Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşıma vergi indirim farkı yansıyor mu bilemedim..?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
benim bodromndada
görevi sakat
birim ücret 966.51
net ücret 715.00

calıştıgı gün saat tutar gün tutar saat ödenekler muhtelif kesintiler
normal 30 966.51 prim:
hafta sonu
genel tat
ücretsiz izin
yıllık izin
hafta t.m
resmi t m
dini bayaram
diğer
fazla mesai
ikramiye
sigortalı gün : 30

toplam bürüt gelir 966.51
sigorta matrahı 966.51
sendika indirim
özel indirim 150.00
gelir vergisi matrahı 671.53
küm gel ver matrahı 7.215.13
özel ödenek
cocuk parası

sig primi 135.31 agi 49.92
gelir vergisi 100.73 net ödenen 762
damga vergisi 5.80
işsizlik sig işçi pay 9.67
net kazanc 715

benim defterdarlıktan 3 derece indirim yazım var ama uygulanıyormu bu durumda

vergi indirimi

150tl degil yalnız 160tl olması lazım 150tl geçen sene ye aitiyi bakın 160tl olması lazım

Evt uygulanıyor.Ancak falim arkadaşında dediği gibi özel indidim 2009 için 160 TL olması gerekiyor.

selam,peki bu her ay olan 160tl lik vergi indirimi parasını maaşımla beraber vericeklermi bilgilendirirseniz sevinirim,
saygılar.

160 TL size vergi indirimi parası vermeyecekler. Gelir verginiz indirimli olarak hesaplandığından, maaşınızda şu anda 24 TL'lik bir eklenti zaten var. Başka ek bir ücret almayacaksınız.

şimdi ben %46 raporum var ben kaçıncı derecedenim bide bende özel ergi indirimi 69 700 bide ben vergi indirimi almadım ama şirketim beni vergi indirimine kaydetmiş nsl oluyor bende anlamadım bilgisi olanlar bana yadımcı olabilirmi...

şirketin sana vergi ind.kaydedemez.o ankaradan gelir id.kurumundan veriliyor.raporla birlikte bulundugun yerin defderdarlıgına veya maliyesine müracaat et

lakoste;
%46 3.dereceden engellisin anlamına gelir.. 69700 yazdığın rakamda büyük ihtimal Asgari geçim indirimi (AGİ) denen vergi iadesidir.Bunun engel durumu ile alakası olmayıp,eş ve çocuk durumuna göre farklılık gösterir.Bu iadeyi her ay işveren maaşına yansıtması gerekir.
Ayrıca maliyeden vergi indirimi belgesi almışsan en az 24 TL de sakatlıktan doğan vergi iadesi maaşına eklemeleri gerekir.

Iyide ben muhamebeciye sordum birinci dereceden vergi indirimi alan kişiler gelir vergisi bölümü sıfır olarak yazılır yane arkadaşa indirim yapılmıyor..

Yapılsa idi gelir vergisi bölümü arkadaşın netine yazılırdı sanırım..

yaa arkadaşlar bu vergi indirimi konusunda net bilgisi olan varmı %63 oranında vergi indirimi aldım maaşıma hiç bişi yansımadı sordugumda ise daha öncedende yansıtılıyormuş dendi peki niye göremedik dedim hiç bu parayı sigortadan düşülüyor diyor insan kay şefi anlamadıgım bu para net maaşımın üstüne eklenmezmi yanlışmıyım diyelimki net 712 tl maaş 50 tl agi vergi indirimide 49 tl toplam 811 tl bordroda özell indirim 49 tl yazıyor başka sakatlıkla ilgili hiç bişi yazmıyor..

Üst Alt