Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Madde bağımlılığım ve ailevi sorunlarım var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

İbrahim.63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selam arkadaşlar 2.5 aylık askerim ve hayatım mahvoldu resmen madde bağımlılığım var 5 yıl gibi kafa yapan herşeyi kullandım çakmak gazı bile içtim sadece eroin kullanmadım geri kalan herşeyi kullandım aşırı mutsuzum askerde kimseyle konuşmuyorum geceleri uyku uyuyamıyorum uyusam kabuslar görüyorum uyumak bile istemiyorum yemek yiyemiyorum duvarlar ustume üstüme geliyor hiç bir zaman normal düşünemiyorum hep kötü düşünceler var aklımda intihar etmek istiyorum burda yaşamaktansa ölmeyi tercih ediyorum babam yok annem kardeşimle kalıyorum eve bakan yok ev kira o sorunlarda geliyo üstüme üstüme artık yaşamak bile istemiyorum her gece ağlama krizleri geçiriyorum icim daraliyor nefes bile alamıyorum kimseyle konuşmuyorum komutana anlattım beni dövdü artık dayanamıyorum intihar Edip kurtulmak istiyorum kendimi kesicem yada başkasına zarar vericem sürekli sinir krizi geçiriyorum içten içe korkuyorum artık zarar vericem ya kendime yada başkasına acemide 10 gün hava değişimi aldım 5 günde komutan izin verdi bana bende 10 gün daha rapor aldım sivilde sağlık ocağından şimdi usta birliğinde yim kıta işlevsellik formu ile kıta anket formumla psikiyatriye cikicam içmeden duramiyorumda duvarlar ustume üstüme geliyo ölü gibiyim verilen görevlerden kaçıyorum çünkü yapamıyorum sürekli bı yorgunluk kendimden vazgeçmiş durumdayım aşırı şekilde kıta anket formumda görev ilgi beceriisi yetersiz filan yaziyo çoğu şey yetersiz yaziyo ama işlevsellik de ne yaziyo okuyamadım sizce süreç nolur nasıl ilerler içimde korku eğer burda kalırsam kendimi jiletlicem yada hayatıma son vericem kendime hakim olamıyorum nolur yardım edin bilgilendirin beni nolur çürük almak istiyorum dayanamıyorum artık

Bu konuştuklarını aynısını doktora konuş kesin muafiyet verirler madde bagamlısı olduğunu söyle askerlik yaptırmaları doktorun yanında suskun durursan bir şey elde edemezsin

Kardeşim peki bu süreç nasıl ilerler ilk seferde olurmu çürük sence acemi birliğindede intihar teşebbüsüm oldu nolur yardım edin Allah rızası için delirmek üzereyim artık korkuyorum ya hava değişimi verirlerde muaf vermezlerse askerligim uzarsa kesin kendimi öldürürüm yada zarar veririm kesin muaf dedin kardeşim biliyorsundur belki ama neden kesin dedin aciklarmisin

Bn daha dün aldım çürük 4 aylık askerdim hava değişimi alamadan aldım

İçmeden duramıyoeım dersen ameteme yatarsın çürük vermez herkezin lafına bakma

Onur kardeşim sen nasıl aldın neyden aldın Allah rızası için anlatır mısın doktora ne dedin sorunun neydi tek seferde muaf oldun anlatır mısın lütfen

Hiç bı şekilde komutanlarima saygısızlık yapmadım ama kimsem yok tekim salı günü psikolaga gidicem anlaticam ona durumumu kamuflaj giyemiyorum daraliyorum salı gününü bekliyorum komutanlarima solicem yapamadimi kamuflaj giymicemi kendimi kesicem dayanamıyorum verdikleri görevleri yapamicamida solicem askerlik uzatilacaksa uzatsinlar artık dayanamıyorum

Onur1601
İşte bu tarz kişiler yüzünden gerçek hasta olan kardeşlerimiz mağdur oluyorlar/verdiği akıla bakın pes doğrusu...

@İbrahim.63
Kardeş ben senin soruna yorum yapmak istemiyorum,umarım senin için her şey yolunda gider/Geçmiş olsun...

Kağan55 abi lütfen yorum yaparmisin ben yardımını istiyorum bi çok kişiye yardım ettiniz banada edin lütfen ben sizden akıl almak istiyorum lütfen

Askere gitmeden once saglik muayenesine girmedinizmi? Boyle durumdayken size nasil askerlige elverisli raporu vermisler. Yoksa durumunuzdan bahsetmedinizmi askere gitmeden once?

İbrahim.63
Peki yardımcı olmaya çalışalım,ancak rol yapmayacağınıza dair bana söz verin.Şikayetlerin neyse onu söyleyin ne eksik ne fazla aksi halde günaha gireriz mobal altında kalırız.
Sizin şikayetler daha çok madde yoksunluğuna bağlı semptomlar ve anti sosyal kişilik bozukluğu gibi görünüyor.
Muaf olacağını düşünüyorum ancak bundan önce amatem yatışınız yapılabilir,hekimlerden madde bağımlısı olduğunuzu saklamayın ve yatış yapılırsa itiraz etmeyin.
Sağa sola ve kendinize zarar verme eylemine girmeyin sabırlı ve sakin olun muaf olacaksınız/geçmiş olsun...

hakanyildiz askerden önce söylemedim hiç birşey askeriyedede dayanmak istedim ama dayanamadım süreç nolur nasıl işler
Kağan55 hayır rol asla yapmıyorum ama komutanlarima ne desem derdimi anlatsam kötü muamele görüyorum bir kere dayak yedim gerçekten kendime zarar vericem amatem yatisim yapılırsa kesin muaf olurmuyum bana yaptirirlarsa askerlik kafayı yerim nolur işleme süresi nasıl olur yardım edin

Kağan55

Bu tarz kişiler yüzünden diosun zaten bunları yapan biri de sorunludır kardeşim aklı başında olan insan bnm gibi yapmaz zaten mantıklı düşünürsek eğer

İbrahim.63
Siz birlik amiri kimse ona gidin hasta olduğunuzu söyleyin ve hastaneye sevk isteyin,hastaneye gittiğinizde psikiyatri doktoruna herşeyi olduğu gibi anlatın,giderken kıta anket formu almayı unutmayın.
Ayrıca birlik içinde kendime zarar vericem kesicem vs gibi şeylerden söz etmeyin ve bu tarz eylemlere kalkışmayın,bunu sadece doktora söyleyin.
Ben şuan biraz rahatsızım o yüzden size uzun uzun cevap yazamıyorum/Hastane sonrası gelişmeleri benimle paylaşın...

İbrahim.63c

Askerden once soyleseydiniz sizi hastaneye sevk ederdi askerlik subesi ve doktora durumunuzu anlattiginizda muaf alirdiniz kesin ama yine bu sorunlarinizi doktora anlattiginizda muaf olma ihtimaliniz yuksek. Her seyi anlatin doktora.

@Kağan55 geçmiş olsun salı günü psikolaga gidiyorum durumu herşeyi anlattım rdm ye çıktım kıta anket formu dolduruldu ve askeri işlevsellik de dolduruldu rdm komutanı bana dedi normalde işlevsellik doldurmazdim istenilmeden ama işini kolaylaştırmak bı ihtimal ilk seferde çürük alman için işlevsellik doldurdum dedi doktora herşeyi anlat dedi bana salı inşallah gidicem doktor sonrası herşeyi size anlaticam

@OturanBoğa
Abi sende bana yardım eder misin lütfen bı yorum yaparmisin nolur islem nasıl yürür anlatirmisin

Kağan55 abi bugün işlevsellik kağıdında bu komutanların görüş bildirdiği kağıt ta rdm doktoru açarken ilk komutanin yazdığı yazıyı gördüm askere elverişli değildir yazmış sence nolur abi intihar girişimim vardı acemilikte oda yazılmış acemide 10 gün hava değişimi almıştım şimdi bu 2. Psikolaga cikisim olucak sizce nolur işleyiş nasıl sürer lütfen yorum yaparmisin lütfen yardım et

Öncelikle selam arkadaşlar 2.5 aylık askerim ve hayatım mahvoldu resmen madde bağımlılığım var 5 yıl gibi kafa yapan herşeyi kullandım çakmak gazı bile içtim sadece eroin kullanmadım geri kalan herşeyi kullandım aşırı mutsuzum askerde kimseyle konuşmuyorum geceleri uyku uyuyamıyorum uyusam kabuslar görüyorum uyumak bile istemiyorum yemek yiyemiyorum duvarlar ustume üstüme geliyor hiç bir zaman normal düşünemiyorum hep kötü düşünceler var aklımda intihar etmek istiyorum burda yaşamaktansa ölmeyi tercih ediyorum babam yok annem kardeşimle kalıyorum eve bakan yok ev kira o sorunlarda geliyo üstüme üstüme artık yaşamak bile istemiyorum her gece ağlama krizleri geçiriyorum icim daraliyor nefes bile alamıyorum kimseyle konuşmuyorum komutana anlattım beni dövdü artık dayanamıyorum intihar Edip kurtulmak istiyorum kendimi kesicem yada başkasına zarar vericem sürekli sinir krizi geçiriyorum içten içe korkuyorum artık zarar vericem ya kendime yada başkasına acemide 10 gün hava değişimi aldım 5 günde komutan izin verdi bana bende 10 gün daha rapor aldım sivilde sağlık ocağından şimdi usta birliğinde yim kıta işlevsellik formu ile kıta anket formumla psikiyatriye cikicam içmeden duramiyorumda duvarlar ustume üstüme geliyo ölü gibiyim verilen görevlerden kaçıyorum çünkü yapamıyorum sürekli bı yorgunluk kendimden vazgeçmiş durumdayım aşırı şekilde kıta anket formumda görev ilgi beceriisi yetersiz filan yaziyo çoğu şey yetersiz yaziyo ama işlevsellik de bir komutanın yazdigini okuyabildim gözüm çarptı askerliğe elverişsizdir yazmis resim li sevk evragim kıta anket ve işlevsellik formumla beraber yarın psikolaga cikicam sizce süreç nolur nasıl ilerler içimde korku var eğer burda kalırsam kendimi jiletlicem yada hayatıma son vericem kendime hakim olamıyorum nolur yardım edin bilgilendirin beni nolur çürük almak istiyorum dayanamıyorum artık

İbrahim.63
Komutanlar askerlik yapamaz demiş,büyük ihtimal muaf olacaksın ancak söylediğim gibi muaf öncesi amatem yatışınız yapılabilir.biraz sabırlı olun sakin olun.

İbrahim.63
Doktor kanaatine bağlı,buradan %100 muaf olursunuz diye bir şey söyleyemeyiz bunu kimse söyleyemez,varsa söylecek buyursun.ama %90 muaf olacaksınız diye düşünüyorum/Geçmiş olsun...

Üst Alt