Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lordoz Skolyoz ile askerlikten muaf olur muyum?

Seriousmann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.
Torakal bölgede 15° skolyoz
Ve 120° lomber lordoz ile doktora göründüm.
Tsk yönetmeliğinde 96-110° arası muafiyet verilir diye yazıyor fakat doktor sanırım anlamadığı için 120°ile B maddesinden beni sağlık kuruluna sevk etti.
Ayın 13unde sağlık kuruluna gireceğim
Sizce sonuç ne olur
Muafiyet almak istiyorum
Nasıl bir yol izlemeliyim.

Lordozum var askerlik için yardımcı olabilir misiniz

Arkadaşlar merhaba , küçüklükten beri vücudum yamuk . Şuanda belime baya ağrı yapıyor 2-3 saat yürüsem müthi şağrı oluyor ve muhakkak bir süre oturmam gerekiyor . Görsel ekledim ordada kapsamlı gözüküyor doktor bugün 10 derece yamuk olduğunuz toras bel geçiş bölgesinde şeklinde yorumladı askerden muaf olurmuyum yardımcı olabilir misiniz lütfen...

Teşekkür ederim ilginiz için , görsele bakarsanız net gözüküyor

opymokn
,
https://www.hizliresim.com/opymokn

opymokn.jpg
[/url][/IMG]

T12 L1 L2 L3 boyunca (Lomber Lordoz)
Bel çukurunda artma görünüyor.

Elverişsiz kararı verilir mi?

2-3 saat yürümeden sonra şikayetler artıyor demişsin, bu durumda muaf olmanız tartışılır, verilebilir de verilmeyebilir de,

Eşlik eden güç kaybı,bacaklarda ağrı uyuşma vs oluyorsa elverişsiz kararı verilebilir,

Durumunuz fiziksel muayene sonrası netleşir..
baronnashor

baronnashor Askerlikten muaf olabilmen için hastalığının ilgili sınırlar dışında olması lazım. Yani kimse senin şikayetlerini pek dikkate almaz. Muayene eden doktor bir şey söylemedi mi?

OğuzHan112
hocam o kadar sğalık sorunum var ki artık hastaneye gitmekten yoruldum , hangisi neyle alakalı anlayamıyorum ..

Güç kaybı var , çarpıntı şiddetli var , ankisiyetem var ilaçta kullanıyorum uyuşmada var varda var ne yazıkki . Olsun elhamdulillah demek lazım ..
Aslında sorum şuydu , mevzuatta -1 -10 lordoz şeklinde yazıyor ya , benim 10 derece yamuk olduğu söylendi doktor tarafından bu durumda zaten mevzuata uyar halde muaf olmuyor muyum ? İlginiz için sağolun teşekkürler
cardinals

hocam gittiğim doktor fizik tedavi doktoruydu bilgisi yok o yzden hayır birşey demedi yanlızca 10 derece yamukluk olduğu söylendi

Üst Alt