Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşı 2500 TL olan birinin işverene maliyeti ne kadardır?

ilhan-33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

Maaşı 2500 Lira olan ve 1. derece sakatlık indirim hakkı bulunan birinin işverene maliyeti ne kadardır?

SSK + vergi + damga vergisi hepsi dahil 1200 TL maaliyet söz konusu olabilir mi? Yani, benim maliyetimin işveren için 3700 Lira olması mümkün mü?

Az once hesapladim.

Hesaplamalari detayli yazip kafanizi karistirmiyayim.

Sayet isveren sizi ozurlu kadrosunda calistiriyor ve SKK dan ozurlu tesvik kullaniyorsa, 1200TL maliyetiniz soz konusu olamaz.

Yukarda yazdigim tesviklerden yararlanan isverene sizin maliyetiniz 720 TL civari.

Özürlü teşviki uygulaması asgari ücrete kadar etkili oluyor dikkatinizi cekerim
Bence bu arkadaşımız %5 işveren indiriminden yaralanıyor
Bir işçinin sigorta prim maliyeti bordrosunun %33 civarıdır ortalama buna primin stopaş vergisinide eklerseniz 2500 lira için 1200 lira çıkması normal

Bunun için bizim muhasebecininde kullandığı (internetten) program var.
2500 TL net maaşın 1.derece sakatlık indirim hakkı ile brüt ücret karşılığı 3345,44 TL Yani işçi açısından net maaşının dışında devlete 845,44 TL ödeniyor.
Bu maaştan işveren payına düşüp devlete ödenen kısmı var, Yani SSK ve İşsizlik fonu ödemeleri için işverenin devlete ödediğide 719,27 TL.
Yani işveren 2500 TL net maaş işçiye verirken, devletede işçi adına 845,44 TL işveren adına 719,27 TL olmak üzere toplam 1564,71 TL ödüyor.
Yani 2500 TL net ücret alan işçinin işverene toplam maliyeti 4064,71 TL'dir.

Arkadaslar hakli,, tesvik Asgari ucret uzerinden hesaplaniyor.

Ben yanlis hesapladim.

ya arkadaşlar yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim fakat benim 2500.tl bordro üzerinde görünen maaş yani ssk primi + vergisi + damga vergisi 1200.tl fakat bu 1200.tl 1.derece özürlü raporu çıkartmadan önceki ödenen para şimdi raporum olduguna göre 2500.tlye toplam ödenecek prim ne kadar olacak işveren 1200.tl yerine ne kadar prim ödeyecek kazancımız nekadar olacak...

İlhan bey kısa ve öz bişekilde şöyle anlatimm yüksek bordrolu maaşlarda özürlü indiriminin bir esprisi yok özürlü çalıştırmanın işverene avantajı asgari ücrete kadar olan kısım için gecerli
Şöyle örnekliyelim
Sizin bordronuz 2500 tl işverenininz özürlü teşvikinden yararlancak işvereninize avantaj getirecek meblağ asgari ücrete kadar olan kısımın işverene düşen sigorta priminin %50 si kadar
Özürlü indirimnden yararlanmayıp sig primini düzenli ödeyen işverenin yararlandığı %5 işveren teşvikinden yaralanırsa bu sefer asgari ücrete kadar kısmından değil primin tamamı üzerinden %5lik bir avantaj sağlancak
İşin özü yüksek bordrolu calışanlar için özürlü prim indirimi avantajlı deil 2000 tl ve üzeri için,aksine dezavantajlı

2500.tl brüt maaş net degil... bunun ssk primi 920.tl 259.vergisi 16 tl de damga vergisi toplam 1195.tl bu ay 1.derece özürlü indiriminden yararlanacam muhasebecimle konuştum..259.tl vergi +16.tl damga vergisini bu ay bunlardan tamamen muafsın dedi yani biraz kafam karıştı açıkçası

2500 TL brüt maaş ise aşağıdaki gibi kesintiler olur.

Brüt Maaş 2500,00 TL
SSK (işçi) -350,00 TL
İşsizlik (işçi) -25,00 TL
Gelir Vergisi -213,75 TL (1.derece vergi indirimi ile, yoksa normalde 318,75 TL yani 1.derece ind.farkı 105 TL)
Damga vergisi -16,50 TL
Net Maaş 1894,75 TL Sizin almanız gereken maaş budur. Tabi bu hesaplarda yol, yemek, asgari geçim indirimi hariç tutulmuştur.

İşverenin ödeyecekleride,
SSK (işveren) -487,50 TL
İşsizlik (işveren) -50,00 TL

Sizin vermiş olduğunuz rakamları tutturamadım açıkcası :)

Arkadaşlar 2500 tl Net Maaş alıcam (1500 tl Kosgeb destekli-nitelikli eleman desteği) 2. dsereceden sakatlık indirimim var benim maliyetim ne kadar olucak işyerine? hesaplama formülünü vs varsa linkle bende hesaplayabilirim

Bu konuda Erkan arkadaşımıza bilgi verebilecek kimse var mı?

Üst Alt