Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahalli idarelerde engelliler nakil (tayin) yapamıyor, çok yüksek torpil gerekiyor!?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
mahalli idarelerde engelliler nakil(tayin) yapamıyor. çok yüksek bir torpil gerekiyor
ben bir mahalli idare (belediye) personeliyim. ekpssden atandım. 6 yıldır çalışıyorum. benimle gelen herkes nakil oldu gitti. ama ben gidemedim. yıllardır tek başına yaşıyorum. tek bir arkadaşım yok. ailem çok uzaklarda. evden işe işten eve.
dile kolay tam 6 yıl. aynı şehirde.. anadolunun küçük tenha bir şehrindeyim. artık evime gitmek istiyorum.
ama mahalli idare personeli bilirler ki.
merkezi idarelerde atama tayin ve nakiller, belirli koşullara bağlanmıştır.. yılını dolduran gider.
oysa bizde öyle değil. çakılı kadro.. kimse de demedi bize tercih yaparken.. belediye özel idare ve üniversitelere gitmeyin demedi.. tayin yok... nakil çok zor. atama sorunlu... görevde yükselme arızalı demedi...
ülkede ne çekiyorsak rehbersizlikten çekiyoruz...
lisede ünide kimse yardımcı olmuyo.. aslında kimse bir şey bilmiyor.. ama herkes makamlarda idari pozisyonlarda.
GİH nedir..
TH nedir
SH nedir.. derece kademe nedir.. görevde yükselme nedir..
burda hapis kaldım... ailem anadolunun gariban bir ailesi.. torpilimiz çok yok... tanıdıklara eşe dosta söylesek bile ankarada yüksek düzeyde birilerini devreye koymak gerekiyor. o da bizde yok... kimse bizi kaale almıyor...
6 yıldır burdayım.. bu gidişle bir 6 altı yıl daha.. belki emekliliğe kadar burda tek başına kalıp ölecem..
her yere başvurdum.. biz personel alırız ama isini ankarada çöz diyo.
iyi de ben nasıl çözeyim. zaten sorunlarım var..
ben ne yapacam ?
benim gibi bir sürü kişi var. bu insanlara yazık değil mi ? tek istedikleri ailesinin yanına gitmek..

engellilerin bie kereye mahsus tayin hakları var diye biliyorum engelleirnden dolayı yasa var diye biliyorum bu konuyu araştırın yasal hakkınız var ise mecburen tayininizi gerçekleştirmek zorunda kalacaklşardır

beni hapiste tutuyorlar.. 6 yıl geçti... görünen o ki bir 6 yıl daha geçecek... kimse "ya bu çocuğa yazıktır.. ailesi yok.. arkadaşı yok. eşi dostu yok" demiyor.. 6 yıldır içe kapanık bi şekilde yaşıyorum.. evime tek bi kişi gelmedi.. yaşadığım şehir küçük bir şehir..
hadi ben engelli ve içe kapanık biriyim..
insanlar neden bizi arasına almıyo.. bi merhaba demiyo..
ailemin yanına gitmek istiyorum..
burda hapiste kaldım... ömür boyu burda kalamam.. psikolojim çok bozuk.. bunu mu istiyor devlet.. bunu mu istiyor yasalar ?
benim kafayı sıyırmamı mı istiyor ?. tek başıma ölmemi mi istiyor...
neden çakılı kadro.. neden diğer kurumlarda çalışan personeller gibi tayin-nakil yapamıyoruz ?
@kunta @kunta arkadaşım merhaba... mahalli idarelerde öyle bir hak yok.. çünkü mahalli idarelerde tayin yok... sadece kurumlararası geçiş yapabilirsin.. ya da bir başka belediyeye nakil yapabilirsin.
bu işlemi yaptırmak için de sıradan insanlar değil doğrudan bakan müsteşar daire başkanı komisyon üyeleri falan bulman gerek..

@kunta arkadaşım merhaba... mahalli idarelerde öyle bir hak yok.. çünkü mahalli idarelerde tayin yok... sadece kurumlararası geçiş yapabilirsin.. ya da bir başka belediyeye nakil yapabilirsin.
bu işlemi yaptırmak için de sıradan insanlar değil doğrudan bakan müsteşar daire başkanı komisyon üyeleri falan bulman gerek

merkezi idareler (milli eğitim, sağlık, hastane, emniyet, adliye, aile politikalar vs vs vs) gibi kurumlar merkezi idaredir. doğrudan bakanlık teşkiliatlarıdır.. ve her il ilçede taşra yapılanması vardır... atama nakil geçiş tayin görevde yülklselme vs vs belirli bir kanuna ve nizama bağlıdır.. elbette bu kurumlarda da torpil gerekir amaaaa
belediye, özel idare ve üniversitelerde bu üç kurum, özerk yapı olduklarından, merkezi bir atama mevcut değildir... kendi başına gideceğin yeri bulacaksın.. oradaki idari amiri ikna edeceksin.. sonra kendi kurumunun idari amirini ikna edeceksin.. yetmedii. sonra geçeceğin kurumun ankaradaki bakanlığını ikna edeceksin...

şu an belediye ve özel idareler SDS altında 300 400 tl Ek maaş veriyor.. bu yüzden herkes belediyelere geçmek istiyor..
misal nüfus müdürlüğünde çalışan bir memur 300 400 tl ek maas ve servis vs. imkanları için belediyeye geçmek ister.. çünkü nüfusta çıplak maaş ve çıplak haklar var.. bu yüzden artık belediyelere geçmek zor.
diğer başka kurumlara geçmek zaten başlı başına bakan ı (bakanlığın personel genel müdürünü) ikna etmek gerek kiii bir bakanı ikna etmek o kadar kolay değildir.. sağlam referanslar gerek..

ya siz mahalli idarelerde boyle bi hak yok diye uzulmeyin sizin çalıştıgınız statü önemli eger 657 tabi memursanız yasal hakkınızdan dolayı kurum değiştirerek tayin olabilirsiniz gitmek istediginiz yerden bir kurum bulup istek yaptırırsınız sonra çaıştıgınız mahalli idare muhafakat verir size siz yasayı araştırın hakkınız varsa sizin kurumda tayin yok diye buhakkınız zayi olmaz devlet personel işi çözer siz yasayı araştırın

kunta

arkadaşım ben de tam onu diyorum. zaten kurumlararası geçiş zor.. muvaffaakat almak kurumlararası geçiş işleminin en basit en kolay işlemi.. kurumunu ikna etmek mesele değil.. asıl mesele gideceğin kurumu ikna etmek.. bu da yetmez.. gideceğin kurumun bağlı olduğu bakanlığı ikna etmek..
kurumlar arası geçiş yaptıktan sonra zaten tayin istemenin ne gereği var?

misal konya milli eğitime geçmek istedim.. farzedelim.. konya il milli eğitim müdürünü ikna ettim... farzedelim... kendi kurumumdan muvaffakat aldım.. bunu da farzedelim...
peki ankarayı nasıl aşacağız ?
2 3 yıldır bu dediğin şeyi yaptım zaten. kendi kurumumdan kaç defa muvakkafat aldım... iş-kur, milli eğitim, halk sağlığı.. hepsine il müdürleri "olur" dedi.. gelebilirsin dedi.. yazımı yazdılar.. beni istediler... ancak bakanlığı nasıl geçecez ???
geçemedik... kimleri arattıysak geçemedik..

şunu bilin... mahalli idarelerde kanun sökmez...

kurum değiştmek yasal hak felan değildir...

yasayı araştırdan kastırım o eger yasal hakkın varsa çalıştıgın yer sana muhafakat verme mecburiyetinde kalıcak

Kurumumum muvaffakat veriyo.. 6 7 yıllık personele verirler zaten.. mesele ne kurumum ne gideceğim kurum.. mesele ANKARA BAKANLIK..
ayrıca konu neden muvaffakat olayında takıldı anlamadım kardeşim :) :)
muvaffakat olayı kişiseldir. kurumunla iyi iletişimin varsa, bi de insaflılarsa zaten verirler..
mesele BAKANLIK ları aşmak.
@kunta konu mahalli idarelerde personel olmanın ne kadar zor olduğu...
diğer merkezi idarelerde 3 4 5 yılda bir zaten tayin sistemi var.. engellilerin tayin hakkı var.. nokta atış yapabilirler..
biz mahalli idare memurları çok zor..
hele gurbetçiysen.

Durumunu biliyorum kardeşim. Malesef yok denecek kadar hakkın var. Yüksek bir torpilden başka hiçbir şansın yok.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt