Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi teşhisi kondu. Emeklilik şartlarım nedir?

sarmalkaos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam selamlar.Konu eski ama beni ilgilendirdiği için sormak istedim.

2022 yılında lösemi ve ilik naklinden dolayi % 72 hematolojiden 5 yıllık süreli engelli raporu aldim.
2008 öncesi girişliyim.3700 güne yaklaştı sgk günüm.

sizce ben erken emekli olabiliyormuyum. Yoksa lösemi hastalari sadece 24 aylik malülmü oluyorlar.

Bilginoz dahilindeyse cevaplamanizi rica ederim.

@sarmalkaos,

15 ocak 2025 de yönetmrlik degişti.Daha önce vergi indirimi ile emekli olunuyor du.Yeni yasa ile hastalık listesine göre hafif,orta,agır tanısı ile ssk dski heyetde değerlendirilecek. Lösemi hastslıgıda bildigim kadarı ike var hastalık listesinde ilik nakli olmandan dolayı emekli olma ihtimalin var. Bunun icin bulunduğun ilin ssk müdürlüğüne müracaat edeceksin. Son 6 ayda almış oldugun rapor varsa bu rapor geceli sayılıyor. Yoksa seni tekrar heyete gönderiyorlar yeni rapor icin.aldıgın yeni rapor ile ssk nın saglık kurulu degetlendiriyor.googleden 2021 hastalık listesine olarak bakarsan kardeş liste,cıkar hdngi hastalıkları kapsıyor yazıyor.Malülen emekli olma hakkını oldugu gibi ,normal hastalık listesine görede emekli olma hakkın var.eski adı ile vergi indirimi ile emeklilik

@fenerliyizz,

Çok teşekkür ederim bilgi için. Yeni yönetmelik hakkında bilgim var. Bizim için çok kötü oldu raporu 2022 haziran ayında aldım ve vergi indirimi de almıştım.Bakalim iş gücü kaybı ne verecekler.Ben biraz bekleyecem başvuru için sular biraz dirulsun diye bakalım ne olacak.

Üst Alt