Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşlı yaşlı hastaya Evde Bakım Aylığı alınabilir mi?

weled

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, anneanem bizde kalıyor, dedemden kalan maaşı (680TL) var. Babam asgari ücretten çalışmakta. ben işten ayrıldım.
Evde 4 kişi kalıyoruz ve 1 tane de üniversite de okuyan kardeşim var. Evde bakım aylığı için başvuruda bulunsak ne olur ?
Anneannem de yıllardır akciğer hastası ve diğer yaşlılık hastalıkları var. Hastaneye gidecek durumu yok, Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

bulundugunuz yerdekı sosyal hızmetlere gıdın onlar sızı yonlendırır alabılırsınız dıye dusunuyorum

allakasi;

Şuan için şartlar uygun ama;
1) Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir rapor alınmamış şimdiye kadar.
2) Sağlık raporu almak için hastaneye gidecek durumda değil.
3) Ben gelecek ay tekrar iş başı yapacağım, o zaman gelir düzeyi yükseldiği için iptal mi olacak ?

Şimdi ne yapacam ben ??? :-/

Saglik raporu vs. kritelleri yerine getirseniz ve bakin massi baglansa bile Malesef siz ise girdiginizde gelir kriteri ni asicaginiz icin bakim maasi kesilir kisi başına düşen gelir 510 lirayi gecmemesi gerekiyor

Evde bakım aylığı için şu 3 şarta uygun bulunmanız gerekir. bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu. Raporda oranın en az elli ve "ağır özürlü" kısmının "evet" olarak işaretlenmesi zorunludur. biri olmasın rapor uygun bulunmaz evde bakım aylığı bağlanmaz.
2. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liraya eşit ya da üstünde olmamalıdır. Üniversitede okuyan kardeşiniz 25 yaşını doldurmamış ve bekarsa o da hanede sayılır. Bu durumda 5 kişinin toplam geliri 2552,25 altında çıkarsa gelir açısından uygun sayılırsınız.
3. Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin bakıma muhtaç olduğu yönünde olumlu kanaat bildirmesi şarttır. Eğer bakıma muhtaç kabul edilmezse aylık baglanmaz.
Bunun için şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
verdiğim linkin NOT kısmında yazanları dikkatle okuyunuz. Eğer A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bağımlı ya da en az ikisinde kısmen bagımlı oldugu yönünde heyet olumlu kanaat bildirirse evde bakım aylığı baglanır. O yüzden linki bunu bilerek inceleyip bir ön fikir edinmeye çalışın.
Lakin yaşlılıktan kaynaklanan bakıma muhtaçlığı degerlendirilmeyecektir unutmayın. Yaştan dolayı değil hastalıklarından dolayı bakıma muhtaçlığını degerlendirecekler.

Hastanızı hastaneye götüremiyormuşsunuz. BUnun için "184 ALO SABİM" hattını arayın ve bu konuda neler yapılabileceği konusunda bilgi alın. 184 ALO SABİM hakkında bilgi için bkz:Belge Göster

Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkürler, Aradığım cevabı bulmuş oldum sayenizde.
Kişi başı gelir düzeyinin altındayız, Muhtaçlık Kriterlerininde 1 tanesine Tam Bağımlı, 2 tanesine Kısmen Bağımlı durumda,
Geriye kalan tek şey Heyet Raporu. En kısa zamanda onu da ayarlayacağız.
Tekrar teşekkürler...

Merhabalar, heyet raporu için koşturma içindeydik ve sonuçlandı.
%90 sağlık engeli var. ama AĞIR ÖZÜRLÜ DEĞİL. Dolayısıyla bakım maaşına başvuru bile yapamıyoruz.
Peki bu nasıl olur. Ağır özürlü olması için %100 mü olması lazım. Ben bu durumu anlayabilmiş değilim. :(

agır ozurlu olması ıcın hıcbır ısını kendısı yapamaması lazım bırde kurulun onunde bunu gosterırse veriyorlar ama yasına da baglı

ya diyorum ya bu işin civisi cıkmış %90 rapor al ama agır yazmadıgı icin bakım parası alma kızdımı kızdı diyorlar ya zaten baba anne en az 70 yaş üstüdür zaten bir iş yapamaz rapora görede zaten hasta neden vermezler anlamak mümkün degil ben bu işin altında art niyet ararım kardeşim vede bilerek vermiyorlar il saglık müdürlügüne şikayet edin bence hakkınızı arayın
gecmiş olsun acil şifalar..sevgi ve saygı ile..

"%90 verecek kadar hasta ama durumu ağır değil." Bunu anlıyorum bundan. 87yaşında baston desteği ile ev içinde yürüyor. WC ihtiyacını gideriyor. yemeğini kendisi yiyor. Aklı yerinde. Ama olan bu kadar. kendi başına yaşayamayacak durumda.
Metin bey İl Sağlık Müdürlüğü aklıma gelmemişti, arasamda ne kadar haklı durumda olabilirim bilemiyorum. :(

rapora itiraz edin. ya da aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne giderek durumu anlatın. hastanızın agır özürlü rapor alıp alma duurmunu sorun. mümkünse onların önerdiği şekilde hareket edin.
il sağlık müdürlüğüne itiraz edin desem o süreç de bıktırıcı düzeyde.
acaba il müdürlüğü evde bakım aylığı için sevk yazıp tekrar rapor için başvurunuzu sağlayabilir mi şansınızı deneyin.

kardeşim deden kalan maaş haktır. ona kesillikle dokunamazlar. maaşa bağlatabilirsiniz... babaannemize geçmiş olsun diyorum...

Kalem;
Başımda şuan başka olaylar var ama kısa zamanda ilgilenecem

sedatgedik;
Teşekkürler. Bakacaz artık ...

Üst Alt