Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaş 1245 TL. Bakım ücreti alınabilir mi?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selamlar.

Benim % 100 özürlü bir çocugum var. Çocuk 14 yaşında. Bir çoğunuzun bildiği gibi (Bilhassa Bülent Bey )ben eşimden boşandım. Ve yeniden evlendim.
Ben bir kamu kuruluşunda memurum. Maaşım 1245-TL Evde annem ve babamla birlikte ben de dahil hane halkı 7 kişidir.
Çocugun üzerinde yaklaşık değeri benim aldığım değer (gümrük ve diger vergiler hariç) 14000 Euroya almış olduğum bir araba kayıtlıdır.
Benim üzerimde ise sadece 5000 M2 değerinde kıymetsiz bir tarla bulunmaktadır.
Bundan başka hiç bir menkul ve gayrımenkul kaydı yoktur.

Benim sorum şunlardır;
1- Mahkeme kararıyla çocugun velayeti bana verildi.Ben yeniden evlendiğimden yeni eşim evde bakım ücreti alabilirmi?
2- Cocugun üzerinde kayıtlı bulunan araba bu maaşı almakta sorun olurmu?
3- Ayrıca 2022 maaşı alınabilirmi? Hipinize saygılar.....

Hanede kişi başına düşen gelir 318 tl'den azsa, yeni eşiniz çocuğunuzun bakıcısı olabilir.
Hayır, araç tek başına engel olmaz. Önemli olan şey gelirdir.
2022 maaşı alamazsınız.

Selamlar bülent bey.Verdiginiz cevap için de ayrıca tesekkürler.Beni asıl düşündüren sorun,eski eşimden ayrılmam ve mahkemenin de çocuğun velayetini bana vermesidir.Bu durumda vasi atanması için ayrıca dava açmamıza gerek varmıdır?Saygılarla....

Vasi ve velayet ilişkisini bilmiyorum. Ama 18 yaşından küçük çocukların anne-babalarının ayrıca velayet kararı çıkartmalarına gerek olmaz diye akıl yürütüyorım. Ne kadar doğrudur bilemem.

buklem, 2022 ve evde bakım aynı anda alınabilir. Yeter ki sosyal güvence ve gelir koşulları uygun olsun. Benim yukarıdaki "alamaz" sözüm metehan50*'nin durumu içindir.

Cevaplarınız için sonsuz teşekkürler.Bakalım bir şansımızı deneyelim.Bu kadar yıldır almadık ama bundan sonra ne olur beklemek gerekir.Teşekkürü bir borç bilrir saygılar sunarım...

oturan boga dogru söylüyor benim oglum 18 yas altı maas alıyor ben tc.min fotokomisini ptt..ye veriyorum ve maaşını babası olarak ben alıyorum yani kısacası 18 yaş altı maaş alan kardeslerimizin vasi gerekmiyor taki cocuk 18 yasa gelene kadar

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler.Az da olsa alınan maaşla üzüntüler bir nebze olsun unutulmaya çalışılıyor.Aslında ne böyle özürlü olmayı,nede bu maaşı almayı hiç kimse istemez.Ama bir çok özürlü olmayan kişiler,özürlü maaşlarına göz koymaktadırlar.Ama kendileri özürlü yada özürlü yakını olmanın ne kadar kötü bir psikolojiye insanı ittiğini nereden bilebilirler ki?Sosyal bir devlet zaten özürlüsüne sahip çıkan devlettir.Avrupa normlarında olmasa da yinede devlete tebrik etmek gerekir.Tekrar teşekkürler,sayğılar......

Üst Alt