Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaş bodrosunda vergi indirimi sonrası kalan ücret..?

murat1983

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm merhaba ben taksimde bir otelde 15 aydır çalışıyorum maaşım 1000 tl ama maaş alırken 400 tl elden veriyorlar gerisini bodro olarak bankaya yatırıyorlar vergi düşük göstermeleri için yüzde 69 raporum var 2 derece sakatlık indiriminden faydalanıyorum brüt ücret 838,11 tl kesintiler çıktıktan sonra kalan 600 tl kalıyor 54 tl sakatlık indirimi ile 654 tl kalıyor asgari geçim idnirimi 2 çocuk var eşim çalışmıyor onunla beraber 743,71 tl almam yerine 706,86 tl alıyorum yani geçim indirimi 52,86 tl kalıyor muhasebeye sordum ded senin geçim indirimin olduğu için ve prim düşük olduğu için bu kadar kalıyor ücret bu haksızlık değilmi birde arkadaşlara 1100 tl maaş veriyorlar tek ben engelli olduğum için 100 tl eksik veriyorlar acaba işkurumdan aldıkları içinmi yoksa yol parası vermiyorum diyemi avantaj sağlıyorlar devletin bize şağladığı avantajı işverenmi sağlıyacak nasıl hakımı alabilirim şikayet etme hakkımn varmı yardımcı olurmusunuz...

arkadaşım bendede aynı benzer sıkıntı var üç ayda bir maaş ikramiyemiz var bu ay sözde ikramiyeli maaş aldık 1018 lira birim maaş 1018 lira ikramiye almam gereken yerde 460 tl ikramiye verdiler bende anlamadım bu nasıl tam maaş bilemiyorum sordugumda ise kesintiler yapıldıktan sonra kalan bu kadar dediler ne kesintiymiş ama sözde özürlü kadrosundan çalışıyoruz birde 3. dereceden vergi indirimi alıyorum 170 tl zaten bu vergi indirimini almaya başladıktan sonra benim maaş işi karıştı acaba vergi indirimini uygulamayı bilmiyorlarda bu 170 tl lik miktarı maaşdan mı kesiyorlar acaba ben bu maaş bordromu nerede kimlere hesaplattırabilirim kim bana yardımcı olur bilen varsa buradan bilgi verirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

tesekkür edrim sayın hocam ama pek fazla anlamadım konudan yani benim işyerinden maaş bodro üzerinden ekşik olan 50 tl ye yakın olan farkı almam mı gerekiyor vermeleri mi gerekiyor ben söyledim biz veremeyiz bodro neyse odur diyor nasıl alabilirim şikayet etme hakkım varmı nereye edebilirim düzelmesi için ...

Muhasebe işlerinden hiç anlamadığım için sorunuzun net yanıtını veremiyorum maalesef.

Yukarıdaki bağlantıda yer alan örneğin çıktısını alıp muhasebe birimine gösterin bence. Muhasebeciler oradaki örneğe bakıp sizin bordronuzda hata olup olmadığını anlayacaklardır...

slm merhaba sayın hocam aynen dediğiniz gibi yazıcıdan çıktısını alıp verdim muhasebeye ama birşey demediler tamam dediler benim 15 aylık maaş ta olan ekşik paramı verirlermi vermezlerse şikayet etmem gerekirmi ...

bülent bey sizden bi isteyim olacak sizin burada vermiş oldugunuz linkin yazıcıdan çıktısını aldım işyerine götürdüm baktılar bu çalışmayan 2.dereceden özürlü vergi indirimi alan kişi için geçerli seni kapsamaz dediler beni yine baştan savdılar senin anlayacagın sizden ricam bana evli üç çocugu olan eşi çalışmayan 3.dereceden (%40)vergi indirimi alan kişinin asgari geçim indirim ve özürlü vergi indirimi nasıl hesaplanır maaşa ne kadar yansır bunun linkini verirseniz çok sevinecem maaşda gerçekten bir anormallik oldu bu vergi indirimi almaya başladıkatan sonra bu yazıyı acil sizden bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

evet bende bekliyorum bülent abi 2 çocuk var ama bilğin olsun:)

Üst Alt