Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Komutandan gelen cevap şöyledir:
Askerliğe elverişsiz raporu alabilir. Alamasa bile 1-2 defa daha 30 günlük hava değişimi raporu verirlerse ve sonrasında düzelmezse o zaman çürük.
Selametle.
Kardeşim aynı problemlerden dolayı askerlikte rahatsızlık yaşadı + piskiyatrik sıkıntılarıda vardı seninde var gözüküyor.Önce 1 aylık hava iznine gönderdiler.Burada her gittimiz doktor topu başkasına atarak çürük vermedi ve sürekli hava iznini uzattı 2 aya yakın hava izni aldı ve bu hava izni sürecinde askerlik sürenden yani terhis sürenden işlemiyor daha sonra en son olarak yoğun çabalarımıza ragmen doktor piskiyatrik rahatsızlıklarından dolayı askerlik yapamıcağını fakat yaptığı askerlik bölgesinden ona ait bilgilerin olduğu bir kağıt istediler kağıtın ismini düşündüm hatırlayamadım ama orda komutanının onun hakkındaki değerlendirmeleri işte asker denilene uyuyormu kurallara itaat ediyor mu silah zihmet ediliyor mu gibi bilgiler yazıyor kağıtta herneyse birliğe bir şekilde ulaştık o kağıtı istekte bulunduk fakat askeri kurallara göre öyle askeri tutanakların dışarı çıkması yasak olduğundan dolayı bize o kağıtı iletmediler ve çürük alınacaksa buradaki askerin hastaneye sevk etmesiyle oradaki devlet hastanesinin doktorunun kararıyla alınacağını belirterek kardeşim 2 ay sonra isteksizde olsa ta şırnak'a birliğine döndü.Birliğine döndüğünde çürük vermeyip antipsikotik ilaç tedavisine başladı ve rahatlama yaşadı ve şuan askerliğini devam ettiriyor ve 90 günü kaldı.
+Türkiyede askere giriş yaptıktan sonra çürük alması cidden çok zor
Anladığım kadarıyla bahsi geçen kişi er. Çürük raporu almak aslında kolay ama teşhise bağlı olarak doktoruna denk gelip Kıta Anket Formunun tabiri caiz ise sağlam dayanaklar içermesi lazım. Kıta Anket Formu Komutanlık sevki ile gidilecek hastane için hasta kişinin görmeyeceği şekilde, kapalı zarfa konmuş bir şekilde düzenlenir yani göremezsin. Ancak Hava Değişimi raporu düzenlenirse o zaman ne yazdığını öğrenirsin. Ayrıca Hava Değişimi içinde SMK ifadesi var ise zaten bir muayene zorunludur ve ona göre mevzuata göre doğrudan muafiyet verilebilir (Tamamen hastane doktorunun tavrına bağlı) ya da tekrar hava değişimi, üçüncü hava değişimi olmadan muafiyet.
Madde bağımlılarına kolay kolay muafiyet verilmiyor. Bu tarz kişiler uğraştırılıyor genelde. Geçmişte bu nedenle intihar girişimleri olmuş. Biraz literatür araştırması yapınca öğreniyorsunuz. Malesef ben de psikiyatrik bir sebepten muaf edildim.
Arkadaşın sadece tanısına göre ne olacağını söyleyebilirim (Zaten TSK Yönetmeliğinde Psikiyatri içinde 4 Madde var, hepsine girdim)