Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lurasidon Türkiye'ye geldi. Deneyimimi paylaşıyorum

Pancoush

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
29 yaşındayım.4 senedir şizofreni tedavisi için ilaç kullanıyorum.Hastaneden çıkarken 3 antipsikotik vermişlerdi onları kullandım bu sürede durumum iyi olduğundan dolayı sadece rexapin kullanana kadar diğerlerini bıraktık.Rexapin hayatımı kurtardı ama bu sürede 30 kilo aldım,günde 13 saat uyudum, şeker canım çekti, gece kalkıp tabak tabak kadayıf tatlısı yedim, sabah kalkınca sanki kömürlüğe 5 ton kömür yıkmış gibi oluyordum.
En son pozitif semptomlarından geri gelmesi sonucu değiştirmeye karar verdim.

Şimdi bu lurasidon etken maddeli ilaçlar Birleşik Devletler'de satılıyordu ben de yabancı forumlarda kullandıklarını görüyordum.Yan etkisi az olduğundan dolayı insanlar memnun ama rexapin kadar güçlü değil.TRSM'deki doktorumla görüştüm bu ilacı önerdim doktor stabil bir zamanımda yazmak istedi ama durumumu daha ısrarcı anlatınca yazdı.

1 ay kullandım hiçbir yan etkisini görmemiştim.Ne pozitif ne negatif semptomlarım var.Bireye göre değişir ama ben baya şanslıymışım anlayacağınız.Tek sıkıntım son 1 haftada günde sadece 5 saat uyuyor olmam.Bununla ilgilide doktorla görüşceğim belki ilaçla yardım alabilirim.

İlacı sgk karşılamıyor, efektif 40 mg dozu 500 küsür lira.

Xeplion iğne 50 lik kullan
kilo yapmaz ilaç atma derdi de yok

Farklı ilaçların kullanıma sunulmasına seviniyorum. İnsanlar için tedavi alternatifi oluyor. Size iyi geldiyse ne mutlu.

@Pancoush,
gece gece tabak tabak kadayıf neden yedin bu kadar açlık yapıyorsa dozu fazladır bu durum normal değil

@faruksinan
Ne ben ne ailem sorgulamadık açıkcası.Birde çok zayıftım,canım çekince yiyordum istediğim gibi.

Lurasidon aylık iğnesi varmı ve devlet yazıyormu bide negatif belirti hiç mi yok

@-ARAGORN-
Depo iğnesi yok hocam.Pozitif ve negatif semptom yaşamadım 5 haftada.Yan etkide minimum.Devlet yazıyor.

Bu ilaç sabah mı, akşam mı yoksa yatarken mi içiliyor?

Eğer isteksizlik yapmıyosa söyle yazdırıyım bende ben ilacımda doz düştüm biraz huzur geldi ama hala isteksizim dışarı çıkmada mesela çalışmada vede cinsel isteksizlik yapıyor lurasidon da bu etkiler nasıl kardeş

Üst Alt