Merhaba zihinsel engelli dedem üzerine araç almak istiyoruz vasi kararı bizde.
Ancak gittiğimiz mahkeme diyor ki alabileceğiniz aracın ÖTV'siz fiyatı 147.000₺'yi geçmeyecek, bizim belirlediğimiz
model olacak, ve en dolu paket olmayacak. Spor, jeep, suv, crossover, coupe, cabrio, lüks olmayacak diyor.
Bir tanıdığımız vasi kararı gerektirmeden kızı üzerine D segmenti Peugeot 5008 aldı mesela. Acaba vasi kararı gerektiren
durumlarda mı böyle sadece?
Bu arada dedikleri modellerde şunlar:
Renaul t- Symbol, Clio, Megane (Icon paket hariç)
Fiat - Punto, Panda ,Egea, Linea (Longue Plus paket hariç)
Hyunda i- Accent, i10, i20
Toyota - Yaris, Corolla, Corolla Hybrid (Premium hariç)
Honda - Civic ( Executive hariç)
Görünce çok şaşırdım neden mahkeme tarafından böyle bir kısıtlama getirilir ki?
Anayasa da ÖTV'li fiyatı 303.200₺ ÖTV'siz fiyatı 189.500₺ kadar araç alabilirsiniz diyor.
Nasıl bir yol izlememiz gerekir? Başka mahkemeden vasi kararı çıkartıp oradan mı araç alım başvurusu yapsak bilemedim.
Ancak gittiğimiz mahkeme diyor ki alabileceğiniz aracın ÖTV'siz fiyatı 147.000₺'yi geçmeyecek, bizim belirlediğimiz
model olacak, ve en dolu paket olmayacak. Spor, jeep, suv, crossover, coupe, cabrio, lüks olmayacak diyor.
Bir tanıdığımız vasi kararı gerektirmeden kızı üzerine D segmenti Peugeot 5008 aldı mesela. Acaba vasi kararı gerektiren
durumlarda mı böyle sadece?
Bu arada dedikleri modellerde şunlar:
Renaul t- Symbol, Clio, Megane (Icon paket hariç)
Fiat - Punto, Panda ,Egea, Linea (Longue Plus paket hariç)
Hyunda i- Accent, i10, i20
Toyota - Yaris, Corolla, Corolla Hybrid (Premium hariç)
Honda - Civic ( Executive hariç)
Görünce çok şaşırdım neden mahkeme tarafından böyle bir kısıtlama getirilir ki?
Anayasa da ÖTV'li fiyatı 303.200₺ ÖTV'siz fiyatı 189.500₺ kadar araç alabilirsiniz diyor.
Nasıl bir yol izlememiz gerekir? Başka mahkemeden vasi kararı çıkartıp oradan mı araç alım başvurusu yapsak bilemedim.