Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lyrica Paxera’ya destek amaçlı yaygın anksiyete bozukluğunda kullanılabilir mi?

cengizoztur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
İyi pazarlar herkese paxera 40 mg kullanıyorum ama yeteri kadar etki etmiyor bu lyrica ilacı paxeraya destek amaçlı yaygın anksiyete bozukluğunda kullanılabilir mi?
@OğuzHan112

@OğuzHan112 abi yani lyrica anksiyete bozukluğuna iyi gelirmi acaba çoğu kişi iyi gelir diyor doktora danışacam?

Son düzenleme:
Gelmez, bağlılık oluşturan resmen uyuşturucu narkotik bir ilaç, tavsiye etmem.

Nörolojik ağır hastalar,kanser veya dayanılmaz ağrıları olan hastalara recete edilebilir.

@cengizoztur,

@Ucan_balon,
Recete ediliyor doğru ancak en son çare,onun yerine anksiyete için xanax, nevrium,ativan,rivotril..bunlar daha yaygın kısa süreli recete ediliyor.

Lyrıca anksiyete için bazen çok nadir recete edilebilir,Lyrıca anksiyeteye iyi gelse de kullanım amacı farklı alanlar için yukarıda yazdım.

Hekimler neyin ne zaman ne için yazılacağını çok iyi biliyor, bu ilaç bana iyi geliyor böyle duymuştum bana niye yazmadı yazması gerekiyordu gibi gibi şeyler düşünmeyin.. klinik durumunuza göre değerlendirir size en uygun ilacı yazar.

@karadut hocam peki yoğun anksiyete bozukluğuna bağımlılık yapmayan yeşil reçeteli ilaçlara benzeyen ilaçlar tavsiyen varmı mesela atarax nasıldır?

@OğuzHan112 oğuzhan abi faverin 100 mg bende pek bi etki etmedi dozu arttırsak nasıl olur bazıları 200 mg 300 mg fayda görmüş?

@cengizoztur
Bazılarını bir kenara bırakmadığınız sürece, devamlı ilaçları sorgular kendinizi dinlerseniz düzelmeniz biraz zor gibi görünüyor, psikiyatri ilaçları öyle hemen etki etmez,düzenli kullanmanız düzenli kontrollere gitmeniz gerekir,doz ayarlamasını hekimlere bırakın kafanıza göre yapmayın.

Anksiyete diyorsunuz ama bunun sadece anksiyete ile sınırlı olduğunu zannetmiyorum,ilaçlarla ilgili ciddi anlamda kompulsif düşüncelerin var.

Uzun zamandır farklı farklı kullanıcı adı ile yazsanızda hep aynı şeyleri yazıyor bende aynı şeyleri yada benzer şeyleri yazıyorum,sizin hastaneye yatarak tedavinizin yeniden sil baştan düzenlenip yakından takip edilmeniz gerekiyor, bir ay geçmeden 2-3 ilaç değişip yada doz ayarlanmasına gidilmez..böyle bir tedavi şekli yok.

Üst Alt