Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi, malulen emeklilik ve sağlık güvencesi..?

phall

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Sigortalı İşe girişim Lise stajında 2000 yılında. Daha sonrasında ise 2006 yılında SSK lı olarak işe giriş yaptım, 2007 Şubat ayında Lösemi tanısı ile hastaneye yattım ve uzun bir tedavi gördüm bu dönemde SSK dan raporlu olarak yararlandı yani primlerim yatmadı.
İlik nakli olduktan sonra tekrar çalışmaya başladım 5 ay çalıştıktan sonra tekrar hastalığım nüksetti ve tekrar hastaneye yattım. Bu süreç bir kez daha tekrarladı yıl 2011 ve benim toplam ssk günüm 600 falan.
Doktorum bu şartlarda artık çalışmana izin veremeyiz hastalığın devamlı nüksediyor seni kurula sevk edeceğiz diyorlar.
Bu şartlarda benim tek endişem ssk dan yararlanmak. Eğer rapor alamazsam ne yapmam lazım._?

Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan cevap beklıyorum. Rapor oranım %70 ve işe girişimde herhangi bir sağlık problemim yoktu.

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim şartı vardır.Sizin prim günleriniz eksik,eksik günlerinizi ve 10 yıl şartını yerine getirdiğiniz zaman malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.
Alacak olduğunuz sağlık kurulu raporunda bakıma muhtaçlık söz konusu olur ise süre şartı aranmadan sadece 1800 gün prim şartı ile emekli olursunuz..

Benim 1800 günü doldurmak için tekrar işe başlamam lazım ama ben hergün hastaneye gidip geliyorum sağlık problemlerim devam ediyor. Hastane bana bir gün rapor vermeyi kesecek ben o zaman açıktamı kalacağım. Kronik Ağır hastalıklarında böyle gün şartı aranıyormu_?

Konuyu düzenleyen yönetmelik der ki:

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma hâlleri
MADDE 15 – (1) Sigortalıların ve özürlü çocuklarının başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumda sayılacağı hâller aşağıda gösterilmiştir.
a) Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalık ve arızalar.
b) Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar.
c) İki gözde de yüzde yüz (tam) görme kaybı.
ç) İki elin kaybı.
d) Bir kolun omuzdan ve bir bacağın kalçadan kaybı.
e) Her iki bacağın alttan en az 1/3’ünün kaybı.
f) Tedavisi olanaksız bir hastalıktan ileri gelen ağır beslenme bozuklukları ve kaşeksiler.
g) (22 Ocak 2011 ek) Yukarıda tespit edilen hastalık ve arızalar dışında kaldığı halde tedavi edilemeyen, başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan ağır hastalık ve arızalar

Bu şartlardan biri söz konusu ise, evet, 5 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olunabiliyor. Aksi halde 1800 gün primin yanında 10 yıl sigortalı olma şartı da aranıyor...

Priminiz eksikse, askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanarak primlerinize ekletebilirsiniz.
Ayrıca, sigortalı bir işte çalışan olarak sigortalı olmanız çok çok çok daha iyi, ama bu olamıyorsa, o zaman isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek hem sağlık güvencenizi devam ettirebilir hem de sigorta primlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...dahi-devam-etmekte-olan-tedavi-kesilemez.html

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürederim. Uzun zamandır çözüm arıyordum...

Üst Alt