Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaş Bağlama Oranları Düştü mü? Emekli maaşları açısından ne anlama geliyor?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar ,

2000 öncesi maaş bağlama oranı % kaç ?
2000 ile 2008 arası maaş bağlama oranı % kaç ?
2008 ve sonrası maaş bağlama oranı % kaç?

Bildiğim kadarı ile maaş bağlama oranları 2000 yılından sonra düştü. Ayrıca ne kadar uzun çalışırsan emekli maaş bağlama oranı ve ücretinin düşük olacağını biliyorum. Emeklilik zamanı geldiğinde hemen emekli olmak bence daha avantajlı.

Bu maaş bağlama oranları bizim gibi engelli çalışan vergi indiriminden yararlanıp erken emekli olmak isteyenleri yada malulen emekli olmak isteyenleri etkiliyor mu?

Benim ilk sigorta girişim 2000 öncesi benide etkliliyor mu?
Benim ilk sigorta girişim 1998 ve SGK asgari ücretin 2.5 katından yattı emekli maaş hesapla dediğimde alacağım emekli maaş miktarı 1000tl çıkıyor . 2016 temmuzda emekliyim. 4080 gün 18 yıl %49 rapor oranım.

Düştü/düşüyor. Geçen her gün emekli maaşları azalacak/azalıyor. Hatta, emeklilik şartları oluşmuş kişiler -3000 TLgibi yüksekten prim yatırmıyosa- çalıştıkları her gün emekli maaşlarının düşmesine neden oluyor.

Aynen düştükçe düşüyor asıl darbeyi 2008 de vurdular yüzde 30a düşürdüler benim 254000 kazanç artı 5545 gün sigortam var şimdi emekli olsam alacağım para 1200 civarı bu durum 2008 öncesi yada 2000 öncesi olsa 1800 üstü maas alırdım aradaki farka bak yani senin anlıyacağın topyekün ayvayı yedik 2008 de iktidarın darbesini herkes bilmiyor ama bir gün anlayacaklar o zamanda iş işten geçecek

Ve on sene sonra emekli olacak asgari ücretten primi yatan vatandaşın alacağı maaş günümüz şartlarına göre 300-500 arası belki daha düşük !

Selamunaleyküm.Merkeze merhabalar.Birkaç gün evvel bir arkadaşının dürtmesiyle alo 170 çalışma bakanlığını arayıp gün maaş bağlama oranlarının düşüp düşünmediğini sordum.Hülasa internette bu gibi haberler almış başını gidiyor.Görevli bu konunun gerçek dışı safsata bir haber olduğunu söyledi.
Pekii böyle bir olay varsa neden resmi gazetede yanınlanmadı.Sonuçta bu gibi kararlar bakanlar kurulu ve meclisten geçmiyormu ?
Bu ne kardeşim ne derseniz tersine çıkıyor millet bıkmış zaten...Bari milletin huzurunu bu gibi safsatalarla çakirmayın.
Bu arada bazı site,platform,blog vs.Devlet tarafından mercek altına alınıp inceleniyor.Bazı yöneticiler ve üyelerinde haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Gerekçe olarakta toplum düzenini bozmak gösteriliyor. ALO 170 ÇALIŞMA BAKANLIĞI .

Kafkasyalı safsata falan yok abo oranları ilk önce yaşar okuyan sonrasa faruk çelikin çalışma bakanı olduğu dönemde düşürüldü yüzde 60 abo şu an yüzde otuzda git onu sgkya sor milleti uyutmayın biz olan gerçeği söylüyoruz yok savcılık soruşturma başlatmışta yeme bizi velevki başlatmış 2008 reformu dedikleri bu olayın insanları ne kadar mağdur ettiğini dile getiriyoruz uyutmasınlar milleti koyun değilim ben

bertan

Bertan o zaman emekli maaş bağlama ücreti üş aşamadan sonra belli oluyor. Ayrıca 3.000TL altında brüt ücreti yatan asgari ücret alıyor.
1. Dönem 31.12.1999 tarihine kadar olan çalışma süreleri,
2. Dönem 01.01.2000 tarihinden 30.09.2008 tarihine kadar olan süreleri,
3. Dönem 01.10.2008 tarihi sonrası çalışma sürelerini kapsamaktadır
*2000 yılından önce abo : %60
*2000 ve 2008 arası abo : %50
*2008 ve sonrası abo %:30

Hükümet bize ayakta geçirmiş haberimiz yok padişahım çok yaşa,
Bizden önceki kuşak 40 yaşında emekli oldu diye bizi s...... anlam veremiyorum. 2008 de bu yasayı onaylayan herkesin allah bintürlü belasını versin hakkımı helal etmiyorum 2.000TL emekli maaşı bağlanması gerekirken 1.000TL bağlanıyor ne güzel hayat yarı yarıya düşmüş kimsenin bir şeyden haberi yok .

Bakın arkadaşlar ben bugün SGK müdürlüğünde idim.Bir süredir bu Haberin peşinde idim.
Aynı soruya aynı cevap !
Bir süredir malûl emekli maaşları bağlanma oranlarının internette sitelerinde,bazı TV ve garelerde kamuoyuna duyurulduğunu ve bu Haberin gerçeklik payının olup olmadığını sordum.
Cevaben:Evet bu haberlerin bazı internet siteleri,tv ve farelerde yayımlandığı fakat hiç bir resmi değeri olmadığı söylendi.
Keza resmiyette böyle bir fiilin mevcudiyetinin bakanlar kurulunda görüşülüp mecliste tescillenip resmi gazetede duyurulması T.C ANAYASASI KANUNLARI'na daha uygun olduğu kanaatindeyim.
%82 ağır özürlü bir kardeşiniz olarak sizlerden ricam safsatalara değil Resmiyete bakmamızdır.

@kafkasyeli ;

Resmi gazete, Resmi gazete deyip duruyorsun zaten 5510 sayılı sigorta kanunu 2008 de resmi gazetede yayınlanıp uygulamaya girdi yukarda arkadaşlarda bunu anlatmaya çalışıyor aylık bağlama oranı bu kanun ile resmi gazetede yayınlanarak % 60 tan % 30 indirildi yani temel olarak şu an ki emekli maaşlarının yarısı bağlanacak ilerde.

Malüm insanlar şu anda emekli iken çok lüks içinde yaşadıkları için 4X4 araçlarla geziyorlar yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında sorumsuzca galon galon benzin tüketiyorlar ne yapsın devlette yarı yarıya indirdi emekli maaşlarını bu kadar sorumsuzluk olmaz ki :))))

Kafkasyeli hadi herkes yalan söylüyor ali tezeldemi yalan söylüyor inanmıyorsan ona yaz yada ara bunlar safsata değil gerçek

Neyse inşallah emekli olursun kafkasyeli o gün geldiğinde acı gerçekle yüzleşeceksin nokta

Spekülasyona gerek yook.Yukarıda arkadaşın verdiği sayfada çıkan bir maaş hesaplama programı hiç bir resmiyeti yok.Programın altındaki yazıda bunun meali.Hangi resmi gazetede yayımlandı ve hangi kanunun hangi maddesinde bu oranlamaya yer verildi ?
Madem öyle yazıyı bul kardeşim yazmıştır platform duvarına bende göreyim.
Adres veriyorum niye debeleniyorsun kardeşim. Alo 170 ara sor olmadı SGK il-ilçe mudurlüğüne git sor.Ama buraya da yaz.
Sonuç itibariyle bu konu senin benim değil binlerce engelli nin konusudur.Virgül !!!

Valla arkadaş ben ve diğerleri yukarıda NOKTA yı koymuştuk ama sen hala virgüller ile uğraşıyorsun .

Bu kadar da konu açılmış ve yazılar yazılmış ne kadar çok sahtekar yalancı varmış memlekette herkes de maaşını düşük gösteriyor helal olsun valla siz yalancılara alın 2000-3000 tl ondan sonra 900-1000 alıyoz

Ne bu resmi gazete takıntın anlamadım gitti eğer sen maaşları bu kadar iyi biliyorsan bağla bütün herkese 2000 tl olsun bitsin,arkadaş herkese seyyanen zam yaptı duyurun :) :) :)

Ne oldu kardeşim?Madem Konuyu siz devam ettirdiniz ispat edin.Resmi gazetede yamımlanan bölümü yapıştır duvara...Söylememeyeyim söylemeyim dedim durdum ama sabrULLAH'ı aştınız.Takıntı yapan sizsiniz.Noktayıda yalanla dolanla koyuyorsun.YİĞİT OLAN SÖZÜNDE DURAN'dır.Bana laf değil icraat lazım kardeşim.DELİL GETİRİN.Yok ALİ TEZEL böyle diyor .adam yılardır birşeyler diyor ama ne diyor .Üstelik yıllardır maaşım askeri ücretin üzerinde hesaplattım dediğiniz gibi değil.Bir düzenleme olduğu doğru ama çalışmalar şu şekilde değil.1000 tl.altı maaş olmaması için adamlar çalışıyor.NEYSE ŞU İSPATI YAPIŞTIRIN.BEKLİYORUM.

NOT.FASA FİSO DEĞİL ,RESMİ OLSUN LÜTFEN.GÖRMEK İSTİYORUM.NOKTAYI SONRA KOYARIZ.

ALO 170 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HATTI.

[FONT=tahoma]@kafkasyeli
Burada size ABO daki son düşüşün nedeni olarak 1 Ekim 2008 de yürürlüğe giren 5510 sayılı sosyal güvenlik yasası olduğu bildirilmiş.
Bunun daha resmisi daha belgelisi nasıl olacak?
Bizler burada çalışma hayatımızın getirdiği sorunları dile getirip çözüm yolları ararken, sadece emeğin alın terinin karşılığı olan hakkını kimseye kaptırmadan alabilmenin yollarını araştırırken, siz sırf birilerine laf gelmesin derdiyle gerçekleri ört bas etme çabasına giremezsiniz. 5510 sayılı sosyal güvenlik yasasına her yerden ulaşabilir, bu konudaki düzenlemeleri inceleyebilirsiniz, tabi amacınız öğrenmekse.

1999 ve öncesi dönem için gösterge tablosundan emekli olan bir SSK’lının ilk 5 bin günü için aylık bağlama oranı yüzde 60 ve 5 bin günden sonraki her 240 gün için yüzde 1 artırılırdı. 9 bin günü olanın ABO’su yüzde 76 olurdu.

Yaşar Okuyan’ın Çalışma Bakanlığı döneminde (1999 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması değiştirilmiştir. İlk 3 bin 600 gün için yüzde 35, sonraki 5bin 400 günün her 360 günü için yüzde 2, 9000 günden sonraki her 360 gün için yüzde 1.5 oranı verilmiştir. Mesela 9 bin gün için bu oran yüzde 65’e düşürülmüştür.

Faruk Çelik’in Çalışma Bakanlığı döneminde ise (2008 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması bir daha değiştirilmiştir. Her yıl (360 gün) için yüzde 2’dir. Buna göre de 9 bin günü olana toplamda yüzde 50’dir.[/FONT]

Bu olay onlar konuşur bunlar yapara döndü

yada

çalıyorlar ama çalışıyorlar,yol yaptılar mesela oldu

gidşat iyi değil gidişat REKLAM :)

Merhaba ,
Emekli olan arkadaşlar abo ve emekli ücret bilgisinin soft görüntüsünü bizimle paylaşabilir mi?

Üst Alt