Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşım raporum yenilenince durdurulur mu?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
%75 bir raporum var büyük ihtimalle %70'in altına zaten düşmez herhalde sanıyorum ki aynı veriler ama diyelim ki %70-73 filan yapacakları tutarsa maaşım durur mu?

evet raporumu yenileticem. ekimde bitiyo ama önceden hallediyim dedim.

asliölge
en güzelını edıon.her ihtımalı düşünmek gerek.vaktınden evvel raporu teslım edecegın için maaşına bişi olmaz.
%40 %69 arası 500 küsür tl
%70 ve üzeri 800 küsür tl
yeni raporunuz %69 ve aşagısına düşerse sadece alacagınız maaşın mıktarı degişir azalır ama %70 ve üzerinde kalmaya devam ederse maaşınızda azalma ya da artış olmaz.bi an önce raporu yenıleyın ve teslım edınkı kafanız rahat etsin

Rapor islemleri bittikten sonra raporu teslim alıp kaymakamliga ya da aile politikalar seyine bi götürelim yoksa sistem kendi mi isliyor?

asliölge
en güzeli kendı işini kendın gör elınle teslım et.zaten rapor çıkarınca e devlete işlenıo e devlet üzerındende bildirim edebilin

asliölge

Merhabalar, raporu yenileyip 1 kopyasını vakfa gidip teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim etmediğiniz sürece, maaşınızı alamazsınız. Raporu mütevelli heyeti Eylül ayı toplantısı yapılmadan önce teslim etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde, Ekim maaşını muhtemelen alamazsınız. Çünkü raporlar da heyetten geçer ve kabul edilir (en azından bana verilen bilgi bu ve benimki de bu süreçten geçti) yani bu yüzden raporu bir an önce yenileyip bağlı olduğunuz SYDV'ye teslim etmenizi tavsiye ederim.

Ekleme: Raporu yenilediniz ancak Eylül ayı mütevelli heyeti toplantısına yetişmedi, yani heyet toplantısından sonra teslim ettiniz diyelim. Ekim ayı maaşını alamazsınız muhtemelen ancak, Kasım ayında, Ekim ayı + Kasım ayı maaşını birlikte alırsınız. Yani, geriye dönük ödemenizi alırsınız.

yaa teşekkür ederim ancak. hiçbir hastanede randevu bulamıyorum. raporlar ikinci bir bildiriye kadar da sanırım uzatılmış. acaba o yüzden mi randevu yok? hiç anlamadım yani insanı mağdur ediyolar..

asliölge
raporu illa bulundugnuz il ya da ilçeden degıl engellı sağlık kurul raoru veren türkiyedeki herhangı bir hastanedende alabılırsın.hastanelerın lıstesını googleye yazınca orda görursun
ikametınden farklı ilden rapor alan arkadasım var.

öyledir ama acaba zor mudur? bi de ben yenileticem ilk kez almicam. bursadan cikarmistim 2 sene once simdi istanbulda yenilettirebilir miyim? yani kolay olur mu? kac gunde biter islemler..

2 yıl süreli raporların yenilenmesi 2. Emre kadar durdurulmuş.maaşlarda kesilmeyecek.

Bu bilgi kesin mi nerden duyruluyor ben de takip edeyim. bir de hangi tarihe kadar olduğunu biliyor musunuz? olurda geç kalırsam mağdur olmayayım🙏🏻🙏🏻🙏🏻

asliölge

Evet aynı durumdayım.burada hem hastahaneye hem kaymakamlığa gittim.ikiside aynı şeyi söyledi.

yeni bir haber alırsanız tekrar söyler misiniz bana?🙏🏻

dişarı çıkmam yasak Raporumu yeniletemedim maasim durdurulur mu?

Korona sebebiyle karantina altına aldım riskli olduğum icin randevuda alamıyorum. yenilenmezse maasim kesilir mi?? uzatıldı diyolar ama kesilenler olmus galiba.

asliölge Merhaba. Geçen hafta benim maaşımı durdurmuşlar. 20 Temmuz tarihli kontrol yazısında 3 ay içinde raporu yenılemezsenız aylıklarınız durtdurulacaktır dendı . Ama daha 2 ay dolmadan sebepsiz yere durdurmuşlar. Halbuki muayene işlemler bitmişti. Daha dün heyet kurulunda raporu yenılettım ve sgk ya gondereceklerdir .Şimdi ne zaman aylığım aktif hale getıırler merak ediyorum. Umaım sizin başınıza gelmez.

bahsettiğiniz kontrol yazısı nedir? ben sağlık kurulunu aradığımda boşuna hastaneye gitmeyin dediler. maaş için ayrı aramadım acaba arasam mı? bilgiyi siz nerden aldınız? of ya insallah basima gelmez zaten karantinadayim nasil cikayim ki

[FONT=sans-serif]Ben SGM unkapanından arandım .Dedıler kı 2.kez kontrol muayene olmanız gerekıyor dıye. Buna gore de hastaneye yenıden muayene için sevk yazısı hazırladılar. Ben o yazıyla hastaneye gidip muayene oldum. Ve daha sonra heyet kurulna girdim. Ordan da engellı raporu çıkmış ama kagıdı bana vermedıler. E-devlet kendım görebılıyormuşum . Rapor kagıdı da SGM ye göndereceklermış.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sizin yapmanız gereken şey telefonda SGK ya karantına da oldugunuzu belirtmeniz.. O zaman tüm işlemlerınızı ileri tarıhe atabılırler .ya da muayene surenızı uzatabılırler.[/FONT]

asliölge
Sanırım siz engelli maaşı alıyorsunuz, Astronot kardeşimiz ise vergi indirimi ile emeklilik maaşından bahsediyor. Bu iki konu farklı, süreli engelli raporları süresi uzatılması konusu engelli maaşını kesmeyebilirler. Ama süreli vergi indirimi ile emekliliği, rapor süresinin uzatılması konusu etkilemiyor, maaş kesiliyor.

ay yok evet ben engelli maasindan bahsediyorum, düz devlet hastanesinden alinan raporla

Üst Alt