Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi hastalığı ve askerlik muafiyeti..?

Otekbas25

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1994 doğumluyum 2 sene kanser tedavisi gördüm kanım değişti ve ılık nakli oldu askerlikten muafiyet için neler yapmalıyım hastane raporlarım tasinma sırasında kayboldu ulaşamıyorum ama hastalığı geçirdiğime dair evrak mevcut bilgisi olanlar konuda destek olabilir mi

Elindeki evrakla şubeye gideceksin.şube seni rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk edecek orda gerekli değerlendirme yapılır,ilik transplantasyonu geçirenler radyoterapi kemoterapi alanlar için rapor şu şekilde çıkar Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir.

Sadece lösemi geçirdiğime dair rapor var şu an kontrolum var senede bir kez geçirmiş olmak muafiyet için yeterli midir

İşlemler için emin olamadığım için henüz baslatmadin süreci her yerde farklı yazılar görüyorum dönüşler için teşekürler

Otekbas25

Tedavi gördüğünüz hastaneye gidip evrak alabilirsiniz bence. Elde ne varsa hepsini derleyip öyle gitmek lazım muafiyet sevkine

Abi gittim hastaneye 10 yıl geçtiği için arşivde bulunmuyor dediler en son elimde olan epkrizde geçirilen hastalık ve su an bulunan sağlık durumu yazıyor diğer forumda bulunan yazılarda tam remisyon dahi muafiyet için yeterli deniyor bu nedenle acaba muaf olma durumum nedir çocuğum olacak askere gitme gibi bir ihtimalim yok bile

Otekbas25

Evet, muafiyet sağlar kardeşim: "2. Tam remisyonda akut ve kronik lösemiler, tam remisyonda lenfomalar, kemik iliği nakli yapılanlar, remisyonda hematolojik maligniteler, remisyonda myelodisplastik sendromlar ve remisyonda myeloproliferatif hastalıklar."

Çok sağol sağol abi donusler için teşekkür ederim

Yeni gelişmeler

Abiler gittim muayeneye doktordan ön bilgi alayım ona göre işlemleri yapayım diye doktor el yazısıyla All tanısı ile geçmişte KT yapılan hastanın kurulda muafiyet için değerlendirilmesi uygundur yazdı gelince işlemler için buraya gelmeden direk kurula gidersin zaman kaybı yaşamazsınız dedi işlem hakkında olumsuz giden bir yön var mı yoksa kurul kabul eder mi muafiyeti bilgisi yada Fikri olan varsa dönüş yapabilir mi

Olumsuz giden bir durum yok, Muafiyetiniz sağlanacaktır Merak etmeyin...

Eğitim araştırma Hastanesi'ne gittim muaf durumunda olduğunu söyledi doktor yalnız geçmişteki muayene veya raporlarimi talep Ettiler muayene ve kan transferin yapılan hastaneye dilekçe ile başvuru yaptım dönüş bekliyorum 10 yılı geçti muayene olalı arşivden dosya bulunur inşallah dönüş bekliyorum konu hakkında fikri olan var ise dönüş yapabilir mi

all türündeydi benimki şimdi askerlikten muaf olacak mıyım

2003 yılında lösemiye yakalandım 3 yıl ankara lösantede tedavi gördüm 2006 yılında tedavim bitti bir kaç ay ayaktan tedavi gördükten sonra önce 3 ay sonra 6 ay sonrada yılda bir kontrollere gittim ve kontrollerde bitti.
şuan hiçbir sıkıntım yok çok şükür. askerlikten muaf olma durumum nedir? bu yılın sonunda tecilim bitiyor. eğer muaflık durum var ise şimdiden işlemlere başlayayım.

böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir mi ?

şimdiden teşekkür ederim.

all hastaları için gataya dahi gitmeden ilinizdeki askeri hastaneye sevkle muafiyet alabiliyorsunuz. Tüm epikriz raporları ve belgeleriinizi yanınızda götürün askerlik şubesi sizden talep edecek bilginize.

imtaraba çok teşekkür ederim.tecil bitmeden yaptırsam oluyor değil mi? bu işlemler şu şekilde mi ilerleyecek.öncelikle kendi ilimdeki şubeye evraklarla gidiyorum oradan da hastaneye sevk ediyorlar bazı tetkiklerden geçtikten sonra kurulun toplanması beklenip evraklar kurula gidiyor ve kurul kararı bekleniyor. duğru mudur?

Lösemi Geçirdim askerlikten muaf olur muyum? 2023 Güncel bilgi?

1996 doğumluyum 2000 yılında akut lenfoblastik lösemi ALL geçirdim. Tedavim 2002 yılında bitmiştir. Tedavi sürecinde kemoterapi ve radyoterapi gördüm. 2000 ve 2009 tarihleri arasında hastalığım kontrollerim takip edildi. 2009 ve 2015 yılları arasında kan kontrollerine gittim. Tüm belgeleri topladım 2023 yılına göre araştırma hastanesinde muayene olcam ve heyete gircem muaf olur muyum güncel bilgisi olan yazabilir mi ?

Son düzenleme:
Üst Alt