Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşıma vergi indirimi uygulanıyor mu? Emeklilik için bu önemli mi?

dalton

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2 senedir % 45 çalışabilir raporumla bir kurumda işçi olarak çalışıyorum. arkdaşlarımdan aldığım bilgiye göre sgk tan 19 yılda emekli olabilmem için vergi indirimini yaptırmam gerekiyormuş. Yani kendim 3 derece özürlü olduğumdan 19 yılda emekli olabilmem için mal müdürlüğü (maliye müdürlükleri) ne başvuruda bulunmam gerekiyormuş ve kurum tarafından vergi kesintisinin maaşıma yansıyıp yansımadığımı bodromdan anlıyamıyorum.
yaklaşık 1000 net maaş alıyorum bodromda ki vergi kesintisi payı 175-180 tl arası bilin bi arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun teşekkürler.

Selam dalton,

Vergi indirimini alabilmen için bağlı olduğun ildeki defderdarlığa giderek ( 2006 yılından sonra almış olduğun raporla ) bir dilekçe ile başvurman gerekiyor.

Bu arada vergi indirimi uygulanıp uygulanmadığını anlamak için maaş bordronda sakatlık indirimi adı altında 160.00 tl lik bir indirim sütunu görebiliyorsan SGK nezdinde engellisin demektir. Bu engelli anlamı senin vergi indiriminden faydalanıyorsun anlamına gelmez.Bunun için yukarıda da bahsettiğim gibi erken emekli olabilmen için defderdarlıktan gelir vergisi indirimi alman gerekir.
Saygılar

Bordroda uygulansa dahi, bu, resmi olarak vergi indirim hakkı elde ettiğiniz anlamına gelmez. Vergi indirim hakkı elde edebilmek için çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında sakatlık indiriminden yararlanmak için şahsen defterdarlığa başvuruş olmak ve bu hakkı elde etmiş olmak şart (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)
Bunu bugüne dek yapmamışsanız, demek ki bu hakkı elde etmemişsiniz demektir.
Bu hakkı ne zaman elde ederseniz edin, fark etmez. Önemli olan şey bu hakkı elde etmektir.. Bu olduğunda erken emeklilik hakkını da elde etmiş olacaksınız otomatik olarak.

Üst Alt