Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşım geç yatığı için tazminat hak edebilir, işten çıkabilir miyim?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben özel bir işyerinde engelli kadrosunda çalışıyorum iki ayda bir uç ayda bir maaş yatırıyorlar bundan dolayı ben ve ailem maddi sıkıntılar cekıyoruz işten cıksam tazminat alabilirmiyim 49 aydır çalışıyorum son 6ay bu şekil geçti bu konuda ne yapmalıyım onerılerınızı almak isterim

noterden işyerine ihtar çekip sosyal haklarını alıp ayrılırsın arkadaşım işveren son 3 ayda maaşı en geç 21 gün geç yatırabilir.

Maaşınızın 2-3 ayda bir ödendiğini ispat edebilirseniz,4857 Sayılı İş Kanunu'nun 24.maddesine göre iş akdinizi fesh edebilir ve tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

İspat edebilirim banka hesap ile yatan para yok 40 aydır çalışıyorum ne kadar tazminat alırım

Arkadaşlar işten çıksam ne kadar tazminat alabilirim birde ben temizlik personeli olarak alındım misafirlere hizmet havlu işi temizlik görevlisinin görevleri nedir sizce

şimdiden değerli cevaplarınız için çok tşkler.

Haklı olarak iş fesi tazminat hakında

Merhaba arkadaşlar ben bir şirkette 3yıl 2aydır çalışıyorum son bir yıldır iki ayda bir 3ayda bir maaş ödeniyor engelli kadrosunda çalışıyorum iş yerin borcu var deyip bize geç maaş yatırabilirmi bide noterden yazı gondersem param ve tazminatın yine ödenmediği mahkeme yoluna gitsem sonuç nasıl olabilir avukat tutamam durumum yok yanlız basıma kendimi savunurum bide arkadaşlar haklı nedenle iş akdimi fes ettiğim için nazil bir tazminat hakkım olur sadece kıdem tazminatını alabılırım yada hem ihbar hem kıdemmi alabilirim maddi olarak çok zor durumdayım maaşımı alamadığım için kıredi odemem var kıredi kartı nasıl yapacam bilmiyorum değerli cevaplarınızı bekliyorum şimdiden tşkler.

Dava açmaya kalkar sanız avukat sız olmaz. Haklı yere fesih Te çift tazminat ödenir hem ihbar hem kıdem tazminatı ancak ihbar yıpranma olduğu için çok birsey tutmaz asıl yüksek gelecek kıdem dir. Maaşı geç yatırma konusunda ise bilgim yok

Avukat ne kadar ücret ister benden dava açmak için ve dava kaç ay sürebilir arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var lütfen cevap yazarmısınız ve site yönetimi

İmdat bey alacağınız para avukata gider şirket le uzlaşma yolunu seçin en küçük dosya 1500 tl gibi rakamlar dan başlar

Nasıl uzlaşabilirimki hangi konuda ne yapabilirim savcılığa suç duyurusunda bulunsam nasıl olur

Tazminatı mahkemeye gitmeden nasıl alabilirim

Savcılık dosyayı açınca para gitmeye başlar avukat va derken baya tuzlu olur. Oturup konuşun alacağınız için bir miktarı nı alın kalanı için de yazılı bir kağıt alıp işyerinden ayrılın. Nacizane öneri bu olur. Ama tabi ki Ufukalp abi en doğrusunu bilerek sizi yönlendirme yapar.

Ufuk hocam bu konuda önerinizi bekliyorum TSK. Ederim

Mahkemeye gitmeden tazminat alabilirmiyim bunun için nereye başvurmalıyım normalde devlet maddi durumu olmayan birisine avukat veriyor diye biliyorum ufuk hocam cevap yazabilirmisin yukardakileri okuyarak

@imdatusta Noterden ihtarname/ihbarname gönderebilirsiniz demiş arkadaş, gönderdiniz mi?

Noterden gönderdikten sonra size cevap vermek zorundalar eğer biriken maaşlarımı ve bundan sonra alacak maaşlarımı zamanında almadığım takdirde işten çıkışımı ve tazminatımı talep ediyorum vs gibi yazarsanız paranızı alabilirsiniz
İşten çıkarırlar ve tazminat verirlerse tazminatınızı çalıştığınız her yıl için şu anda aldığınız maaştan hesaplayarak tahmin edebilirsiniz.

Bunlarla da uğraşmak istemiyorum diyorsanız BİMERe yazabilirsiniz sanırım

Ne kadar tazminat alabilirim aldığım maaş 1387 içinde 3cü derece vergi indirimi eşim çalışmıyor iki çocuk 39 aydır çalışıyorum

Ne kadar tazminat alabilirim aldığım maaş 1387 içinde 3cü derece vergi indirimi eşim çalışmıyor iki çocuk 39 aydır çalışıyorum

Net brüt ünüz asgari ise 39 ay 3 yıl 3 ay yapar. 7500 tl yaklaşık tahmin olur. Eğer asgari ise hem ihbar hem kıdem tazminatı nız. Arkadaşın verdiği siteden hesaplamanız sağlıklı sonuç olur. Ancak bu parayı geçmesi zor eğer asgari ise.

Öncelikle üzüldüğümü belirtmek isterim. Gerek 4857 sayılı İ.K. gerek 5510 sayılı SGK, işçi ücretlerinin ödenmesi hususunda takip eden ayın 20. Gününe kadar ödemeyi zorunlu kılmıştır, aksi halde işçinin iş aktini haklı sebeple fesh etme hakkı tanımıştır. Sizin sorunuzun cevabı evett maaşların düzenli olarak ödenmemesi haklı sebeple çıkmanıza imkan tanir. Kidem olarak da her yıl bir brüt maaş alırsınız. Avukat masrafını falan düşünmeyin söyleyen arkadaşlar konuya vakif olmadan yorum yapmışlar. Noterden ihtarname çekin işi haklı sebeple fesh Ettiğiniz gerekçelerle yazın iş kanunu ve sgk kanunundan doğan her türlü alacakların 3 iş günü içinde ödenmesi diye ve bunların işlemlerim yaptıktan sonra bulunduğunuz il deki çalışma Bakanlığı bölge müdürlugune ihtarname ile gidin en kısa zamanda sonuçlanacak tir.
Noterde rakam belirtmeyin harca tabidir. Zaten sizin ihtarname sonuç verecektir işveren sizle uzlaşma talep edecektir. Bunun yazdıklarımi ben uyguladım ve tazminatı aldım benimki ücret değildi ancak haklı sebeple fesh edecegim bir durumdu yinede fark etmez. Tabi beni muhasebeci oldugum icin süreç daha kolaydı.
Oldu ki mahkeme intikal etti bir arkadaşım 27 ay çalıştığı firmayı mahkeme verdi avukat tek kuruş almadı avukat ile dava sonucuna göre anlaştılar ve tazminatın yüzde 10 ile zaten mahkeme sonuçlandiği zaman senin tazminata av. Ücreti de ekleniyor karşı tarafa ve tazminatın da anlaşılan kismi. Bordro veya ücret pusulaların da imzanız yoksa mahkeme gitmesi zor

Son düzenleme:
Yücel hocam çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için rakam. Derken hocam alacağım maaş ücretimi notere soylemiyim bide çalışma bakanlığı iş kur mudurlüğümü oluyor

Rakamdan kastım noter değerli evrak uzerindeki rakama göre harç alır yani derseniz çekeceğiniz ihtarnamede .... kadar alacağım var o alacağınız üzerinden harç ödersiniz ancak sadece her türlü hak ve alacaginizin şeklinde bir tabir ile maksimum 100 TL ödersiniz hızlı posta dahil.

İskur değil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her ilde müdürlüğü vardır genelde İskur içerisinde, Ankara da o şekilde, gereken her türlü yardım ve desteği sağlıyorlar ve tel numaraları da 170 benimle verdiğim bilgileri bu numarayı arayarak da öğrenebilirsin. Bimere yazsan da buraya yonlendiriliyorsun tabi süreci senin adına bimer yapıyor senin dilekçenin ilgili kuruma gönderiyor ve cevabı senle paylaşıyorlar.

Hocam mahkemeye gitmeden tazminatını alabilirim diyilmi iş veren maddi olarak mahkemeden çekinebilir

Süreç şu şekilde olacak.
Personel sayısını bilmiyorum maaşların bankadan ödeme zorunluluğu var mı eğer banka ödeme zorunluluğu kadar personel varsa (1 hazirana kadar 10 personel, 1 haziran sonrası 5 personel) maaşların düzensizliği sizin en büyük ispatiniz bu sebeple işveren yanlışın farkında ikinci olarak bordro ve ücret pusulaların da imzanız olmayan her ay maaşını almış da olsanız ödenmemiş sayılır ve mahkeme bunlarında ödenmesi ne karar verebilir bu ikinci durum .
En önemlisi ise mahkemeden önce bakanligin inceleme için sizin ise başladığınız tarihten itibaren dosyaları istemesi işverenin bunu isteyeceğini sanmam personel özlük dosyası tamam, bordro ve ücret pusulaların da imzanız yoksa siz le birlikte tüm personel imzaları . Bu sebepten noter ihtarname si sizin işinizi çözer diye düşünüyorum. Tabi yukarıdaki durumları göz önüne alarak.
Aksi halde mahkemeye intikal edebilir

Allah razı olsun yücel bey sizden sağa olun değerli bilgilerinize aydınlattınız hem beni hem de sitede olan arkadaşları çok teşekkürler allah Gönlünüze göre versin

Rica ederim, bu benim en hassas olduğum konu muhasebeci olarak işçi hakları malesef işverenlerin bir çoğu işçi haklarını gözetmeden ticaret yapıyor ve mağduriyetler artıyor. Ben form da cok aktif olarak bulunmam ancak sizin mağduriyetinizi görünce yardımcı olmak istedim.

Hocam çalıştığım işyerinin borcu varmış ondan maaşlar yatmıyor zamanında ama doğrumu yalanmı bilmiyorum tabi 90 işçi çalışıyor muhasebeye gidiyom para istiyom para yok diyor çalışan çalıştığım iş yeri vergi indirimini bile tam vermiyor kendime şu iş arıyorum bulursam derhal gerekeni yapacam evli olduğum için bu kadar sabır etim belki ekpss de atanırım allahtan her şeyin hayırlısı

Üst Alt