Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lupus hastasıyım. Nasıl emekli olabilirim?

şengül dedebali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3 yıldır gözleme dükkanı işetiyorum , işim tamamen ayakta olduğu için dayanamıyorum, pirimlerimi düzenli ödüyorum ,NE ZAMAN MALÜLEN EMEKLİ OLURUM VE MESLEK HASTALIĞINA GİRER Mİ ? LÜTFEN YARDIM DEDİN!!

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve % 60 ve üzeri raporunuz olması gerekli malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.Kurum sizi yetkili hastaneye sevk eder % 60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.Not:prim ve yıl şartını tamamlamış iseniz kuruma müracaat edebilirsiniz. Ayrıca Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

Malulen emekli olamaz iseniz,

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri işgücü kaybınız olduğu için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Verilecek rapor oranına göre aşağıdaki tablodaki bilgiler temelinde emekliliğiniz gerçekleşecek:

bagkur.PNG

sakatlık oranı cetveli ne göre sistemik lupus için verilen oranlar...

VIII-Kollagen Doku Hastalıkları:
C- Sistemik lupus eritematozis: % 60
D- Komplikasyonlu ve ağır sistemik lupus eritematozis: % 80

Bacıbey;

Bunlar eski oranlar bildiğim kadarıyla. Şimdi hastalığın aktif olmadığı dönemde, hangi organlarda hasar yaratmışsa o branşın vereceği oran geçerli oluyor. Romatoloji uzmanı artık oran vermiyor ne yazık ki...

Neslihan hanımın fark ettiği ayrıntı doğrudur.

şuan yüzde kaç oranında veriliyor bilgisi olan veya yeni kurul raporu alan var mı? bende sle nefrit hastasıyım

slm. bende sistemik lupusla birlikte iki kronik rahatsızlık daha var, yaklaşık 5 yıllık memur, yaklaşık 2.500 gün de bağkur prim ödemişliğim var, şu an malulen emekli olsam, emeklilik tazminatı (toplu para) alabilirmiyim ve aylık maaşım şimdikiyle hangi oranda olur.. bilgilendirirseniz sevinirim..

Üst Alt