Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lomber vertebra kırığı/çökmesi sonrası ameliyat oldum, platin takıldı

Inquirer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese sağlıklı günler dilerim.

Yakın zamanda Lomber vertebra kırığı ile oluşan T12 ve L1 'deki yükseklik kayıpları nedeniyle ameliyat oldum. Süreci sizlerle de paylaşmak istiyorum; benzeri olayları yaşayanlar için de belki fikir olur.

5 ay önce bir kaza sonrası T12 VE L1 kemiklerimde ufak kırılmalar oldu. Önce devlet hastanesine kaldırıldım ve evde yatmam söylendi, aynı gün Medipol Bağcılar Hastanesi'ne de ambulansla götürüldüm zira ağrılarım dayanılmazdı. Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden doktor Yasin Güler bir gece hastanede istirahatıma karar verip ertesi gün taburcu etti ve korse verdi. Bir hafta sonrası da kontrole gittim, bana ara ara ayağa kalkabileceğimi ancak bolca sırt üstü yatmamı söyleyip durumumun gayet iyi olduğunu söyledi. Bir ay sonraki kontrolde de filmime bakıp "hiçbişeyin yok, on gün sonra işe başla" dedi ancak ağrılarımın olduğunu söyledim. Bu süreçte benim kemikte ufak ufak yükseklik kaybı oluşmuş. Bir kaç ay içinde birçok doktora gittim. Devlet hastanesindekiler "baştan bize gelseydin çimentolama yapardık. Durumun kötüye gitmiş" dedi ve korseye devam etmemi söyleyip kontrole devam edelim dediler. Belimde ağrılarım kesilmedi, sabah kalktığımda bel ağrısı ile uyanıyordum. Derken bir ay evvel iki büyük hastanede kontrolden geçtim ve her ikisi de "ameliyat" dedi zira yükseklik kayıpları çimentolama veya balonla kurtarılacak gibi değilmiş.

En son, Omurilik cerrahisinde iyi olduğuna dair dost tavsiyesi üzerine Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde Beyin Cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Onur Yaman'a gittim. Hoca ilk kontrolümde muayene etti, iyice dinledi, önceki filmlerime baktı ve her şeyi detaylıca anlattı bana. Ameliyat için birkaç gün sonraya uzlaştık. Hoca, ekibi ile 3 saat ameliyat etti beni ve sırtıma iki titanyum platini 8 çivi ile sabitledi. 4 gün hastanede yattım ve taburcu edildim. Haftaya kontrole gideceğim. Bu süreçte belim ve sırtımdaki ağrılarım dindi çok şükür, ayağıma vuran uyuşukluk da büyük oranda kayboldu. Hocanın dediği gibi yatıp, kalktım ve dikkat etmeye çalıştım kendime. Platini hissediyorum elbette ve dikişler de yavaş yavaş kaynıyor.

İnternette benzeri durumlara dair olumsuz yorumları okudukça canım sıkılıyor ama Allah'ın izniyle dikkat edeceğim kendime ve olumlu düşünmeye çalışıyorum.

Sözün özü çok doktor var, özel ve devlette de alanında iyiymiş gibi görünen insanlar var. En doğrusunu araştırmak gerekiyor ve tabi denk gelmesi için de dua etmek lazım.

Herkese Allah'tan şifalar diliyorum....

Öncelikle geçmiş olsun bende 2017 kasım ayında yüksekten düşme sonucu L1 çökme kırığı oluştu, kifoplasti ameliyatı oldum. Allah tan iyi bir hastanede iyi bir doktor denk geldi ameliyatım iyi geçti şimdiye kadar ağrılarım oluyordu ama çalışmama engel değildi inşaat işiyle uğraştığımız için işimiz ağır ama iki hafta önce biraz zorlayınca belim kötü ağrıdı. Bu hafta heyete girdim beyin cerrah % otuz yükseklik kaybı var dedi oran ne kadar olur bekleyip görücem tekrar geçmiş olsun Allah şifalar versin

Çok geçmiş olsun, inşallah ameliyatsız çözüm bulunur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Üst Alt