Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahalle değiştirince adres değişikliğini bildirmek gerekiyor mu?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
4
Aynı ilçe'de bulunup sadece mahle değiştiği zaman nüfüs müdürlüğünden değiştirdikten sonra adresi Aile Sosyal P.Bakanlığına da tekrardan bildirmek gibi bir durum varmı sonuç olarak merkezi adres bilgisini değiştiriyorum ? bir daha oraya gitmem gerekiyor mu ? gerekli bildirdikten sonra maaş kesiliyor mu ne yapmalıyız teşekkürler.

il içinde değişiklik olduğu zaman isterse aynı mhallede yan sokağa taşının adres değişikliğini bildirmek zorundasınız.
Taşındıktan sonra yeni adresinizi en geç 15 gün içinde aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bildirin.
aylık kesmeyi gerektirecek değişiklikler yoksa (hanede kişi değişikliği,gelir değişikliği vs yoksa) bunu da belirtin. siz değişiklik olmadığı yönünde beyanda bulunursanız bu beyanınız dikkate alınır aylığınız durdurulmaz. tabi tam vaktinde bildirirseniz.
sonra da heyet gelir incelemede bulunur ve değişiklik yoksa aylığınız durdurulmadan devam eder.

İl ilçede değişiklik yok, yazılı olarak mı bildiricem nasıl ileticem evin durumu eşyaların lüks yeni eski gibi vs. sıkıntı yapılıyor mu gelirde bir değişiklik yok aynı şekilde bunlarıda ekliyeceğim

İl müdürlüğüne gidin orada adres değiştirdiğinizi ve yeni adresinizi bildireceğinizi soyleyin yardımcı olurlar size. eşyalar önemli değil. önemli olan gelirnizde değişiklik olmaması.
1. bakmakla yükümlü bireylerden yani hanede yaşayanlardan gelir durumu değişen oldu mu? işe giren vs ?
2. haneden ayrılan ya da haneye gelen yeni kişi oldu mu?
3. araç ev vs alındı mı?
bu konularda değişiklik olmadıgını beyan ederseniz gelirinizin yine beyan ettiğiniz gibi devam ettiğini sorun çıkmaz aylığınız durduurlmaz. ama bir ara denetlemeye gelirler.

NOT: mahellenizden yan mahalleye taşınsanız bu il içi değişikliktir. il dışı adres değişiklikte evde bakım aylığı kesin kesilir. il içi adres değişikliğinde aylık kesilmesini gerektirecek değişiklik yoksa kesilmez, varsa kesilir. bunu şartlar belirler.

İl dışı değil abla, Sadece mahalle değişti belediyeler kaymakam vs. gene aynı adres ve muhtarlık değişti sadece olay bu. çalışan yok değişiklik yok.

ablacım sen aynı ilçede aynı semtte mahallede ve sokakta adres değiştirdin tamam:) ben de diyorum ki yan sokaga geçsen bile bu adres değişikliği en geç 15 gün içinde il müdürlüğüne bildirilecek:9
mahallende yan sokağa taşınsan biz buna il içi adres değişikliği diyoruz oldu mu?:)
durum değişikliği yoksa adresini bildirirken durum değişikliği olmadıgını da soyle ki aylık kesilmesin. beyanını yeterli bulurlar. sonra da gelir incelerler zaten. durum değişikliği yoksa sorun yok aylıga devam:)

en geç 15 gün içinde yeni adresini bildirirsen ve aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmadığını da soylersen aylığın durdurulmayacak.

iyi geceler benimde küçük bir sorum var. değerli cevaplarınızı bekliyorum. adres değişikliği değil de hanede birisi ayrılırsa da bildirecekmiyiz kuruma bunu yani sadece şartlar devam ediyorken hanede ki bir kişi o evden taşınırsa bakım ile alakası yok olan birisi gene de kuruma bunu bildirecekmiyiz

Çok teşekkür ettim anlamakta biraz sıkıntı çektim kusura bakmayın bunun için dilekçe mi vermeliyim yoksa sözlümü iletmeliyim,

Not: 2022 ve Evde bakımlar gelire eklenmiyordu değilmi hesaplanırken ?

bakmakla yükümlü bireylerden biri evden ayrılırsa yani kişi değişikliği olursa bunu en geç 1 ay içinde bildirmelisiniz. gelirde sorun olmasa bile gorevinizi yapın. yani bir kişinin ayrılmasıyla kişi başına düşen aylık sınırı geçmese bile bildirin.
bakmakla yükümlü bireyler kimler bkz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

ozi, sorun değil ablam. kullaandığım ifade yanılttı seni. adres için ben il içi ve il dışı ifadesini kullanırım. bu şekilde ayrım yapılır çünkü.

sen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git oradan yardımcı olurlaar. dilekçe yazdırırlar galibaa pratiği bilmiorum.

evde bakım aylıklarında evde bakım aylıkları gelire dahil eddilmez amaa 2022 aylığı aylık miktar olarak dahil edilir.

sn. KALEM
engelli olan kardeşim bakımı annem alıyor yani ben evden ayrılırsam bunu bildirmek zorundamıyım. verdiğiniz link ten böyle yazıyor.
başka bir adreste bulunsa dahi​
(kardeşi) vs. yeni adresimde sigortalı bir işe girsem gene mi bunu bildirecez bu nasıl bir maaş tır anlamadım gitti :) kaçış yok yani kısacası ?

datıcım,
1. bekarsanız evde ayrılınca en geç 1 ay içinde bildireceksiniz bunu.
2. bekar ve okuyor musunuz? eger bekarsanız ve okuyorsanız 25 yaşını doldurmadıysanız ayrı hanede bile olsanız gelir hesabına dahil edilirsiniz. bu şekildeyse durumunuz bildirmeye gerek yok.

şimdi soruyorum bekar ve okuyor musunuz?

o halde evden ayrılınca gelire dahil edilmeyeceksin. çalışınca gelirin evde bakımda hesaplanmayacak.

ama en geç 1 ay içinde bu kişi değişikliğini il müdürlüğüne bildirin.

anladım çok saolun teşekkür ederim. gece gece sizi çok yordum affedin ne olur.:eek:

sorun değil rahat olun. vaktim varsa burdayım, yoksa cevap vermiorum siteye bile girmiorum.

Üst Alt