Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşıma zam gelince evde bakım kriterlerini aşacağız. Ne önerirsiniz?

Kurt1453

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Biz 82 yasindaki nineme baktigimiZ icin evde bakim maasina basvurduk bizi gelir testine soktular aylik gelirimiz kisi basi 761 lira cikti ve maasi subat ayindan itibaren baglanacigini bildirdiler

ancak ben ozel bi sirkette calisiyorum ve maasima zam subat ayindan itibaren geleck ve bizim gelirimiz kisi basi 784 lirayi gececek
bu durumda maasimdaki zammi bildirmelimiyiz veya sadece ailede sadece biri ise basladiginda mi bildirmeliyiz zammi bildirmemize gerek var mi?
Bildirmessek geri ödeme talebiyle karsi karsiya gelebilirmiyiz..
veya teyze oglumun ikametini bizim ewe alsak yeterli olurmu.teyzeoglum universite okuo bu bi sikinti yaratir mi ikameti alsakda bi ise yaramaz mi acaba?

lutfen yardim edin simdiden tesekkurler

evet gelir ortalamasını geçtiğiniz tespit edilirse kesilir bakım parası o yüzden bildirmeniz gerekir ilerde geriye dönük borcunuz çıkabilir

Kurt1453
hane içindeki her türlü gelir değişikliğini en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 2016 yılı için 784,97 TLüstüne çıkarsa ve siz gelir değişikliğini bildirmeyip evde bakım aylığı almaya devam ederseniz ve sonradan bunun tespiti halinde sizden yersiz ödenen tüm aylıklar faiziyle birlikte geri tahsil edilir. yani yersiz ödeme iddiasıyla size borç çıkartırlar.
bu tür sorunları yaşamamak adına hane içindeki tüm gelir değişikliklerini vaktinde bildirmenizi tavsiye ederim.

Üst Alt