Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

LYS'de beslenme ve diyetik mi, bilgisayar mühendisliği mi tercih etmeliyim?

ahmet2727

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba lysde tercih ypacam ama iki bölüm arasında kararsızım.Bende kas erimesi hstasıyım tekerlekli sandalye kullanıyorum sizce beslenme ve diyetik mi seçmeleyim yoksa bilgisayar mühendisligimi?Bana uygunluk,olanak ve bildikleriniz hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

Muh ama pc deil insaat ve makina

İyi hoş da inşaat müh. de Aktif saha var şantiye var arakdaşımız bunu nasıl yapacak ? Normal insanlar bile zorlanırken pınar hanım söylediğiniz biraz yersiz olmuş malesef. Ahmet ben pc müh. mezunuyum y.lisans yapıyorum eğer ki beyin yorgunluğunu kaldırabilirim, gece uyuduğumda rüyamda kodlar görmeye hazırım diyosan kesinlikle tavsiye ederim. Tabi yerleşeceğin üni. ismide çok önemli. Malesef ülkemizde isim diploma notundan fazla iş yapıyor.

arkadaş,
sen en iyisi puanın tutuyorsa beslenme ve diyetetik bölümünü yaz en azından diyetisyenliği oturduğun yerden de yapabilirsin
mühendislik de olur tabii ama gitmek istediğin üniversitenin koşullara sana uygun mu önce onu araştır derim çünkü benim hatırladığım bilgisayar bölümü bnm okuduğum yerde merdivenliydi ve epey de basamaklı... ve genelde bilg. lab.ları üst katlarda oluyor
kısaca, sen önce koşulları sana uygun mu onu araştır
hayırlı olsun şimdiden, inşallah yerleşir ve hayırlısıyla okursun

Ahmet arkadaşım bu senin ilgi alanınla ilgili diğer bölümle ilgili bilgim yok ama bilişim alanında bilgi verebilirim
Burock arkadaşın dediği dogru.Çok fazla beyin yorgunlugunu kaldırabilirim vede günün birçok saatini pc başında geçirebilirim vede en önemlisi
ben bu işi yapabilirim diyorsan seç derim.Sakın yanlış anlama amacım seni karamsarlaştırmak değil.Üniversitede katlanamayıp okuldan ayrılan çok arkadaşım oldu.Ben bilgisayar programcılıgı bölümü okudum.Uzaktan eğitim olarak (bilgisayar ortamından ders aldım yani).Uzaktan eğitim hakkında ayrıca bilgi almak istersen mesaj atabilirsin .Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
İyi akşamlar diliyorum.

beslenme diyetetik
(elektrik- elektronik mühendisliği okuyup devlette bilgisayr mühendisi olarak görev yapabilen biri olarak yazıyorum)

Arkdaşlar ilginiz alakanız ve duyarlılıgınız için teşekkür ederim.Pınarın önerdigi bölüme katılmıyorum çünkü onu düşündüm ve de şantiye işine filan gitmem gerekebilecegi söylendi.Belki proje çizimi filan olabilirmis ama çizimim iyi degil.Gidecegim üniversite Gaziantepte Hasan kalyoncu üniversitesi eski adı gazikent.Okulun bana uygunluguna baktım bana uygun ama ben iki bölüm arasında kararsızım.Burak bilgisayarla epey vakit geçirebilirm ama sen pc mühendisi olmana ragmen yüksek lisans yapma gereği duyduysan demek biraz eziyetli olabilir ayrıca pc müh. mezunu olarak hangi sahalarda iş bulabilirm.gül2011 arkdaşım dedigin dogru zaten ben diyetisyenligi ondan dolayı düşündüm ancak ben biraz kilolu oldugum için bunun bana olumsuz yansıyacagını ve de benim bu bölümde istenmeyen birşeyle karşılasabilecegimi düşünüyorum.İstenmeyenden kastım fiziki durumuum.Cümle Mühendisi uzaktan egitimide düşündüm burada zirve üniversitesi var onu düşündüm ancak burda kendimi yeteriince geliştiremiyecegimi düşündüm yanlışmı dogrumu düşündüm bilemem ama sence nasıldır?Gökhan arkdaşım teşekkür ederim önerdigin bölüm için peki bilgisayar mühendisi olarak nerede ve nasıl bir iş yapıyorsun ve zorluk yaşamısınki bana diyetisyenigi öneriyorsun.Bu zorluk nasıl birşey?

Cümle Mühendisi uzaktan egitimide düşündüm burada zirve üniversitesi var onu düşündüm ancak burda kendimi yeteriince geliştiremiyecegimi düşündüm yanlışmı dogrumu düşündüm bilemem ama sence nasıldır?

Arkadaşım bende Beykent üniversitesinde uzaktan eğitim okuyorum kısmetse 1 ay içinde mezun olucam.Kendine geliştirememe konusu sana bağlı.Uzaktan eğitimin sana vermiş olduğu bir sistem var.Defter gibi düşün ama internet ortamında.Ders bilgileri,ders içeriği,ders programı ve saati,hocalara ayrıca ders dışında soru sorabileceğin mail kaynakları mevcut.Ayrıca derslerin kayıtları alınıp sisteme yükleniyor tekrar tekrar izleyebiliyorsun.
Avantajları;
Evde sessiz bir ortam
Soru sorabiliyorsun.(hoca gelip anlatıp çekip gitmiyor yani :) )

Dezavantajı;
Okula hergün gidip gelmiyorsun.

Benim söyleyeceklerim bunlar karar senin :)

teşekkür verdigin bilgilerden ötürü galiba normal egitimi seçecem,çünkü uygulama filan yapılabiliyor. bakalım hakkımızda hayırlısı..

ahmet kardeşim,
madem okul sana uygun, diyetisyenlik senin kilo problemine de çare olabilir
sonuçta bu işin bilimini okuyp öğrendikçe, kendine uyarlayıp çok da iyi bir diyetisyen olabilirsin tabii bunları biraz da içinde hala dyt olamk için hevesi olan biri olarak söylüyorum ben de araştırıyorum bu bölümü ama 2. öğretimi yok işte çalışırken olabilirliği biraz sorunlu... sen herşeyiyle ölç tart ve ona göre karar ver bu arada seçtiğin meslekler çok revaçta gelecekte iş alanın geniş, bilgisayarla ilgili mezun çok dyt.lik daha az bunu da değerlendirmeye al derim:rolleyes:

Arkadaşlar önce diyetsyenligi sonra bilgisayrı yazdım ama bigisayar mühendisligi geldi ne diyelim hakkımda hayırlısı...

hayırlı olsun.

alışıcaksın artık :D

ben elektriktrik elektronik mühendisi adayıyım, ama bilgisayar mühendisliği ile çogu dersimiz ortak.
diyetisyenliği ilerde parlak olarak gördüğüm için önermiştim, bilgisayar mühendisinde çok emek vermen lazım bu emek ise mesela çayını içerken kodunu yazman lazım.
Ben mesela ilk toplama çıkarma işlemi yapmıştım diyelim onun peşine farklılaştırıp gitiğin kilometreyi giriyordsun konya-ankara arası kaç km gitceğini yazıyordu bildiğin çıkarma işlemi işte 270-x diyor :D yani bu şekilde aklına ne gelirse denemen, hatalar ile çıldırman lazım :D
zevkli değilmi? zevkli tabiki.
Siyah program ekranından bıkacaksın bir vakitden sonra :D ama ben suan mikroişlemcilere kod yazıp uygulama aşamasındayım, trafik ışığı falan yaptım. hatta yüksekden ucup bir tank protatifi yapmaya başladım,işte hedefi sensörlerle ölçücek, namluyu ayarlıcak falan ilerde metal dedektörü gibi bişide takıcam güya mayın için :D
iş alanına gelicek olursak çoğu bölümdeki arkadaşım ve ev arkadasım(bilgisayar mühendisi) devlete atanmak istiyor, yada kendi yazılım bürolarını açmak.
ayrıca türk telekom, merkez bankası gibi çeşitli kurumlarda dolgun ücretle çalışanlarda var (komuşumuz özelde aylık 7000 lira alıyor, 40 yasında bir abi).
Çalışırsan oluyor inan bana, zor, yapamazsın, edemezsin diyenlere bakma.
benim sol elimin parmakları yok çeşitli protezler geliştirdim pratik için (sırf hobi) ve kimseyi dinlemeden bölüm birincisi oldum birinci sınıfta, okulu bırakmayı düşünüyordum hocalarla konustum elin önemli değil kafan tutsun yeter dediler.

sagol gökhan_ Allah yolunu açık etsin inş. iyi birşeyler yaparız.

Üst Alt