hayırlı olsun.
alışıcaksın artık
ben elektriktrik elektronik mühendisi adayıyım, ama bilgisayar mühendisliği ile çogu dersimiz ortak.
diyetisyenliği ilerde parlak olarak gördüğüm için önermiştim, bilgisayar mühendisinde çok emek vermen lazım bu emek ise mesela çayını içerken kodunu yazman lazım.
Ben mesela ilk toplama çıkarma işlemi yapmıştım diyelim onun peşine farklılaştırıp gitiğin kilometreyi giriyordsun konya-ankara arası kaç km gitceğini yazıyordu bildiğin çıkarma işlemi işte 270-x diyor
yani bu şekilde aklına ne gelirse denemen, hatalar ile çıldırman lazım
zevkli değilmi? zevkli tabiki.
Siyah program ekranından bıkacaksın bir vakitden sonra
ama ben suan mikroişlemcilere kod yazıp uygulama aşamasındayım, trafik ışığı falan yaptım. hatta yüksekden ucup bir tank protatifi yapmaya başladım,işte hedefi sensörlerle ölçücek, namluyu ayarlıcak falan ilerde metal dedektörü gibi bişide takıcam güya mayın için
iş alanına gelicek olursak çoğu bölümdeki arkadaşım ve ev arkadasım(bilgisayar mühendisi) devlete atanmak istiyor, yada kendi yazılım bürolarını açmak.
ayrıca türk telekom, merkez bankası gibi çeşitli kurumlarda dolgun ücretle çalışanlarda var (komuşumuz özelde aylık 7000 lira alıyor, 40 yasında bir abi).
Çalışırsan oluyor inan bana, zor, yapamazsın, edemezsin diyenlere bakma.
benim sol elimin parmakları yok çeşitli protezler geliştirdim pratik için (sırf hobi) ve kimseyi dinlemeden bölüm birincisi oldum birinci sınıfta, okulu bırakmayı düşünüyordum hocalarla konustum elin önemli değil kafan tutsun yeter dediler.