Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Madde bağımlılığından askerde çürük alırsam sonrasında bir hakkım olur mu?

Baskentlee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a herkese iyi günler . Benimde size bir sorum olacak ilgilenirseniz sevinirim .
- Şimdi ben askerlikten madde bağımlısı olduğum için çürük alacam . Eğer çürük raporunu alırsam benim haklarım neler olur .? Yani herhangi bir maaş alabilir miyim .? Yada uğraşırsam o çürük sayesinde devlet dairesinde bir iş bulabilir miyim .? Kısacası benim için iyi olabilecek bir hakka sahip miyim bilgilendirir misiniz.?.

Baskentlee

Asker olmaktan kaynaklı bir hak olmaz.

Engelli statüsünde sayılabilmek için sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilmen gerekir. Bağımlılık çok zorlayıcı bir psikolojik etkiye neden olmadığı sürece bu oranın verilmesi mümkün olmaz.

Baskentlee kusura bakma ama sorun bana çok saçma geldi,
o zaman her iş bulamayan, askere gitmek istemeyen, madde bağımlısı olsun; askere de gitmez, işini de kolayca bulur...

burhany

:):) Yok yahu, öyle kolay mı bu? Bağımlı olmak oyun mu sanıyorsun Burhancım. Ne her madde kullanan bağımlı olur, ne de bağımlılıktan kurtulmak öyle kolaydır. Bağımlı olunmasındansa 10 kere askerlik yapmayı yeğrler insanlar...

tabiki bağımlı olmak kolay, ama "bağımlı olunmasından sa askere gitmeyi veya işsiz kalmayı birçok bağımlı arkadaşımız tercih edebilir". onda şüphe yok. Bağımlı olup kurtulmak isteyen arkadaşlarımız bunu daha iyi açıklayabilirler :)
ancak bu tarz muafiyet, iş bulma gibi durumlar olması durumunda özendirici olabilir.

Üst Alt