Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lüks araçta maaş kesilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soner07

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar engelli kardeşim var ötv indirimli araç almak istiyorum yalnız ben ayrı evde ikamet ediyorum şu anda 50 binliralık aracım var bunu satıp ötv indirimli araç almayı düşünüyorum almayı düşündüğüm araçta 150 bin üstü indirimle 120 filan buluyor aracı kendi imkanımla aldığımı belgelesem maaşı kesilirmi acaba 2022 + bakım maaşı alıyor

Rapor sahibinin üzerine olacağı için vergi indirimli fiyatının 120'de 1'i gelire eklenir, diğer gelirlerle birlikte kişi sayısına böldüğünüzde 270,23 TL'yi geçmemeli. Yani tek başına zaten kasko/rayiç bedeli geçer bu miktarı. 2022 için durum böyle.
Evde bakım için kuruma şimdiye kadar belirtilmeyen bir gelir olmazsa sorun olmaz. Bu her kurumda farklılık gösterebiliyor. Almadan önce bilgi alırsanız daha iyi olur.
Aracı aldıktan sonra 2022 için Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı'na, Evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bildirim yapmalısınız.

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için durumöyle karışıkki şansa bağlı gibi bir şey sanırım sistem oturmuş değil tam olarak

150 bin lik araç alıp 800 tl bakım maaşına ihtiyaç duymak pek doğru değil.

Her halde seni ilgilendirmez netbus benim hesabım kitabım seni ilgilendireçek değil istersem 300 binliralik alırım sadece bir konu Danıştik burada..

Devlet o maaşı vermek zorunda aksine daha fazlasını da 800 tl maaş veriyor onu zehir ediyorlar zaten fakirlik maaşımı bu kardeşim neden böyle düşünüyorsunuz ki anlamıyorum isteyen istediğine biner alır engelli olan bir vatandaşa devlet hizmet etmek zorunda vermek zorundadır !

türkiye engelli maaşlarını aylık vermezse asgari ücrette avrupa standartına gelmezse bırak gelişmeyi sürünmeye mahkum türkiye kanunları çok katı kurallarla dolu bişey almaya korkuyoruz ama gerçektende 150 bin tl lik arabayı alınca direk tehlikeye girer öyle bi arabayı alacak durumda olsam 2022 maaşıyla uğraşmam kafam rahat olur

aracım var dediğim gibi ahım şahım bi durumum yok sadece aracımın borcu yok hayalimde olan e serisi veya 5 serisi bi aracı alabilirmiyim diye düşünmüştüm aileme dokunmadan kendim gerisiini ayarlayıp alsam mı diye düşündüm onlarında zarar görmesini istemem tabiki..

Örnek olarak aileden kalan 100 bin TL var bununla araç alınsa ne gibi sıkıntı oluyor ki maaş için 100 bin TL değerinde araç var ama bu aile den kalmışta olabilir neden bunlara sorun yapıyorlar evin olmayacak araban olmayacak e peki biz neye yaşıyoruz ? bir şey sahibi olunmaz mı hep sorun.

3 senedir 2022 maasi aliyorum maddi değeri olan bişey alamıyorum 2015'de maaşların çoğu kesilir

Son düzenleme:
kurnazlık

kardeşim devletimizin imkanları belli ama soner işin şeytanlığına ve kurnazlığına kaçıyo bu kadar açık kardeşinin engellini kendi kullanacak yani

yok kardeşim biz olmayız bişey sormuşsun ama bi düşün hem kardeşin üzerinden HAYALİNDEKİ ARABAYI ALCAN hemde kardeşine maaş bağlatmaya çalışcan ne kadar etik sence alcağım arabayla kardeşimi gezdircem dersen orayı bi geçecen şuna resmen kendi zevkim için kullancam de bu şekil araç alanları okudukça yemin ediyorum devlet şu ötvyi kaldırsın demiyor değilim engelli birey evinde yatcak onun üzerinden BEYZADELER SON MODEL ARAÇLARLA DOLAŞACAK YAZIK GÜNAH.

Arkadaş devlet zor durumda olana veriyor o maaşı bide yazmissin bence belli sınıftaki araçlara ÖTV indirimi iptal edilmeli

milleti ne germiş sizene kardeşim benim imkanım ne alıp vereceğimi size mi soracağım bilip bilmediğiniz konuda yorum yapmayın birşey sorulur isteyen cevap verir isteyen vermez hesabıma kitabımada kimse karışamaz

Soner07,

demişsiniz ki size verilen cevabın ardından:

"teşekkürler bilgilendirdiğiniz için durumöyle karışıkki şansa bağlı gibi bir şey sanırım sistem oturmuş değil tam olarak"

karışık bir durum yok, şansa baglı bir durum da yok, sistem oturmamış da değil.

siz 120 bin (ÖTV indirimi düşmüş) bir araç alırsanız 2022 aylığı kesilir. 1 Ocak 2015'ten itibaren sosyal incelemeler yapılmaya başlanacak. hem araç hem de evde bakım aylıgı gelire dahil edilecek. hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylığı kesilecek.
aracın ÖTV indirilmiş tutarının 120'de biri gelir olarak dikkate alınır.
evde bakım aylıgı için de aracı aldıgınız zaman bildireceksiniz il müdürlüğüne il müdürlüğü de geliri araştıracak ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşmıyorsa devam aksi durumda kesilir tabi.

teşekkürler Melek hanım.. biz burada forumdan faydalanmak istiyoruz bilmediğim bir konu hakkında bilgi edinmek istedim böyle farklı boyuta geleceiği bilseydim paylaşmazdım zaten

haksızlık etmeyin insanlara lütfen...
2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı oldukça düşük. hanede kişi başına düşen aylık geliri 270,,23 lirayı aşanlara aylık baglanmaz/ baglandıysa kesilir. o yuzden 120 bin lira bile bu şartlar altında uçuk gelmiştir.

sizle alakası yok yani.

bu konu amacını aştı admin konuyu kaldırabilirmi ?

nıye konu gayet guzel nıye kalksın ıbretlık hatta.

150 bin TL'lik aracı alabilecek maddiyata sahipseniz eğer bakım aylığına ihtiyaç duymanız çok büyük bi ikilem...

Bakım aylığı ile de yakıt alacak herhalde...150 bin tl lik araca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt