Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşıma Vergi İndirimi yansımış mı?

memur14

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%49 engelli raporumla 3. dereceden süresiz vergi indirimine sahibim. Daha önce özel sektörde çalışıyorken maaşıma yansıyordu. Kasım ayından itibaren memur oldum kamuda çalışıyorum. İşe başlar başlamaz maliyeden gerekli yazıyı alıp işyerime verdim fakat işyerim yazımı Ocak Ay'ında gerekli yerlere göndermiş Ocak maaşında maaşıma vergi indirimi yansıyacağı söylendi. Bordroma baktığımda bana yansımamış gibi geliyor. Yansıyıp yansımadığını nasıl anlayacağız? Bunun hesabı nasıl yapılıyor? Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler
(Aralık Bordro)

Ocak Bordro

Kasım ayı bordromda aralık ayı ile aynı.

Ayni sorunun cevabini bende ariyorum.12/1 hizmetli memur evli es calismiyor 6 yasin altinda bi cocugum var 3. Derece vergi indirimi Heryerde 2141 yaziyor benim ocak maasi 2160 bunun 60 i sendika yani maas 2100 civari gorunuyor bu 41 nerde vergi indirimi dahada artirmasi gerekmiyormuydu varmi bi eksiklik

bende hesap yaptığımda %3 zam la 1977 olması lazım. 1984 olmuş demek ki vergi indirimim 7 tl yansımış:)

2033 tu maas benim valla bisey cozemedim ben bize bu mutemet lazim.

bende öyle bi başlık açıp soru sordum bilgilerimi de yazdım ama sanırım vergi indirimi konusunda bilgisi olan yok.. cevap gelmedi bi türlü.. benimde derece kademe 9/1 evli çocuksuz ve sendika parası 60 tl ile birlikte maaşım 2126..

memur 14 bordronuzda engelli indirimi yansımamış

hakan7272 senin bordronda yansımış

saygılar

Arkadaşlar bunun en kolay yolu bordronuza bakın. Gelir vergisi kesilmiyorsa vergi indirimi yansımıştır. Kesiliyorsa yansımamış.Yani bordrona baktığında gelir vergisi kısmı 0 TL yazıyorsa sorun yok. Orada bir tutar varsa o zaman işlemin gerçekleşmemiş demektir. Tabi Maliyeden raporun onaylandığına dair kağıdın maaş değişikliğine giden arkadaş tarafından bir defaya mahsus malmüdürlüğüne bildirimi de gerekiyor.
Benim 2.derece vergi indirimim var ve maaşımdan hiç gelir vergisi kesilmiyor. Bordrodan görebilirsiniz.

Son düzenleme:
sağol DADAS06 bana da yansımamış gibi geldi. ama one day gelir vergisi kesiliyorsa yansımıştır demis. bordroda gelir vergisi gorunuyor zaten. yansımış mı oluyor o zaman ? benim bildiğim gelir vergisi yansıyorsa kesilmemiş demek olmyor mu?

Haklısın memur14 hatamı yukarıda ki yazımda düzelttim. Uyarın için tşk.

memur14 kardeş daha pratik yolu: aynı derece aynı kadroda arkadaşınla maaş bordrosu karşılaştır. Muhasebeciyede vergi indiriminden faydalandığını da uyar.
Aradaki farkı görebilirsiniz.

karşılaştırdım. o da engelli o da 3. derece vergi indirimi bordrosu benle aynı:) o yuzden isin icinden cıkamadım:) gelir vergisi görünüyorsa yansımıyor demek o zaman

yahu normal memur bondrosu dedim. Hiç mi yok yanınızdaki normal kadroda olanlar.
işin içinden çıkmamanız zaten normaldi.

12/1 hizmetli lise mezunu evli es calismiyor 3 yasinda cocuk 3.dereceden vergi indirimi sendika 2164 tl yatmis dogrumudur

Gelir vergisi7.54 yaziyor

Erdal Kardeş,
gelir vergisi 7,54 gibi çok düşük bir rakam yazıyorsa sizin maaşınıza vergi indirimi uygulanmış demektir.
o 7.54 tl agi ve vergi indirimi çıktıktan sonra kesilen gelir vergisi tutarıdır.

Cok tesekkur ederim bu gelir vergisi normal memurda kac acaba ama aydinlattiginiz icin tslr ederim sagolun.

Gelir vergisi, vergiye tabi kazanca göre değişiklik gösterir maaş ne kadar fazlaysa vergi de o kadar fazladır.

Çalıştığınız işyerinin maaş birimiyle görüşün bordroda Gelir Vergisi kesintisi 0tl olmalıdır.Ankaradan vergi indirimi yazısı ve raporunuz gelip maaş birimi tarafından işleme konulmamış olabilir benim olmuştu 1 dene geç girildi.

Üst Alt