Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi engelli raporunu süreli veriyormuş!?

krdnz77

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Lütfi kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesi engelli raporlarını kim olursa olsun süreli veriyormuş. Böyle bir şart olabilir mi arkadaşlar. Engelli Raporunun süreli mi süresiz mi olacağı heyetin kararı ve kişinin durumuna göre değişmez mi? farklı bir mevzuat mı var? Yetkililer, Hastanemiz Kesinlikle Sürekli Engelli Raporu vermiyor diyor. Hastane Böyle bir karar alabilir mi? Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yapabilir mi?

krdnz77

Sağlık Bakanlığı şurada bişey diyor! Bi zahmet okusunlar... Sakatlık/hastalık sürekli ise raporu da sürekli vermek ZORUNDALAR. Aksi halde CİMER ve sağlık bakanlığı'na şikayet edilir, adamın aklını alırlar

Aynen Bülent bey, Bu kadar yoğun ve hastası olan bir hastaneyi bir kişi dahi mi şikayet etmedi diye merak ediyorum. Konuyu o yüzden de açtım. Şikayetlerimi yapacağım. Acaba edindiğim böyle saçma sapan bir bilgi çalışanın mı yanlış bilgilendirmesi yoksa gerçekten hastanenin böyle bir kararı (!) var mı? merak ettim kimse mi itiraz etmez?

krdnz77

Görevlinin bilgisizliğidir. İlgili yazının çıktısını alıp görevliye göstermek ve gereğini yapmalarını istemek lazım. Yapmazlarsa, o zaman şikayet edilir.

Sözü geçen Hastanede bir zat çalışmışlığım vardır.Evet engelli raporlarında bu hastane genel olarak süreli rapor veriyor, 10 kişiden 7si süreli çıkar bunun bazı sebepleri var.mesela çok yoğun bir hastane olduğu için hastası çok fazla caydırma takdiği..hem de hakem hastane olduğu için..
Ayrıca şikayet etseniz de pek işe yaramaz hekim ben öyle uygun gördüm dediği zaman olay biter Bu konuda hekime pek müdahale edilemez...

Aynen Bülent bey. İlgili yazı ile hakkımı aramaya çalışacağım.

Evet çok yoğun bir hastahane kağan bey. Çalışan içinde hizmet bekleyen içinde şartlar hiç kolay değil. Bir hastalığın yorumunu tabiki doktor yapar . Ama biz genel anlamda sürekli rapor vermeyiz demek ve genele uygulamak etik değil. Hastahane arka sokağımda hemen. Sürekli verilebilecek raporları süreli vermekle hem hastaya hemde kendilerine eziyet ediyorlar. Sağlık raporu kontrolü ićin bekleyenlerle hasta olup tedaviye ihtiyacı olanlar aynı sırada bekleyince gereksiz bir uygulamadan dolayı oluşan yığınların sebebi hiç hoş değil. Yanıbaşımda böyle büyük bir hastaneden hizmet görmek varken niye uzak hastanelerde hakkımı arayayım? Birde bir sorum olacak izniniz olursa. Kontrol zamanı geldiğinde başka hastaneden rapor alabilme şansım var mı? Emekliliğini vereceğim. Süreli rapora güvenemiyorum.

İllakide biz süreli rapor veririz diye yetkili bir ağızdan duydunuz mu bunu? merak ettim, kılıfa uydurmak ayrı ama hiç bir sağlık kuruluşu kanun dışı biz keyfi süreli rapor veririz deme hakkına sahip değil, tekrar vurguluyorum kılıfa uydurmak hariç...
Emeklilikle ilgili olan raporlar hakkında size sağlıklı bilgi veremeye bilirim.Kanaatimce evet bir başka hastaneden de alabilirsiniz...

Çok teşekkür ederim Kağan bey bilgilendirmeleriniz için

Hastanede idari çalışanları açıkça ifade ediyorlar raporların tamamına yakınının süreli verildiğinı. Bilgi almak için aradığınızda herkes şahit olacaktır bu genel uygulama hakkındaki bilgilendirmeye.

Teşekkürler

Siz onları dikkate almayın, Hastane yükünü azaltmak rapor için buraya gelmesinler bize de fazla iş çıkmasın diye böyle bir takdik uyguluyorlar, bu yalan dedikoduyu zaten hasta bakıcılar hasta kabul bilgi işlem memurları uyduruyor...
Kesinlikle dikkate almayın...
Siz başhekimden böyle bir şey duydunuz mu hayır, böyle bir şey yasal değil zaten...

Aynen dediğiniz gibi Kağan bey. Şartlar o kadar zor ki hastanede . Bilgilendirme de bir hata olduğun kanısındayım . Zaten bir haksızlık olursa direkt başhekimle görüşmeye çıkacağım. Halkı bilgilendirme çok yanlış. Genelde uygulamayı zaten o iyi bilir. Benim yorum yapmam haksızlık olur

Kağan52 doğru söylüyor bence. Bende marmara üniversite hastanesine başvurdum rapor için aşırı derecede yoğunluk var.rapor için randevu 15 gün, doktorlardan imza almak için 1 ay bekledim. Heyet günü herhalde 50 kişi vardı, içeri giren 1 dk bile kalmadan çıktı aşırı yoğun yani.

krdnz77 emekli olduktan sonra kontrol muayenesi istediklerinde sizin isteyeceğiniz bir hakem hastaneye sevk ediyorlar

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Rapor süresi dolmadan müracaat etmek zorunda olduğumuzdan başka hastane müracaatı kabul etmiyor diye biliyorum. Online sisteme geçildiğinde mükerrerliği önlemeyi teminen

sgk sizi bir üst yazıyla yönlendirdiği için sorun olmuyor. yanlız size tavsiyem rapor süresi bitmeden en az 3 ay önce sgk başvurun işlemler uzun sürüyor maaş kesilebiliyor. krdnz77

Üst Alt