Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme benim belirleyeceğim tutar ve özelliklerde araba alabilirsiniz dedi!?

batuhankirali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba zihinsel engelli dedem üzerine araç almak istiyoruz vasi kararı bizde.
Ancak gittiğimiz mahkeme diyor ki alabileceğiniz aracın ÖTV'siz fiyatı 147.000₺'yi geçmeyecek, bizim belirlediğimiz
model olacak, ve en dolu paket olmayacak. Spor, jeep, suv, crossover, coupe, cabrio, lüks olmayacak diyor.
Bir tanıdığımız vasi kararı gerektirmeden kızı üzerine D segmenti Peugeot 5008 aldı mesela. Acaba vasi kararı gerektiren
durumlarda mı böyle sadece?

Bu arada dedikleri modellerde şunlar:
Renaul t- Symbol, Clio, Megane (Icon paket hariç)
Fiat - Punto, Panda ,Egea, Linea (Longue Plus paket hariç)
Hyunda i- Accent, i10, i20
Toyota - Yaris, Corolla, Corolla Hybrid (Premium hariç)
Honda - Civic ( Executive hariç)

Görünce çok şaşırdım neden mahkeme tarafından böyle bir kısıtlama getirilir ki?
Anayasa da ÖTV'li fiyatı 303.200₺ ÖTV'siz fiyatı 189.500₺ kadar araç alabilirsiniz diyor.

Nasıl bir yol izlememiz gerekir? Başka mahkemeden vasi kararı çıkartıp oradan mı araç alım başvurusu yapsak bilemedim.

batuhankirali

İşgüzarlık! Bilakis, isterseniz 1 milyonluk araç alabilmeniz gerekir ki kısıtlının refahı artsın. Mahkeme kısıtlıyı aracın satışında korusuna alımında değil.

OturanBoğa

Bülent bey ben de şu sıralar ÖTV olayına başladım..Anladığım ve araştırdığım kadarıyla inanılmaz bir başvuru var ve hastaneler artık ÖTV indirimi vermemek için binbir takla atıyor keza vergi daireleride iş güzarlık yapıp raporların çoğunu artık kabul etmiyor..

mesala otomatik vites araç kullanır tertibatlı araç kullanabilir yetmiyor bu bahsettiğim başlıklar madde madde rapor açıklama kısmınada yazmalıymış

rapor kullanım amacıda sadece ÖTV muafiyetinden yararlanmak istiyorum işaretli olup..üstte yazdığım maddeler mutlaka açıklama kısmında olmalı..

++++ il sağlık kurumu komisyonundan ehliyet mutlaka b sınıfı ve mutlaka tertibatlı kod olmak zorunda şayet tertibat kod yok ise kabul etmeyeceklerini de bizzat öğrendim...tertibattan kastım sadece kuru kuru otomatik vitesi tertibat saymayız diyorlar....

kendimden örnek vermem gerekirse..sol kol brakial pleksus
Sinyal soldan sağa alınması
direksiyon topuzu
tam otomatik vites araç kullanmalı
direksiyonda hareketi kolaylaştırıcı kod tam hatırlayamadım

Vergi dairesii mdüürün ben den talebi rapor şu şekilde olacak dedi

[FONT=Arial]Kullanım amacı ; Sadece otv muafiyetinden yararlanmak istiyorum.[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Aciklamada
[/FONT]
[FONT=Arial]Sadece hareket ettirici aksamda ozel tertibatli tasit kullanmasi gereklidir ya da otomotik vites arac kullanabilir..

yani özetle vergi daireleri kısıtlamaya başladı... bunu mahkeme bile yapıyorsa vay halimize...

bilginize[/FONT]

Üst Alt