Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşımın yattığı banka maaşıma bloke koydu!?

selinalacabey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 4 yıldır tarım bakanlığında de engelli memurum kurumum vakıfbank ile anlaşmalı maaşlarımızı o bankaya yatırıyor.. fakat benim kredi kartı borcumdan dolayı maaşım 2 yıldır 4/1 kesiliyor ve ben maaşımın 4/1 hacize gidiyor.. vakıfbankta hacizde sırada olan banka.. 3 gündür vakıfbank benim hesabımdaki paraya bloke koydu hiçbir işlem yapamıyorum...
bunu yasal olarak yapabilir mi? ben zaten hacizliyim zaten ödüyorum. ne yapmalıyım..?

Merhaba direk bankayı arayın ve bu şikayetinizi dile getirin çünkü yasal olarak icradan haciz bile gelse kişinin maaşının 3/1 gibi kısmına geliyor geri kalan oran kişinin yaşamını idam ettirmesi gerektiğinden ev geçindirdiğinden vs. haczedilemiyor bankaların bunu legal olarak yapmadıklarını düşünüyorum.Sonuçta hacizde bile tamamına el koyulmazken banka kendini garantiye almak adına böyle saçma sapan bir iş yapıyor.

Blokenin kaldırılması için şubeyle görüşün sistemsel bi problemdir büyük ihtimalle maaş üzerinden kesintiler dekontunu cıkarıp blokeyi koyan şube personeli kim ise özellikle isim öğrenin onunla irtibata geçin problem yaşamazsınız

Arkadaşlar bir benzer durum benim başımda var emekli maaşımı ilk alacagım zaman toplu para birikmiş emekli maaşımı alacaktım vergi dairesi banka hesabıma ( emekli maaş ) hesabıma bloke koymuş blokeyi çözdürmem için ne yapmam gerekir

Maaşını aldığın bankaya borcun var ve ödemiyosan bankada maaşına bloke koyar.Bankacılık sözleşmesindede bu yazıyor.Yargıya gitsen bloken kaldırabilir ama mahkemede kaç yıl sürer Allah kerim.Blokeni kaldırmak istiyosan, maaşına neden bloke konulmuş ise o borcunun tamamını ödemen lazım.Mümkün mertebede maaşını aldığın bankadan kredi kartı, kredi, ek hesap kullanma.Ödeme yapmadığın zaman maaşına bloke koyar.

İşin içerisine devlet girerse çarşı pazar karışır ama hacizde olsa maaşının üçte birinden fazlasını kesemez.Bankayla git görüş muhtemelen maaşının üçte birini kesip sana verecekler

jackal75

devlet, amme alacaklarının tahsilinde öncelik sahibidir. alacağın içeri ticarete bağlı gelir, kdv, stopaj gibi kalemleri içeren alacaklar ise bu blokeyi çözmüyorlar. ödemenizi istiyorlar. sadece bir örnek gördüm, kişinin idari para cezası nedeniyle hesabına bloke konmuştu. vergi dairesi müdürünün talimatıyla kaldırıldı.

bu blokaj işlemi, hesapta o an olan paraya gelen bir uygulama. hesabınızda işlem uygulandığında para yoksa ve daha sonradan para girişi varsa bloke edemiyor sistem. o nedenle size bir diğer tavsiyem, hesabınıza para geldiği anda bir an evvel paranızı bir tanıdığınızın hesabına aktarmanız olacaktır.

umarım istediğiniz gibi hallolur.

Üst Alt