olmaz.Tabı bu durumlar okulun actıgı kadroyada bakıyor ıkınızde aynı yerı kazanadabılırsınız kontejyan dolmamıssa.yanı bunlar detaylı bır calısmanın urunu :)

Sizosalgun çok teşekkürler bende aynı sizin gibi düşünüyorum ,adalet açısından kimin puanı yüksekse isterse ilk isterse son tercih olsun o girmeli.

Üst Alt