Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşım SGK'da az gösteriliyor. Düzeltilmesi için ne yapmam lazım?

art_SRY

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba %57 engelliyim vergi indirimli çalışıyorum çalıştığım isyerinde aldığım maaş sgk evraklarında girdiğim günden beri az gösteriliyor gerçek maaş ile gösterilen maaş iki kat farkediyor emekliliğim yaklaştığı için birkaç araştırma hesap yaptım benim hesabıma göre bağlanacak maaşte çok farkediyor şimdi bundan sonra dananın kuyruğu kopuyor
1-şikayet etsek işveren şikayet eden kişiyi öğrenebilirmi?
2-diyelimki araştırdılar gerçek maaşı buldular eski ödenmiş primleri gerçek yüksek olan maaşı direk yansıtıp sgk dan düzeltirlermi ?
3- maaşı yükseltiklerini varsayarsak maaş gerçekte olduğu gibi iki katı farkedermi? yani eski düşük maaşla 650 alacaksak yüksek maaşla 1200 emekli maaşı bağlanırmı?
gelen memurlar şikater üzerine sadece maaş hesabınamı bakar yoksa şimdiye kadar kullanmadığımız izinler,mesailer v.s. hepsini araştırırmı?
konu hakkında bilgisi olan başından böyle bir olay geçmiş olan bilgi verirse çok sevinirim malum şuanda %90 çalışanımız böyle çalışıyor en azından örnek teşkil eder.

İşverenle ikinizi bi paket yaparsa hakim görürsün.
Büyük firmalar bunu yapmaz. Ancak merdiven altı veya çapı çok ufak firmalar yapar.
Bu firmalara işçide ortaktır. Suçun büyüğü esasında çalışmayı bu şartalrda kabullenmiş kişilerdir.
Siz aynı zamanda vergide kaçırmış durumdasınız.
Biz devlete maaşımızın 3/1 ini verirken. Siz 6/1..9...16/1 ini vermiş oluyorsunuz.

Saww,keşke dediğin gibi olsa.
Büyük firmalar hatta kurumsal firmalar bile yapıyor.
Maaşın kaç olursa olsun,asgari ücret ya da çok az bir üstü gösteriliyor bordroda ve bankaya yatan tutar bu miktar.
Maaşın gerisi ve fazla mesai ücretleri ise elden veriliyor,ne sigorta primi,ne gelir vergisi,ne damga vergisi,ne işsizlik ödeneği ödenmemiş oluyor bu kısımdan.

Bu dediğinize katılmam. En azından gözlerimle görmeden inanmam.
Ben 3 büyük kurumsal firmada çalıştım. Hiç birinde böyle bir şey görmedim.
Ben buna dayanarak emin bir ifade verdim.:) İstisnlar olabilir elbet.

Ben de gördüğümden,hatta yaşadığımdan emin konuştum,tanık olmasam bu şekilde yazamazdım.
İnanın sizin söylediğinizin doğru olmasını çok arzulardım ama malesef bu yöntem oldukça yaygın.

bizim çalıştığımız firma orta ölçekli denilebilir çokta önemli değil aslında asıl yapılması gereken nedir bunu tartışmak lazım doğrusu aldığın net maaşın brütü bulunup yatırılması gerekiyorsa o yatırılacak.. birde asıl önemli olan emekli maaşı patron bunu az yatırmakla devletten vergi kaçırmayı boırakın sizin emekli maaşınızdan çalıyor!!!! bu konu nasıl çözülür aslında devlet olaya el atıp kontrol mekanizmasını biraz arttırsa sorun çözülür diye düşünüyorum devletin bu yapılandan haberi yokmu sizce vergş denetleme memurları nasıl rot çizip faturaları kontrol ediyorsa aynı şekilde bu kontrolleri arttırp çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı memurları denetleyebilir ama asıl sorunumuz bizim devletin emekli maaşlarının fazla olmasını istemememsi

Evet arkadaslar benım iş yerimde 15 yıldır bunu yapıyo yanı aldığım maas farklı bodro faklı ama malesef calışmaya mecbur oldugumuz için sesimizi çıkartamıyoruz göz gore hakkımızı yedırıyoruz:(

aslında şimdi çok belli olmuyor bize ne kaybettirdiğinin farkında değiliz sağlıktn yararlanabiliyoruz yarın birgün emekli olduğumuzda aynı anda aynı şartlarda emekli olduğun kişi atıyorum 1200 alırken sen 800 alacaksın aradaki farka bakarmısın çok şey kaybediyoruz aslında benim sormak istediğim burada mesela şikayet ettik gelen memurlar inceledi geriye dönük brüt ücretleride işverene ceza keserek düzeltiyorlarmı yoksa bundan sonrakilerimi düzeltiyorlar.

Üst Alt