Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahallemizdeki yeni kaldırımlar çok kötü yapıldı. Bunu nasıl düzelttirebilirim?

oktaydonmez

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim sormak istedigim birşey daha var: bizim mahallenin kaldırımları yeniden yapıldı ama engelliler için rampa yapılmadı. yapılan yerlerde ise rampalar çok dik. tekerlekli sandalyeyle tek başıma gezemiyorum. acaba kaldırımları engelliler için uygun hale getirmenin bir yolu var mı.

teşekkür ederim

Belediyeye yazılı olarak başvurun,muhtarlığa da bildirin,eğer dikkate almazlarsa defalarca vede büyükşehir belediyesi ile sonra da valilik ile irtibata geçin,defalarca başvurursanız sonuç alırsınız...

benzer bir konuyla ben hala mücadele ediyorum.
en güzel yolun basına yansıması diyebilirim.ben basına yansıttım duyar duymaz olaya el attılar.
yaşadığınız yerdeki yerel yada ulusal basına muhakkak söyleyin basın bu konularda tüm idarelerden hassastır.
ben belediyeye başvurdum bana bağlı bulunduğunuz belediyeye müracat edin dediler sonra bağlı bulunduğum belediyeye müracat ettim bana belediye başkanı zaten yönetimle ilgili sorunları olduğunu söyledi.yani bir dokunduk bin ah işittik.
valiliği aradım bir vali yardımcısıyla görüştüm o da olayı bayındırlık ve iskan müdürlüğüne iletelim dedi.kiminle konuştuysam haklısın dediler ama hiçbir şey de yapmadılar.tekrar söylüyorum basına iletin konuyu gelsinler haber yapsınlar

Her BElediye bulundukları bölgeyi engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde düzenlemek zorundadır. Eğer bunu yapmıyorsa bir engelli vatandaş olarak şikayet edebilir hatta mahkemeye bile verebilirsin. Yasa gereği yapmak zorunda.

Özellikle sık kullandığınız güzergahtaki tüm akldırımları tek tek belirleyerek (resim çekip detaylı tarif yazarak) belediyeye iletin ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep edin.
Genelde belediyelerde enellilerle ilgili özel bir birim vardır. Oraya gidip gerekli yardımı alabilirsiniz...

Üst Alt